ясна ти е причинатаАрхимандрит Дионисий написа: 03.09.2025, 10:39:18 Тества колата само в града, нямат винетки за извънградско ( незнам каква е причината ама имам едни съмнения)
Toyota
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Toyota
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
Toyota
И тоя гледах. Вътре интериора е като подарен (според мен). Ставам от авенсиса (края на 2012), качвам се в това и се чудя как за 12-13г са мръднали с една миша стъпка напред.
Тук няма спор че тая тойота ще е в пъти по-здрава и икономична от шкодиака, но аз трябва да се радвам като се кача и седна, а не да си казвам “еми не е кой знае какво подобрение, ама нали е тойота и е здрава”. Просто не можах да се “пречупя”.
Винаги го има момента в който да не ми хареса шкодата след 5-6г., да я продам и да си взема рав4 - стига малко да го оправят вътре.
Иначе за хибриднара система на тойота - само суперлативи чета и чувам.
Карай си я със здраве и съм сигурен че няма са те остави на пътя
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Toyota
Тия митове вече издишат. Мина времето когато тойота верно дървена, илядеше, де се казва. В момента си е толкова посредствена, колкото и всяка друга марка в този сегметн. Разликата е че на;пудриха пластмасите, надуха цените (както всички), само забравиха да правят отстъпките като всички и си мислят че продават премиум._56_ написа: 03.09.2025, 10:57:43 Тук няма спор че тая тойота ще е в пъти по-здрава и икономична от шкодиака, но аз трябва да се радвам като се кача и седна, а не да си казвам “еми не е кой знае какво подобрение, ама нали е тойота и е здрава”. Просто не можах да се “пречупя”.
Пълни глупости.
И по чужди форуми се чете и от познати се вижда, на 2рата година всичко е ръжда и леш на равката. Чета и за проблеми и изгнили кабели по хибридната система, защото са тъпо сложени бетер отдолу.
За корола пък лично мога да коментирам - избелели лайсни под прозорците преди 1 година, при все че седи в подземен. Износен скоростен лост на под 60 хиляди км при все че е ватомат и не ръгаш нон стоп. Та тая мантра ПОНЕ Е ТОЙОТА И Е ЗДРАВО я забравете.
Отделно, специално за корола, която беше няколко години поред топ най продаван модел в света, 1во аз и още един приятел имахме проблем да доливаме антифриз НА НОВИ коли. 2ро като ги изкупуваха, специално от тойота обърнаха внимание че ще проверят за водната помпа. И после зачетох че това е стандартен проблем едва ли не.. може да са го оправили по новите версии ама все там.
3то до едно време четох в сектанската група тойота фенове нам си кво у фейса, след 21ва година ЯКО проблеми с королите специално.
За 2ка двигателя който слагат на короли чета че вкарвал бензин в маслото.
Та пак казвам, това ПОНЕ Е ТОЙОТА И Е ЗДРАВО е БИЛО...
минал съм 85 хиляди на нова такава. И понвече никога не бих повторил. Това е количка за града. Не случайно ако съпоставиш шкода и тойота, да речем_56_ написа: 03.09.2025, 10:57:43 Иначе за хибриднара система на тойота - само суперлативи чета и чувам.
Октавия - корола
супърб - камри
Кодияк - рав
карок - c-hr/корола крос (последното е пълен ташак и подигравка)
Тойота с 20-30 коня горница спрямо шкода прави сходно ускорение, спрямо шкодилаците. от 0 до 100
Да не говорим за шума
1.8 двигателчето на тойота макс въртящ момент е между 4500-5500 оборота на магистрала е брутален рев и вятър в косите. Качвайки се на дизел, след това ми се струваше тихо.
За града става... ама е 10 бона горница дори спрямо техния си чист бензин за разлика от 300 милилитра спестено гориво. Плюса е че нямаш много агрегати
алтернатор, стартер, ремъци, съединител скорости (тук др бира).
Но за града бих взел електричка.
Като цяло не са лоши коли, но и не са по добри от всички останали, само дето плащаш горница безумна.
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Toyota
Защо трябва да е различен разхода ? С един заряд минавам около 85-90 км - което ми струва около 2 лв. Слагам и малко резерви и затова написах 2,50 - 3,00 лв. Тук също има трафик, само дето разстоянията са по-къси. Дали ще ги мина тези 85-90 км за 3-4 дена или за 1 - пак ще си струва толкова. И тук си чакам по светофари и тук има коли постоянно. Разликата е че от т.А до т.Б в Русе е да речем 5-6км, а в София са 10-15 (примерно).
Имало е такъв проблем наистина, имало е и акция по смяната на тези кабели. И сега вече не са такива кабелите - различни са. Аз лично гледах моята - много е променено всичко.krachunov написа: 03.09.2025, 13:30:31 Чета и за проблеми и изгнили кабели по хибридната система, защото са тъпо сложени бетер отдолу.
Относно лайсните - на Супърб-а ми (3-ка L&K) който имах точно на първата година 1/2 лайсни станаха матови а другата половина си останаха лъскави. И там не е цвете за мирисане.
А и коя марка няма издънки и не прави проблеми ? Всички са така, кои повече кои по-малко. Аз няма да "илядя" с тази кола - карам я до макс 100к км - до 7-8 годишна и я продавам с остатъчна гарания от 2-3 години. Такова ми е разбирането на мен
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
- SimichOil
- Обратна връзка:
Toyota
Е хубаво де - няма с един заряд да минавам 85-90 км - ще минавам да речем 70-75 - което си идва пак едни 3,0 - 3,5лв на 100 кмxektop написа: 03.09.2025, 14:43:19 Разликате е че, в София при тежък ежедневен трафик по един и същ маршрут, 10-11 км. се изминават за на 60 мин.
- krachunov
Toyota
Ако да не е вярно. Все частни случаи.mazut написа: 03.09.2025, 14:22:37 Това не е вярно или ако е вярно за ръждата и кабелите е частен случай за някоя удавена равка. Стига сте си измисляли и говорили глупости.Ваг имат са учат от Тойота по отношение на надеждност.
Ама аз не твърдя друго. Казвам че прословутата надеждност на тойота стига до нивото на всички останали кошници в тоя сегмент. С малката разлика, че тойота българия ако прави отстъпки е 2-3 хиляди лева - СМЯХ. И Шкода са надули цените, ама отиваш и може да бацнеш 16% надолуSimichOil написа: 03.09.2025, 14:35:59 Относно лайсните - на Супърб-а ми (3-ка L&K) който имах точно на първата година 1/2 лайсни станаха матови а другата половина си останаха лъскави. И там не е цвете за мирисане.
Като цяло тойота са на сходно ниво и качество, ама цените са много нагоре, за сметка на това което получаваш. И тъпизмите дето се ръсят (гроздето кисело) НЯМА екстри ама поне няма какво да се развали. Сериозно?! Глупости!
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Toyota
Ето за това евтино говорех по-горе.SimichOil написа: 03.09.2025, 14:49:24 Пак е в пъти по-евтино отколкото с кола с ДВГ. А и колата не гори толкова ток когато стои на място (в трафик).
RAV4 Luxury Цена от 94000лв.
RAV4 RAV4 Plug-in Hybrid Style от 106500лв.
Сега може да има разлика в оборудванията не съм много запознат, но разликата започва от 12500лв.
Това са 5555л. бензин на текуща цена 2.25лв/л. при един среден разход от 8/100 това са едни 70 000км.
Ти казваш 2-3лв. ти гори градско, ама ти не я караш само в града. Извън градско гори 5-6/100.
Ако заложим едни 100 000км. който възнамеряваш да я караш.
Твоята залагам 50/50 градско/извънградско
За тези километри ще изразходиш на ток ( 50 000км. по 2,50лв на ток = 1250лв. ), на бензин ( 50 000км. по 5,5л/100 по 2,25 = 6187лв )
Или общо 7425лв.
Другата RAV4 обикновен хибрид 203к.с за 100 000км. при разход 8/100 ( по данни го дават 5,7 ще го смятам 8 ) ще изхарчи гориво за 18000лв.
Разликата 10 500лв.
Това означава, че на 100 000км. още няма да си настигнал разлика в цената от 12500лв.
Това е моята математика и аз не виждам как е в пъти по-евтино.
Тука единствено като довод бих се съгласил с теб от удоволствието да караш Plug-in Hybrid с 300кс. и начина по който ти доставя удоволствие това.
- krachunov
Toyota
Въпроса е на ток колко може да минеш чисто. Сега със средните скорости, голяма част ще олабят газта, така че ако се вписваш и ти върши работа да джъткаш само на ток супер. Ама ако пътуваш повече и тока секне, почваш да мъкнеш едни 300 кила отгоре.Архимандрит Дионисий написа: 03.09.2025, 15:45:37 Тука единствено като довод бих се съгласил с теб от удоволствието да караш Plug-in Hybrid с 300кс. и начина по който ти доставя удоволствие това.
Хибридите преди 5-10 години бяха супер. И сега е ОКей просто с тея цени по - скоро ще вземеш електричка. Докато хибридите леко изостават концептуално. Ни рак ни риба.
Преди 10 години бяха най - доброто от двата свята. Сега обаче електриките дръпнаха и продължават, а хибрида си седи. От към разход е смешно да се изтъква като плюс за някакви милилитри - литър. Имат си плюсове с липсата на агрегати, ама там пък електричките отвяват всички
- SimichOil
- Обратна връзка:
Toyota
Митак, аз не съм си я купил за да си избивам парите или за да ми е много евтино да карам. Купих си я просто защото ми хареса и е 306 к.с. Хич не ме интересува колко гори, интересува ме колко и как върви! Това беше нещото което ме дръпна към Тойота. Споделих разхода по-рано днес защото имаше дискусии преди време тук точно за разходите на хибридите, а и исках да споделя с вас моите наблюдения и опит от първо лице.Архимандрит Дионисий написа: 03.09.2025, 15:45:37 Тука единствено като довод бих се съгласил с теб от удоволствието да караш Plug-in Hybrid с 300кс. и начина по който ти доставя удоволствие това.
Предвид моите нужди и стил на каране (градско / извънградско), колата ми пасва на 100%. В града си карам само на ток - без да ми се налага да паля двигател. Ако тока ми секне - си карам в хибриден режим с всичките 300+ к.с. Затова и си взех такъв тив автомобил - хем да ми е тихо и хубаво в града на ток, хем на кратки разстояния да си я карам пак на ток, хем като тръгна на дълъг път просто да си сипя гориво и да не го мисля повече. И това че мъкна едни 300кг отгоре, колата си ги носи а не аз. Аз по нищо не мога да разбера че карам толкова тежка кола - върви си прекрасно и ускорява много добре.krachunov написа: 03.09.2025, 15:53:54 Въпроса е на ток колко може да минеш чисто. Сега със средните скорости, голяма част ще олабят газта, така че ако се вписваш и ти върши работа да джъткаш само на ток супер. Ама ако пътуваш повече и тока секне, почваш да мъкнеш едни 300 кила отгоре.
Хибридите преди 5-10 години бяха супер. И сега е ОКей просто с тея цени по - скоро ще вземеш електричка. Докато хибридите леко изостават концептуално. Ни рак ни риба.
-
DonSkoda
Toyota
Много ми е смешно, като някой тръгне да обяснява на някой друг как се е прекарал че си взел еди си каква кола.
Когато човек вади 100к+ лв, едва ли е пропуснал да направи информирано решение за неговите нужди.
Радвайте се че се споделя някаква техническа информация изобщо.
Когато човек вади 100к+ лв, едва ли е пропуснал да направи информирано решение за неговите нужди.
Радвайте се че се споделя някаква техническа информация изобщо.
давай и газ, и започвай да правиш планове с какво ще я смениш след 5-6г.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Toyota
Сам споделяш, че си карал над 500 км с батерия на 0. Ясно е , че така е по-икономично на извънградско, когато батерията се зарежда почти само от двг. Въпросът е при батерия на 0 каква ти е мощността?SimichOil написа: 03.09.2025, 16:21:05 Ако тока ми секне - си карам в хибриден режим с всичките 300+ к.с