Škoda Kamiq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- GSH
- Гараж: Skoda Octavia IV (MY23) - 1.5 TSI, 6M, Business
Škoda Kamiq
Честито, още много пъти по 10 000км.
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Škoda Kamiq
Време за смяна на маслото ...
- d1mitrov
- Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI, DSG-7, MY25
Škoda Kamiq
Аз го смених "профилактично" на ~4800 км. някъде, така че сега направо на около 15к км.
-
Kamiq24
Škoda Kamiq
Камичето прави една година тази седмица, така че утре му записвам час за обслужване. Интересно ми е всички ли ползват официалния сервиз дори ако колата не е на лизинг и имат друг доверен сервиз ?
-
Мирич_80
- Гараж: Škoda Kamiq 1.0 / 115
Škoda Kamiq
Колега аз още нямам година ама мисля като му дойде времето за смяна/обслужване да отида в Официалния сервиз ? Колата ми е на лизинг, но и да не беше - пак там щях да отида.
- YoKK
Škoda Kamiq
Докато е гаранционен през първите 5г или 100к км, независимо дали е на лизинг или платен кеш си длъжен да обслужваш автомобила си единствено в официалното представителство на марката. В противен случай ще отпадне гаранцията. След това имаш свободен избор. Лично аз си сменям маслото и другите филтри по задължителните инспекции в ЕТ. През останалото време в ЕТ сменям само маслото и масл.филтър, а другите филтри сам.Kamiq24 написа: 08.09.2025, 07:48:00 Камичето прави една година тази седмица, така че утре му записвам час за обслужване. Интересно ми е всички ли ползват официалния сервиз дори ако колата не е на лизинг и имат друг доверен сервиз ?
Kamiq, 1,5 tsi, 150hp, MT, 2024, PRINS
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Škoda Kamiq
До колкото знам, това не е така. Трансексперт също обслужва гаранционни автомобили без да отпада гаранцията. Има няколко човека, които го ползват.YoKK написа: 08.09.2025, 10:03:52 си длъжен да обслужваш автомобила си единствено в официалното представителство на марката. В противен случай ще отпадне гаранцията.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Škoda Kamiq
Което е на 2 години или 30к км. Междинната смяна на можеш да си я направиш нелегално в твой сервиз с твои консумативиYoKK написа: 08.09.2025, 10:03:52 Докато е гаранционен през първите 5г или 100к км, независимо дали е на лизинг или платен кеш си длъжен да обслужваш автомобила си единствено в официалното представителство на марката.
-
tahumbata_2
Škoda Kamiq
За една година колко км си изминал? Аз лично на нов автомобил не бих правил “профилактично обслужване” - каквото е предписал производителят и каквото показва борд компа като време е достатъчно показателно да знаеш кога да ходиш на сервиз. Първите две години на новата Шкода за мен са най-яки - само сипваш бензин и не пипаш нищо друго.
Относно сервиза, аз лично и двете Шкоди ги обслужвам в ЕТ и макар и да не са перфектни, им имам повече доверие от другите сервизи, а и цените им макар че ги увеличиха на няколко пъти в последно време, все още са поносими спрямо другите официални сервизи.
Относно сервиза, аз лично и двете Шкоди ги обслужвам в ЕТ и макар и да не са перфектни, им имам повече доверие от другите сервизи, а и цените им макар че ги увеличиха на няколко пъти в последно време, все още са поносими спрямо другите официални сервизи.
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
-
Kamiq24
Škoda Kamiq
Не казвам колко са километрите, за да не скандализирам колегите, които минават 50К на година.tahumbata_2 написа: 08.09.2025, 12:49:52 За една година колко км си изминал? Аз лично на нов автомобил не бих правил “профилактично обслужване” - каквото е предписал производителят и каквото показва борд компа като време е достатъчно показателно да знаеш кога да ходиш на сервиз. Първите две години на новата Шкода за мен са най-яки - само сипваш бензин и не пипаш нищо друго.
-
tahumbata_2
Škoda Kamiq
При мен в София с основно градско каране, въздушният филтър за година и половина и около 20к км е почти като нов - два заблудени комара имаше последно и малко потъмняло откъдето най-много смуче, но от страната където продължава гофрирана тръба е като нов. Все пак се сменя при смяна на маслото. Виж филтъра за купе пак за София и силно запрашени райони е добре да го сменяш веднъж годишно без значение от пробег просто защото иначе почва да се усеща неприятна миризма в купето, независимо че е карбонов с всякаквите там екстри като за филтър.
Това дето едно време сменяха маслото след първите 1500км и маслата бяха гъсти, е вече отживелица и мит, че още има смисъл да се прави. Сегашните двигатели и масла са различни и ги правят да си изкарат колкото ти показва борд компютъра. Пък вече който му се занимава - да си сменя и през 5000км ако иска - негова си работа![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Това дето едно време сменяха маслото след първите 1500км и маслата бяха гъсти, е вече отживелица и мит, че още има смисъл да се прави. Сегашните двигатели и масла са различни и ги правят да си изкарат колкото ти показва борд компютъра. Пък вече който му се занимава - да си сменя и през 5000км ако иска - негова си работа
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Škoda Kamiq
Ако си минал по-малко от 10К километра - не сменяй нищо. Карай я тая кола. Ако си минал 10-15 - смени масло. Друго няма смисъл да пипаш.
Бееееее.....
-
DonSkoda
Škoda Kamiq
Въздушен филтър купе и на двигателя.
Не знам какви трябва да са тия филтри където ше изкарат 10к км.
Не знам какви трябва да са тия филтри където ше изкарат 10к км.
-
tahumbata_2
Škoda Kamiq
Дори на филтрите и на трите видя си пише на тях или на опаковките им 30.000km/2 Jahre. Само че в БГ и в частност в София въздухът в далеч по-мръсен отколкото в Западна Европа и затова силно препоръчвам смяна на филтъра на купе веднъж годишно. Сменя се през жабката за буквално 5 минути, а 50-60лв се прежалват, пък и все пак е за здравето на пътниците това, не само за климатика
П.П. Не знам сравняваш ли е някой Мале/Денсо филтрите оригиналните с уж оригинални заместители, но особено за въздушния филтър уж изглеждат еднакво, но заместителите са по-леки и някак си по-лесно се деформират в като се държат свободно. Поне такова наблюдение имам аз та не е все тая какви са, дори и да изглеждат на пръв поглед еднакви. Просто отбелязвам ако някой купува друга марка да обърне внимание спрямо оригиналните как е на структура и плътност на хартията.
П.П. Не знам сравняваш ли е някой Мале/Денсо филтрите оригиналните с уж оригинални заместители, но особено за въздушния филтър уж изглеждат еднакво, но заместителите са по-леки и някак си по-лесно се деформират в като се държат свободно. Поне такова наблюдение имам аз та не е все тая какви са, дори и да изглеждат на пръв поглед еднакви. Просто отбелязвам ако някой купува друга марка да обърне внимание спрямо оригиналните как е на структура и плътност на хартията.
-
Kamiq24
Škoda Kamiq
Информацията, която получих след обаждането на ЕТ е, че на втората година трябва обслужване, преди това само ако системата покаже нужда от такова.