Škoda Kamiq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
SD77
Škoda Kamiq
Голям късмет, дано и събитието се е развило в добра насока.
Размишлявам си .... какво беше първото нещо което направихте като си взехте колата?!Като настройка,глезотийка....
Размишлявам си .... какво беше първото нещо което направихте като си взехте колата?!Като настройка,глезотийка....
-
tahumbata_2
Škoda Kamiq
Сдвоих я с телефона и отидох да бръмча гледайки за камери ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Като настройки първо оправих еквилайзера на звука че дефолтният е отвратителен
А да, реално и аз първо побързах да отида до бензиностанцията да сипя Shell V-Power като за добре дошъл нов автомобил и да купя винетка. На Фабията дори бяха сипали над нивото за резерва и имаше някъде 7 литра докато в Карока бяха едва около 6. Толкова пък един пълен резервоар не можаха да подарят. Отделно течността за чистачки беше също малко над новото, което ти казва да доливаш демек около литър. Дано поне разните масла и течности по другите агрегати да не са ги спестили като количество![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Като настройки първо оправих еквилайзера на звука че дефолтният е отвратителен
А да, реално и аз първо побързах да отида до бензиностанцията да сипя Shell V-Power като за добре дошъл нов автомобил и да купя винетка. На Фабията дори бяха сипали над нивото за резерва и имаше някъде 7 литра докато в Карока бяха едва около 6. Толкова пък един пълен резервоар не можаха да подарят. Отделно течността за чистачки беше също малко над новото, което ти казва да доливаш демек около литър. Дано поне разните масла и течности по другите агрегати да не са ги спестили като количество
Последно промяна от tahumbata_2 на 26.09.2025, 15:34:49, променено общо 1 път.
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
-
Fenix
- Гараж: Skoda Kamiq 2025, 7DSG/1,5/150/TSI
Škoda Kamiq
Да, слава богу и събитието беше успешно. Сега като се замисля, това наистина си беше знак от Господ падането на това дърво, че всичко ще е наред. Дори бях убеден, че ще е така и така и стана.SD77 написа: 26.09.2025, 14:19:04 Голям късмет, дано и събитието се е развило в добра насока.
Като взех колата, първо се снимахме пред колата с жената-дилър, после сдвоих телефона и след това направо на бензиностанцията, че имаше супер малко гориво в нея. Там и купих и винетка.
- k0k0
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 1.5 TSI mHEV Edition 130
Škoda Kamiq
Аз за 2 часа успях да отида до ЕТ да взема документите, да отида за каско в ДЗИ и да си взема номерата от КАТ в София, 30 мин връщане до ЕТ. После сключване на GAP в Булстрад ми отне още 20мин и това е.SD77 написа: 25.09.2025, 09:21:05 Колата няма да е на лизинг.Значи е по добре аз да си я регистрирам,ще е по бързо![]()
-
Fenix
Škoda Kamiq
Аз също свърших в КАТ за около час, след което се върнах с номерата, за да ги сложат и направихме в шоурума каското и гражданската към Булстрад и после това което казах по-горе.
-
eyanko
Škoda Kamiq
На 2 януари 2024 взех транзитните номера от КАТ Търговище, минах през застрахователя за каско и ГА и газ за Варна с колата на дъщерята. Винетката я купихме онлайн в колата. Взехме Камик-а, налях бензин на първата бензиностанция, че имаше само за 11 км и газ обратно. В колата зетя направи всички настройки, докато пътувахме. Присигайки в Т-ще, първо в КАТ да вземем истинските номера, минах през застрахователя за анекс към каското и ГА с вече новите номера, после на гумаджията до нас, където предварително бях оставил новите зимни гуми и после на спокойствие си сипахме по едно в къщи, за новата играчкаSD77 написа: 26.09.2025, 14:19:04 Голям късмет, дано и събитието се е развило в добра насока.
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Škoda Kamiq
Не знам това от кога Ви е информацията за Армеец.tahumbata_2 написа: 25.09.2025, 11:53:36 Виж в Армеец процедурите са им много остарели и неадекватни от гледна точка на потребителя и вече имах щети при тях и си скъсах нервите честно казано, понеже те занимават с глупости и бумащини, а и за едно заснемане на щети чаках с две болни деца час и половина докато след третия зор дето им дадох най-сетне се появи един дето го щракна за общо 2 минути. Много зле е организацията им просто.
Огледите стават доста бързо и възлагателните писма се получават на момента.
Попълваш завление за щета, подаваш го заедно с другите документи на служител и отиваш при автомобила да те заснемат (чакаш докато се освободи някой от снимащите), след което се връщаш в офиса да ти оформят документите и си вземеш възлагателното писмо.
Отделно има и онлайн завеждане на щета (преди това беше само за физически лица. От миналата година е и за юридически) - където ти си снимаш щетата Всичко става без да се разкарваш до ликвидационен център, а възлагателното писмо ти идва на мейл.
За Алианц нещата също се случват бързо, защото ЕТ и Алианц работят заедно.
И от двете дружества съм доволен и не е имало проблеми и излишни нерви.
-
tahumbata_2
Škoda Kamiq
Отпреди три седмици. Не знаех, че може изцяло онлайн за дребни щети. Но на място като отидох трябваше сз да попълвам разни формуляри, да чакам като казах неадекватно дълго време за едно заснемане и после пък след това за възлагателното писмо да ми го дадат чаках още 15 минути. Това на Жолио Кюри. Над час си загубих общо за 3 драскотини. Миналата година в Булстрад Хъшове като завеждах, не трябваше аз да попълвам каквото и да е било и минах заснемане за общо 15 минути и чакане за възлагателно писмо 5 минути. Цялата работа под 30мин спрямо над час при Армеец за аналогични случаи и при аналогична натовареност откъм време и хора. А при Алианц разбира се най-бързо - за 20-Ина Мин. Всичкото.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Škoda Kamiq
Не само за дребни щети, а за всякакви. Е сигурно за тотал щета няма да стане онлайн
В Армеец при щета - първо се обаждаш в кол центъра и от там ти казват какво и как
- Бай Семо
- Гараж: Skoda Kodiaq
BMW E36 touring
BMW E46 325ti
Škoda Kamiq
Здравейте, банда. Насочил съм се към нова кола Skoda Kamiq 1,5tsi. Не ми се пуска нова тема. Ще се радвам да ми напишите реални отзиви за ръчна или автоматична кутия. Само това ми е колебанието. Колата ще се кара основно смесено като ще преобладава градската среда. И още нещо ще се радвам ако някой ми покаже салон Dynamic. Харесва ми и Монте Карло но там не ми допада стъкления таван и големите гърбове на седалките. Карал съм Кодиак с такива корита и не ми бяха удобни. Благодаря и ще очаквам някакви отзиви 
-
Fenix
Škoda Kamiq
Аз съм с две ръце за автоматичната, още повече че ще се кара предимно градско. За мен Камик Монте Карло е най-доброто от всички линии, които предлагат. Лично на мен седалките са ми страшно удобни и ми харесва че са спортни. Панорамният покрив също много ми допада, като няма никакви проблеми с него, нито с жега, нито с уплатнения и хилядите глупости, които съм срещал да се пишат. 1,5, 150 коня е топ двигател. Изключително пъргав и идеален за това купе. В крайна сметка окончателното решение е твое. Аз споделям личните си впечатления.
Последно промяна от Fenix на 29.09.2025, 13:13:15, променено общо 1 път.
-
tahumbata_2
Škoda Kamiq
Мога да дам отзив за Камик 1.5 дсг Монте Карло, който карах на тест драйв, както и конкретно за двигателя, дсг-то и седалките, понеже на Фабията ми пък са същите 1:1 с Камик спортлайн.
1. Двигателят е супер за Камика и си набира супер добре, усеща се леко и донамично и с малко настъпване, а не като спънат кон като би бил с 1.0 ТСИ 115кс. Двигателят е икономичен и при Фабията за 11000км е изхарчил някъде 300 мл понеже щеката от макса сега показва някъде средата, но това е с яко настъпване до ламарина и никакво жалене след първите 1500км
2.DSG ако ще се кара повече градско, макар че зависи и за кой град говорим по-специално. На ръчната кутия единственият й плюс спрямо ДСГ е, че е по-евтина за купуване и шансът да сдаде багажа след като изтече гаранцията е по-малък при ръчната спрямо ДСГ. Оттам нататък всичко на ДСГ-то е в плюс.
3. динамик съм го виждал в шоурума и не е зле, но не ме и впечатли. Монте Карло салонът в комбинация с черен, графитено сив или син цвят много добре стои. Самите седалки са по-удобни от спортните на Карока ми, нищо, че не са с Термофлукс. Въпросните странични разширения за мен лично са страшно удобни, както и за жена ми /съответно за 185 и 165см височина са все Ок, виж ако си по-едър може и да е проблем, понеже то целта им е да те обхващат отстрани и ако не си поСлаб, може да ги усещаш дразнещи евентуално. Но трябва да ги видиш на тест драйв най-добре, особено по завои с високи скорости. Ако караш спокойно, Монте Карло салонът не е за теб![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Камик като цяло е много добре с този двигател, за разлика от Карока, но пък му липсва 4х4. Сутринта на мокрото един с уж наточено Мицубиши се опита да ме дръпне на светофара и да изпревари в нарушение, но докато му поднасяше предницата от якото газ, аз с Карока се изстрелях веднага и го блокирах. Точно в такива случаи обожавам 4х4 като имам![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
1. Двигателят е супер за Камика и си набира супер добре, усеща се леко и донамично и с малко настъпване, а не като спънат кон като би бил с 1.0 ТСИ 115кс. Двигателят е икономичен и при Фабията за 11000км е изхарчил някъде 300 мл понеже щеката от макса сега показва някъде средата, но това е с яко настъпване до ламарина и никакво жалене след първите 1500км
2.DSG ако ще се кара повече градско, макар че зависи и за кой град говорим по-специално. На ръчната кутия единственият й плюс спрямо ДСГ е, че е по-евтина за купуване и шансът да сдаде багажа след като изтече гаранцията е по-малък при ръчната спрямо ДСГ. Оттам нататък всичко на ДСГ-то е в плюс.
3. динамик съм го виждал в шоурума и не е зле, но не ме и впечатли. Монте Карло салонът в комбинация с черен, графитено сив или син цвят много добре стои. Самите седалки са по-удобни от спортните на Карока ми, нищо, че не са с Термофлукс. Въпросните странични разширения за мен лично са страшно удобни, както и за жена ми /съответно за 185 и 165см височина са все Ок, виж ако си по-едър може и да е проблем, понеже то целта им е да те обхващат отстрани и ако не си поСлаб, може да ги усещаш дразнещи евентуално. Но трябва да ги видиш на тест драйв най-добре, особено по завои с високи скорости. Ако караш спокойно, Монте Карло салонът не е за теб
Камик като цяло е много добре с този двигател, за разлика от Карока, но пък му липсва 4х4. Сутринта на мокрото един с уж наточено Мицубиши се опита да ме дръпне на светофара и да изпревари в нарушение, но докато му поднасяше предницата от якото газ, аз с Карока се изстрелях веднага и го блокирах. Точно в такива случаи обожавам 4х4 като имам
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Škoda Kamiq
Какво да му има след като не се отваря навън...Fenix написа: 29.09.2025, 12:30:28 Панорамният покрив също много ми допада, като няма никакви проблеми с него, нито с жега, нито с уплатнения и хилядите глупости, които съм срещал да се пишат
Дават фира тези, които се отварят, защото трябва да се смазват (което никой не прави), както и се запушват отводнителните канали (същата работа, кой си играе да чисти).
- Бай Семо
- Гараж: Skoda Kodiaq
BMW E36 touring
BMW E46 325ti
Škoda Kamiq
Благодаря и на на двамта за бързите отговори. Във Велико Търново, Габрово и Трявна ще се кара предимно. И трите града не са мн равни така че, да, започвам да клоня категорично към автоматичната кутия. За панорамата единствено ме притеснява издръжливостта и? За В.Търново природните бедствия са се доказали със сериозните си последствия. Наблягам на градушките. Ако помните какво се беше случило тук преди година-две. Имаше много тежки последствия по коли и къщи. Само заради това се притеснявам. За напичането едно висококачествено фолио ще реши доста проблема с температурата вътре. Не, няма да се кара агресивно автмобила. За повече адреналин намирам решението в друга марка.
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Škoda Kamiq
Доста по-лесно би се сменил стъклен покрив, отколкота да се изправи вдлъбната ламарина от градушка.Бай Семо написа: 29.09.2025, 14:02:31 риродните бедствия са се доказали със сериозните си последствия