Скимобилът - Superb 3 FL Scout

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Мнение от pdimanov »

bega4kata написа: 11.04.2025, 22:58:46 те са плътни и на Ауди и на Шкода
Имам спомен, че някъде по темите съм чел как именно едните са плътни, а другите не са и т.н., но не мога да я намеря в търсачката. Каква е причината толкова да ги хвалят някои хора? Мисля, че @skodko даже беше слагал някакви номера за тях. [smilie=search.gif]

Драгомир написа: 11.04.2025, 23:26:22 Джантите, които си взел за Т-рок-а са реплика на 19-ките от Голф Р, нали.
Да. Задължително ще кача снимка.

Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Абе хора.
Задните са плътни и не плътни.
Предните са различни но винаги плътни. ОТ ТЯХ СКЪРЦА. ЗА КВО ком тиент тиирате задните изобщоПредните няма как да ги смажеш че да спрат за повече от седмица [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

pdimanov написа: 12.04.2025, 00:30:09 Имам спомен, че някъде по темите съм чел как именно едните са плътни, а другите не са и т.н., но не мога да я намеря в търсачката. Каква е причината толкова да ги хвалят някои хора?
Поастоянно пращам на Евгени тампони.
От Ауди RS3/TTRS са.
Дал ми е номерата и си действаме.Качеството им спрямо Шкода тампоните е друга вселена.
Отделен е въпроса, че основно скърцат тези на стабилизиращата щанга и там няма оправяне като цяло.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

ИзображениеДаи те скърцат понякога. Когато се развилканизират от нея. Но по рядко от другите.
Ето ги предни и задни.
Предните да от Ауди в случая.
Задни от Шкода пак слагам.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Мнение от chill »

Re: тампони
Доколкото успях да се ориентирам в предната дискусия, писах си с колеги тук и рових в нета, аз сложих:
Предни тампони: 1K0 407 182. Ако правилно съм разгадал, според Сами този модел лекува проблема. Аз сложих такива.
По спесификация тампона е 5Q0 407 182A.
Изображение

Задни тампони сложих: 81A 407 183, почти плътен с две малки кавитации. Предницата стана по прецизна и плътна/стегната, аз останах много доволен. 8S0 407 183 B е алтернатива и е абсолютно плътен, без никакви кавитации, но аз не бих сложил такива на ежедневка.
По спесификация е 5Q0 407 183.
Изображение

Знаете, че често ъпдейтват парт номера и т.н., та е добре човек да си провери сам нещата преди да се довери на горната информация на 100%. Колата не скърца вече, ще видим докога.
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Мнение от pdimanov »

Навъртях 9 хил. км и взех да посвиквам с колата. Прави ми впечатление, че на дълъг път държи по-ниска температура на маслото в сравнение с октавията. Може да е заради 7-мата скорост. Дори и със 180 км/ч градусите не минават над 110. Дори и през деня в 30+ градусови жеги. За сравнение, октавията в такива дни се върти покрай 118-120.

Разликата във вървежа м/у октавията и супърба е огромна. Както писах още на първа страница, ще се слага софтуер със сигурност. Просто трябва да се разберем кога с мапера (ясно е кой), понеже все се разминаваме. [smilie=sarcastic.gif]

Миналата седмица пътувах до Хърватия и знаех, че идват жегите. Заради това исках да си сложа УВ фолио преди дългото пътуване. Отново отидох при VS Studio. Разбрах, че вече не работят с Llumar, а с Maxuel. Причината била, че започнали да имат рекламации с Llumar поради дефекти. Челното стъкло се води атермично и нямаше нужда да се слага на него. На предните странични сложих 80% пропускливост, а на задните и багажник - 30%, понеже заводски са затъмнени и не исках да става прекалено тъмно, както с октавията. Отново си стана тъмно (беше ми ясно), но не е чак толкова много. Нямаше смисъл да плащам по-скъпо фолио за отзад, за да е по-светло.

Макар в Хърватия да беше също 34-35 градуса и индексът на УВ от слънцето да варираше между 9 и 10, което е от най-високите индекси, колата бързо се охлаждаше след дълго стоене на слънце. Няма да лъжа, усещах мнооого леко парене по ръката на моменти, но в крайна сметка наистина слънцето беше ужасно силно. За да се уверя в действието на фолиото, просто смъквах прозореца и усещах мигновена разлика по кожата.

Крайният ефект:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Вече добих и представа за разхода на гориво. Общо взето при поддържане на висока скорост е може би 1:1 с октавията. При градско шофиране гори малко повече от октавията. Най-вероятно заради по-голямата тежест и съответно всяко тръгване от покой си качва разхода. При по-високи скорости, имам усещането, че колата се чувства по-"в свои води" със 160 км/ч отколкото със 140 км/ч. Най-вероятно след слагането на софтуер това може да се промени. Разходът на гориво м/у двете скорости е минимален, а колата се усеща в по-добри обороти при по-високата скорост. Шумоизолацията е добра, но ме е яд, че няма решение за акустични стъкла и на задните, както при Супърб 4 или възможността за ретрофит при Кодияк. Шумът от гумите си е осезаем, за това няма да си кривя душата.

Това е снимка на цялото ми пътуване София => Загреб => разни места покрай Загреб => Сплит => Загреб => София. За цялото пътуване спрях да зареждам само 2 пъти. Всичките бяха след около близо 1000км. Бях забравил колко е удобно така. [smilie=sarcastic.gif]
Изображение

Нещо, което ме дразни при матричните фарове е, че много късно хващат стоповете на колите, които застигам. За да не ги заслепявам, пускам късите докато не ги настигна достатъчно. Същото важи и за дълги прави, когато някой е надалеч и пътува срещу мен. В настройките съм задал сензорът да енай-чувствителен.
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Мнение от pdimanov »

За съжаление, ще напиша не толкова положителен коментар по темата и то не свързан с някакъв проблем по колата, а свързан с проблем по някои хора.

Може някои да сте забелязали тази снимка от темата в "Снимки на Вашите Шкоди".
Изображение

Искам да започна с това, че имам платено паркомясто на частен паркинг и винаги една от колите се спира там. Причината супърбът да е навън е, че родителите ми бяха в Испания за 1 седмица и за мен бе по-добре тяхната кола, с търновска регистрация, да бъде паркирана на моето място с цел "безопасност" за тяхната. В каква грешка бях...
В неделя следобед отивам до супърба и забелязвам деруга с ключ под ключалката. Оглеждам набързо цялата лява страна - няма нищо. Една бързя псувня и тръгвам. Вече докато минавам покрай октавията забелязвам как едната страна е цялата в деруги. Слизам и след обстоен преглед изводът е 8 надрани елемента на октавията и 4 на супърба. Умишлени деруги с ключ. Другите коли на паркинга са непокътнати.

Дали е някой добронамерен съсед или един конкретен потенциален купувач за октавията, с който по стечение на обстоятелствата се разминахме с лош тайминг - не знам. Факт е, че изпълнението е супер селянско с липса на топки. [smilie=ireful1.gif]

Не мога да повярвам, че се налага да живеем с такива хора.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

И мен така ме нашари съсед... При мен беше много дълбоко, чак метала се беше назъбил по ръбовете и трябваше едната цяла страна да се прави при Вили...

Дано при теб да са плитки и да минеш само с паста.
Бееееее.....
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Мнение от pdimanov »

Дълбоки са и всичко е за боя.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Не знам дали е особеност на квартала, или просто хората са идиоти като цяло. При мен (Връбница 2 a.k.a Надежда 6) е същото. Има няколко пенсионери, които не само имат “техни” места, ами много стриктно следят да не би някой, който не живее в техния вход, да паркира пред входа. В последните години върху градинката пред нас се построиха 9 нови сгради => дойдоха нови хора. Посегателствата над коли и разправиите са ежедневие. Веднъж имах неблагоразумието да спра, запушвайки 2 коли, които не са мърдани от поне 5 години (нямат въздух в гумите дори). Качих се за минутки до нас, оставих си телефона на таблото. Слизайки виждам чичката-собственик на двата таралясника да стои с камък до моята кола. Уведоми ме, че “още няколко минути и щеше да пребоядисваш. Можеше да ми се налага да излизам”. Не знам как се сдържах, щяха да ни дават по новините

Според мен всички детайли са за боя, за съжаление 😕 Дано виновникът бъде открит
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87

Мнение от zalmaneca »

Ало, 112,
повече от някаква сума пари за ремонт или брой детайли по колата се водят злоумишлени действия.
Идва кат пишат или те привикват.За пред застрахователите.
Ако не ти се занимава трябва да разчиташ само на каското.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

pdimanov написа: 29.09.2025, 12:24:20 изпълнението е супер селянско с липса на топки
Дивашка работа.
Sawyer написа: 29.09.2025, 13:05:15 Не знам дали е особеност на квартала, или просто хората са идиоти като цяло. При мен (Връбница 2 a.k.a Надежда 6) е същото.
И на мен преди няколко години на междублоков паркинг във Връбница 1 (Надежда 5) някой ми надра с ключ цялата страница на любимата ми О2. Започнал на едната врата, но не му вървяло добре заради твърдия лак, затова повторил отново с втора деруга, този път с яко натискане, до метал. Чудих се дали не е един съсед, на когото бях направил забележка за съхранявани стари мебели на междуетажната площадка. После обаче видях разлепени бележки по входовте наоколо, че някой ходи и дере коли по паркингите наоколо и че само да го хванат кой е, ще му е..т мамицата. Ово е Бугарско.
Последно промяна от smoke на 29.09.2025, 13:16:59, променено общо 1 път.
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

Общо взето, май няма нещо какво ново да бъде казано тук. Пълна простотия и за съжаление трябва да съжителстваме с такива.

На мен на скоро пред Еконта в квартала, докато свалях кашона да върна ми заявиха че "туЙ билО паркомЕсто" и гледам човека си направил градинката на блока паркинг за него си. Обърнах се, видях буквален орк и влязох в еконта. Наистина не знам с такива какво е решението.

Дано да е по-евтин ремонта, ебаси тъпотията.
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Мнение от pdimanov »

@zalmaneca Отива се до районното РПУ, попълваш сведение и заявление до директора на РПУ-то. След няколко дни се издава служебна бележка, която се носи на застрахователя. Днес сутринта закарах октавията за въвеждане на щета и след това до 2-ро РПУ. Утре е ред на супърба.

Огледах паркинга за камери, но няма нищо, което да може да помогне. Всичко би било догадки, защото няма директен поглед към колите.

Благодаря на @_v_ за бързия телефонен разговор, с което ме насочи кои стъпки ще са най-оптимални в този случай. Надявам се Евроинс да не се направят за нещо.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Жалко че не записват колите.
Имаше едно клипче един с 1 Тесла , спрял за малко , никой не е запушил, просто не е на точно място за паркиране и един чичак слиза от блока и дере.
И аз съм пуснал Бенци да снима, но той започва когато се задържи човек около колко сек.беше. А Теслата явно си снима постоянно и се вижда от къде ( кой блок) излезе [smilie=sarcastic.gif]
Много неприятно е това, на такъв му пожелавам да е вечно нещастен човек.
То и да снима като се замисля, ако е с качулка , очила...но фейс айди.
Последно промяна от bega4kata на 29.09.2025, 16:56:42, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”