Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

димон написа: 23.09.2025, 18:21:48Почва едно чакане
Пиеш два презкурина и майната и. Никакво чакане.
Евро 6+ регенерира поне 2 пъти по - често от Евро 5, а алгоритмите кога да го прави са писани от полуидиоти. Почнеш ли да се впечатляваш - спукана ти е работата.

Ако имаш достатъчно извънградско, все ще се изчисти по някое време. Ако не - значи си сбъркал мотора. Предимството е, че си допълва маслото и не виждаш, че го гори [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

Щом няма индикация предполагам, че е нормално да се гаси когато искаш. Вентилаторът си остава доста време да ръмжи след гасене и охлажда ДПФа до някаква степен да не се подпали изолацията под капака...
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Докато не светне лампата за дпф, не мисля, че има някаква драма. Ако пък светне, си е описано в менюала как се процедира
JAY

Шкода Новак

Гараж: Octavia 4 FL Combi 1.5 TSI m-HEV 110kW 7DSG

Мнение от JAY »

Някой знае ли защо е тази мъка? На всяко палене изскача и ме побърква. В началото след като я взех 1-2 пъти натиснах ОК, но ми се стори, че ми разбърка някои настройки, които вече си бях направил. Съответно, не искам нищо да се променя, но не намирам настройка от която да разкарам това досадно съобщение. [smilie=fool.gif]

Изображение
Octavia Combi 4 FL MY2025, 1.5 TSI 110kW 7DSG

Ex: Octavia Liftback 3 FL MY2020, 1.5 TSI 110kW 6MT
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Аве вие луди ли сте? Ще чакали да регенерира. Тя следващия път ще си я направи. [smilie=punish.gif]
Изобо ако някой се съобразява и следи не е добре психически [smilie=sarcastic.gif]
Мерца единствено го усещам при маневри една идея повече бута кутията. Ама го гася когато си искам. Ебах го ще го чакам или ще ходя да обикалям.... глупости са това.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

JAY написа: 25.09.2025, 12:11:50 някои настройки, които вече си бях направил.
А ти направил ли си си профил? Като дадеш на контакт поздравява ли те по име [smilie=sarcastic.gif] Щото ако си караш с guest акаунта мисля, че нулира всичко при качване. Или излиза това, като при теб. И като дадеш ОК нулира. Аз нямам такива драми. Но мисля, че сме с различна медия. Моята е малка, и няма вградена навигация.
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Мнение от Bobeca »

JAY написа: 25.09.2025, 12:11:50 Някой знае ли защо е тази мъка? На всяко палене изскача и ме побърква. В началото след като я взех 1-2 пъти натиснах ОК, но ми се стори, че ми разбърка някои настройки, които вече си бях направил. Съответно, не искам нищо да се променя, но не намирам настройка от която да разкарам това досадно съобщение. [smilie=fool.gif]

Изображение
Има го при някои от новите VAG. Пълна щуротия. Изключва се някъде от настройките за поверителност. Беше нещо от рода на получаване на нови персонализации или нещо от тоя род. Разрови се там и ще го намериш.
И да, рестартира част от настройките ти.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Бъдете благодарни, че все още можете да ги изключвате тия простотии.
Бееееее.....
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

Матричните ледове с автоматични дълги светлини са някаква извънземна технология, честно! Колкото пъти ги ползвам съм все ухилен от ухо до ухо...
[smilie=sarcastic.gif]

Сега, кажете как се спират? В книжката пише буташ напред и... дръжки, минават в обикновен режим или в автоматичен. Единствения начин да ги спра е да изгрее слънцето на другия ден и като бутна лоста напред, иконката им изчезва. Има ли друг начин?
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Мнение от Lemi_ »

I ask you to judge me by the enemies I have made
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

Ок, ходих из менюто и го видях това, но не съм го цъкал. Мерси.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Не мисля, че с цъкане в менюто нещо ще промениш. Изключването на автоматичните светлини е малоумно реализирано.
Бееееее.....
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

ba7ka7a написа: 30.09.2025, 20:21:34 кажете как се спират?
Бутане на лостчето напред само сменя режима - автоматични дълги или постоянни дълги.

Когато дългите СВЕТЯТ (независимо дали си в режим на автоматични или постоянни дълги), с бутане на лостчето назад изключваш дългите и се връща на стандартни къси.

Когато си на автоматични дълги, но дългите в момента НЕ СВЕТЯТ (защото си в градски условия или скоростта е под 30 км/ч - тогава иконата на дисплея е бял фар с "А", а не син фар с "А"), тогава буташ лостчето напред, за да включиш на постоянни дълги, след което буташ лостчето назад, за да изключиш от дълги на стандартни къси.

Малко е сложно, да.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

При мен като бутна лостчето напред се появява А в кръгче и после само става от бяло в синьо, демек минава на автоматични дълги според необходимостта, още едно цъкане напред и А-то изчезва...
Мноооо готино светят, кефят и сами се регулират според потребността.
Абе нещо като малък оргазъм, все чакам да карам на тъмно, но понеже рано сядам на салатка....и е трудно...само сутрин...
[smilie=sarcastic.gif]
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

ba7ka7a написа: 30.09.2025, 20:21:34 В книжката пише буташ напред и... дръжки,
Ако ги тестваш на спрял автомобил и през светлата част на деня - нищо няма да се случи и няма да работят така както се очаква.
Също така системата следи външната осветеност и дали си в рамките на населено място или не.
1. Слагаш ключа на светлините в позиция AUTO
2. Натискаш лоста за дълги напред. Ако навън е тъмно и скоростта е над 30 км/ч - на таблото ще се появи синя иконка Изображение докато свети синята иконка - с дърпане на лоста може да изключиш дългите и да минеш на къси.
Ако си в населено място или уличното осветление е силно, системата сама ще изключи автоматичните дълги и на таблото ще се появи бяла иконка Изображение. Тук не можеш да изключиш автоматичните - трябва да светне синята иконка. При бяла иконка и два пъти натискане на лоста - минаваш на обикновенни дълги и изключването е като дръпнеш към теб

EDIT: @smoke ме е изпреварил с отговора. Сори за повторението
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”