Закупуване на 1.5 tsi m-Hev, мнение за двигателят.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Skodilak90
Вчера направих пробно шофиране на въпросният двигател. Спокоен шофьор съм и рядко си позволявам да превишавам над позволената скорост.Впечетленията за двигателя са позитивни, но има това замисляне при ускорението и наистина си представих, че със семейството, децата и багаж ще бъде още по-мудна. Този двигател става шумен при рязък старт, и някак си не усетих добър баланс между скоростната кутия и двигателя. Определено усещането на Супърба, като визия, салон, пространство и возене е страхотно! Перфектен семеен автомобил, но определено се спрях на по-мощният двигател. С този тип двигател е супер за градско, служебна кола или да се возят само двама пасажери. Много благодаря за съветите на всички колеги!
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Това виждам го ползват много, особено в тойото хибридските групи. Спокоен съм не карам бързо и за това няма проблем, да изпреварвам 8 минути - ГлупостиSkodilak90 написа: 29.08.2025, 10:05:03 . Спокоен шофьор съм и рядко си позволявам да превишавам над позволената скорост
И 200 коня може да ги караш според знаците, разликата е че с 200 коня изпреварването ще го направиш за 5 секунди със 100 коня ще го направиш за 15.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Извън София колата винаги е с двама възрастни, две деца, тежки столчета, пълен багажник. Досега в ситуация не съм изпадал, а до вилата ми стигам карайки по подбалкана. Не е само до конете под капака, трябва човек да е наясно с възможностите си, както и тези на автомобила.krachunov написа: 29.08.2025, 09:36:18 Въпроса е като сложиш багаж, 4 човека и трябва да направиш бързо изпреварване. дали тази адекватност си седи. А пък иначе за засилване... на магистрала все ще набере, рано или късно.
Често пъти сакатлъците стават именно от непознаване на възможностите, не от многото или малко коне.
Предната ти кола е била най-вероятно атмосферен бензин, нормално е като я натиснеш да e нямала този ряз на турбиниран агрегат, който е по-малко коне или по-малка кубатура.
Относно автора на темата - радвам се, че си покарал, видял си и си взел решението според това, което си преживял. Така ще си удовлетворен от покупката
- krachunov
Предната беше хибрид да атмосферен, но именно електродвигателя заместваше турбото. Разбира се заради смотаната планетарна предавка си беше все толкова спънато.FaKeR написа: 29.08.2025, 11:27:15 Предната ти кола е била най-вероятно атмосферен бензин, нормално е като я натиснеш да e нямала този ряз на турбиниран агрегат, който е по-малко коне или по-малка кубатура.
Факт, както и написах. Просто караш спокойно... щото по друг начин не може. Дадох и пример за същата кола с по нервен шофьор и колко потенциални проблеми е имал. Така че да, напълно. Ако си ходиш с автобус 200% никога няма да имаш тези проблеми, но не говорим за това.FaKeR написа: 29.08.2025, 11:27:15 Не е само до конете под капака, трябва човек да е наясно с възможностите си, както и тези на автомобила.
Това което написах е, че мантрата - аз съм спокоен, са откровени глупости и тип гроздето е кисело. Не обсъждам можел ли е човек да вземе повече или не, обсъждам това че няма как да кажеш на черното бял. Слабото си е слабо. В града все там. На път ВСЕ един единствен път може да ти се наложи.
На принципа съм по - добре да тежи и да не трябва, отколкото да трябва и да няма.
FaKeR написа: 29.08.2025, 11:27:15 Извън София колата винаги е с двама възрастни, две деца, тежки столчета, пълен багажник.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Карам разумно, не спокойно. Има известна разлика. А и с две деца в колата как да карам иначе - растат, взимат пример, всичко попиват. Не ме кефи така да шофирам, преди години бях доста по-мераклия, но трябва да се съобразявам. А не като станат на 20 години и им дам колата да се изстрелят в първият рейс и да си мислят, че всичко е окей...
Знам си възможностите на колата, знам колко са ми големи топките, повече не е необходимо
Съжалявам за офтопика, просто винаги ме сърби като някой поде темата с малките двигатели. Просто дадох себе си за сравнение как човек може да бъде приятно очарован от нещо, което другите заклеймяват. И все така не мога да се почувствам прецакан от системата
- krachunov
ABBC3_OFFTOPIC
Значи напълно те разбирам и аз не съм казал друго. Също така това че караш 200 коня, не значи че трябва по подразбиране да си състезател и да не си знаеш възможностите, не е и до размера на топките/ други атруибути квото си харесаш.
И просто казах че в хибридноите среди точно това се носи като мантра. Което не е доказателство за обратното при всички други. Просто намираш 500 причини защо ти е ОК с косачка. Като ти е ок - не е нужно да търсиш причини. Но и не променя факта, че при нужда няма. Каквото и да си говорим, топки, косачки спокойно нервни... фактите са си факти, физиката не я интересува от размера на каквото и да е.
Пак да дам пример от тойота форуми (тежко травмиран съм), същите глупости се плещшят там и за екстрите... не ми трябват екстри те се развалят... за това караш варел чиито екструи се изчерпват с палче за огледалото и от долу се намира някой да каже ДА МА НЯМА ДА СЕ СЧУПИ... глупости. та и тук.
В голяма раница и малко може да сложиш. Всичко друго са алабализми. Пък като ти върши работа, не е нужно да увещаваш никой, освен себе си нали.
Познат имам който кара дачия джогър ли беше, комбито, катафалка огромна, тегли ремарке и има и бокс вътре 4 човека... а то е миксер единичка 100 кончета.. та да може
-
Skodilak90
След дълго смятане, съпоставка на цените, таксите, каското и цялото отношението на Еуротек и Порше. Ситуацията е ясна при мен и ще сменям марката.
На по-ниска цена от Супърб ще взема Пасат с по-добро оборудване. Двигателя остава 2 Tsi/ 204 к.с.
Съвсем скоро ще направя съпоставка и справка на оборудването и какви са разликите в таксите между двете фирми.
На по-ниска цена от Супърб ще взема Пасат с по-добро оборудване. Двигателя остава 2 Tsi/ 204 к.с.
Съвсем скоро ще направя съпоставка и справка на оборудването и какви са разликите в таксите между двете фирми.
-
mazut
Не знам колко шумен е 1,5 в Супърб и подобно твърдение за мен е малко странно защото същия двигател във VW e много тих. Замислянето със сигурност не е от мотора а от кутията, а самото ускорение малко или голямо си е от конете за едни малко за друг много, но след като искаш или имаш нужда или ти е мерак големия мотор няма лошо в това. Със сигурност ще понагорва повечко, но едва ли човек който купува нова кола за хиляди левове това ще му е проблем.
За съжаление и аз от Шкода минах на VW заради отношението на търговеца който дори ми беше продал предната кола. Метна ми набързо една оферта аз му задавах някакви въпроси той с досада нещо отговаряше докато си рови в телефона. Явно са толкова оядени че не ги интересува особено дали ще продадат още една кола или не. В Порше бяха доста по-адекватни като отношение и заитересованост.
За съжаление и аз от Шкода минах на VW заради отношението на търговеца който дори ми беше продал предната кола. Метна ми набързо една оферта аз му задавах някакви въпроси той с досада нещо отговаряше докато си рови в телефона. Явно са толкова оядени че не ги интересува особено дали ще продадат още една кола или не. В Порше бяха доста по-адекватни като отношение и заитересованост.
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Държавните поръчки са сладко нещо.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
@mazut
Не я разбирам тази работа - да изберете марка кола в зависимост от отношението на дилъра и удовлетвореността си от него. Дано емоционалното решение да накажете дилъра (като купите друга марка) не е на цената на години ползване след това на по-лош за вас продукт (кола / услуги / цена). Същото е и ако съзнателно купите по-лош продукт, само защото дилърът бил много готин.
Не я разбирам тази работа - да изберете марка кола в зависимост от отношението на дилъра и удовлетвореността си от него. Дано емоционалното решение да накажете дилъра (като купите друга марка) не е на цената на години ползване след това на по-лош за вас продукт (кола / услуги / цена). Същото е и ако съзнателно купите по-лош продукт, само защото дилърът бил много готин.
-
mazut
Ако поведението беше адекватно щях да я поръчам без въобще да гледам друга марка. В случая абсолютно не съжалявам продукта меко казано не е по-лош. Цената беше съпоставима, за услуги все още не знам, не съм им ползвал сервизните услуги слава богу. Ако повече хора изразяват позиция наказвайки по подобен начин лоша работа лошо отношение лоши условия дори с малки лишения за собствена сметка то със сигурност подобен обществен натиск ще доведе до подобрения във всеки аспект на живота ни.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Бих направил абсолютно същото и аз. Особено като искаш да си купиш нещо за много пари, имаш въпроси и прочие, а не получаваш отговорите, които очакваш за да направиш информиран избор. Пък и честно казано при сходни цени, би трябвало VW да е по-добрият избор.mazut написа: 18.09.2025, 11:44:01 В случая абсолютно не съжалявам продукта меко казано не е по-лош.
В тоя ценови клас има не малко избор и марки, тъй че при подобно отношение и аз бих търсил нещо различно.
Ако търсих премиум и съм харесал твърдо БМВ, то щях да търпя подобно нещо, тъй като с Мерцедес или Ауди нямат нищо общо (и 3-те са много различни). И щеш не щеш, съобразяваш се. Ама да си купуваш Шкода и такова отношение ... Като цяло какъвто и продукт да си купуваш, дори нещо евтино, има ли продавач консултант - трябва да си върши работата.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Хората, така или иначе ще купят кола! Не са дошли за зеленчуци там, където има изложени автомобили. Разликата е, че може да бъде приятно или...незадоволително изживяване. Продавал съм коли 4-5 години и личното отношение, малки жестове и добра комуникация от моя страна бяха в основата на най-добрата отплата на клиентите - да ме препоръчат на приятел/познат. И така, колите се продаваха сами. Седя си, влиза клиент и търси директно мен, вместо някой от останалите свободни продавачи. Сладка работа, особено като се върши с кеф!smoke написа: 18.09.2025, 11:05:39 @mazut
От своя страна, като клиент на какъвто и да е бизнес - действам по същия начин. Така и така ще давам пари - предпочитам да ми е приятно. И няма значение, дали ще пазарувам кола или плавници, или климатик. Доволен ли съм - препоръчвам продавача винаги.

-
Ради
- Гараж: В очакване
С нетърпение чакам съпоставката, тъй като ми стана много любопитно.Skodilak90 написа: 18.09.2025, 07:56:58 След дълго смятане, съпоставка на цените, таксите, каското и цялото отношението на Еуротек и Порше. Ситуацията е ясна при мен и ще сменям марката.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Това да си избера марката според отношението на дилъра ми звучи като да купиш имот заради циците на брокерката... Или да се ожениш, заради мусаката на тъщата. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Отделно при покупка на кола, по - скоро следва да ви интересува не отношението на дилъра, а "отношението" на подръжката/сервиза. Щото единия го виждаш за няколко часа сумарно и кой от къде е, другите ...
Отделно при покупка на кола, по - скоро следва да ви интересува не отношението на дилъра, а "отношението" на подръжката/сервиза. Щото единия го виждаш за няколко часа сумарно и кой от къде е, другите ...
Бееееее.....