Губене на локация при зададен маршрут в CarPlay

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bobrock

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi MK3 FL L&K 2.0 TSI/140 kW/DSG7

Мнение от bobrock »

Здравейте,
Днес зададох маршрут на Waze (старт кв Витоша) посока магистрала Струма и когато стигнах края на Околовръстно изведнъж навигацията се побърка. Започна да ме насочва с грешни завои и пре калкулира маршрута . Учудих се защото съм само направо и погледнах точката където показваше че съм беше някъде в друг софийски квартал.
Смених на Гоогле мапс , друг апп - пак ми даваше че стм в деугия край на София. Изгасих навигацията от CarPlay и рестартирах айфона.
След това пуснах и последно стартира Гугъл- пак все едно бях другаде .. смених на Waze - показваше точната ми локация . И така до средата на магистрала Струма след моста над Бобов дол изведнъж ми показа че съм в Люлин 😀
Но след секунди се върна в правилния път.
На някой случвало ли му се е ? Дали проблема може да е в GPS модула или мобилните услуги на телефона и неговия план/ оператор?

Поздрави,
Superb Combi MK3 FL L&K 2.0 TSI/140 kW/DSG7
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

От оператора ще да е.
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

А фабричната навигация какво показваше?
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

bobrock написа: 29.08.2025, 18:58:09 На някой случвало ли му се е ?
При андроид телефон ми се е случвало, но ако е включен режим "пестене на енергия" - Уейз и Гугъл мапс работят правилно само когато е отключен дисплея. В момента, в който екрана се заключи - скороста в Уейз става 0 км/ч и ме позиционира в точката, от която съм тръгнал (без значение дали съм на 300 км от нея). Виж дали случайно си включил режим за пестене на батерията.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Андроид при включено пестене на енергия влизаш в ограничения за изполване във фонов режим, отиваш в никога автоматично заспищи приложения и добавяш там Waze и си работи перфектно на изключен екран, жично и безжично.

Или пък отиваш в Приложения намираш Waze-Батерия и избираш Оптимизирано или Без ограничения
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”