Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- GSH
- Гараж: Skoda Octavia IV (MY23) - 1.5 TSI, 6M, Business
Че тя не чувствителна изобщо , добре че си проверявам гумите по 2 пъти на сезон.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Аз няколко пъти съм се "възползвал" от системата за следене на гумите
Винаги е имало нещо забито в тях
При рязко спадане и висока скорост, с каквато и система да си, все тая. Настоящата за мен си е ОК.
При рязко спадане и висока скорост, с каквато и система да си, все тая. Настоящата за мен си е ОК.
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
Този мотор 2.0 тси 204 кс има ли GPF (gasoline particles filter), прави ли регенерации, кога и т.н. ?
-
DonSkoda
Има. Кога и как , много зависи от карането.
Аз за 2г и 50к км никога не мине светил или да е напомнял за себе си. Карана е в града, навън ежедневна кола.
Аз за 2г и 50к км никога не мине светил или да е напомнял за себе си. Карана е в града, навън ежедневна кола.
-
maiden
Всички бензинови имат. 1.5 от 2020та още. 2.0 не съм сигурен откога. Незабележимо е ако изобщо го прави. Няма и индикация. Нищо общо с дизела.
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Тя регенерацията не дава индикация , че се прави.При ТДИ само вдига обороти до 1000 и вентилатора цвили на високи обороти. Няма лампи, няма дявол. Мамицата й, прави я всеки път като я прибирам в гаража, що не се регенерира доде пътувам! Малко шибано.Почва едно чакане.... ![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Хахаха това ми е познато и при мен е така
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
Никакво чакане. На следващото тръгване ще я направи. Ако си я прекъснал при следващо тръгване загрява доста по-бързо и си я прави...
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Няма смисъл да я чакате. Тя я прекъсва ако не я шофираш.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- fryeruk
- Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M
Моят съвет е също да избягваш датчиците. Имам друга кола с такива и е тегаво, както е писал колегата по-горе. Не малък разход за също за втори комплект зимни джанти. Имай в предвид, че точно китайските датчиците правят големи проблеми, а оригиналните са цифра. За мен системата при Октавия работи адекватно. До сега не ми е дала нито един фалшив сигнал. Три пъти за три години и наистина от 2,2 бара, с колкото карам бяха паднали някои от гумите на 2.0 (обикновено един път на сезон).GSH написа: 23.09.2025, 09:12:56
Лично предпочитание. Понеже алтернативната система която са измислили не ми харесва как работи. До колкото за чупенето на датчици съм съгласен , че може би ще е евентуален проблем, но ще видим.
- Fab
- Гараж: 2.0 TDI 150
На предишната ми Шкода - Фабия 2017 г. същата система със следене от ABS ме предупреди съвсем навреме за спукана предна гума - преди да спадне напълно. За общо 8 години каране с такава система (7 на Фабия и 1 на О4) нямам нито едно отклонение. За мен е напълно ОК.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Супер си е ABS системата...не плащате датчици, не се филмирате, че никога наляганията не са равни (ако имате обсесии).
А пък си сработва, но все пак не отменя човека.
А пък си сработва, но все пак не отменя човека.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Помниш ли какво ме пита преди да я купиш? Да не кажеш, че не си предупреден.
Бееееее.....
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Видях, че и @цецо75 ти е писал, отделно цяла тема с такива оплаквания имаме.димон написа: 23.09.2025, 18:21:48 Тя регенерацията не дава индикация , че се прави.При ТДИ само вдига обороти до 1000 и вентилатора цвили на високи обороти. Няма лампи, няма дявол. Мамицата й, прави я всеки път като я прибирам в гаража, що не се регенерира доде пътувам! Малко шибано.Почва едно чакане....![]()
Това е най-вбесяващото, в града прави температурата и идеалните условия след магистрала. Но по-скоро си е късмет, такива са ни разстоянията, че често се случва да си в града.
Но с чакане няма нищо да стане, освен да се надаваш да спре и да охладиш без перки. Проверено.
Или я караш или се отказва след време.
За жалост си се нашил, като нас, сега имаш две опции...ставаш перде или си купуваш Vag DPF и следиш и смяташ. Не че е зле, така ще имаш близка връзка с колата
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Ъъъъъ, чакате за регенерации....
Как па няма да седна и да вися да я чакам
Писах някъде, че О3 FL, беше на 124 хил. като я смених с тази, никога не съм се занимавал с регенерациите и. Имах VAG dpf на телефона, пускал съм го няколко пъти, е така от любопитство. При продажбата показваше, че филтъра е задръстен на 32-33%, 1/3 демек. Значи без никави драми ще си изкара още 250+ хил. Сегашната я усещам няколко пъти как е в регенерация, но пак така. А и поради стила ми на каране, много рядко е било след дълъг преход да реши в града да регенерира. Аз си поддържам жегата в изпускателната система и на извънградско
Ако все пак реши да се чисти като се кача на другия ден, докато ида до офиса и е готова. Най много на прибиране да е приключила, ако нямам други излизания. Не разбирам, защо се филмирате толкова с тези неща ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)