Сложих фолио от вътрешната страна на челното стъкло и аз. Във VS Studio. Много читави и културни момчета.
Не забелязвам голяма разлика честно казано. Тествам в момента в Гърция, потим си се както винаги, климатика го държим на същите градуси както и преди това. Може би има малка разлика, но не е wow, както твърдят хората в темата. Може би стъклата вече имат прилична защита и добавеното фолио не прави толкова разлика.
UV фолио за челно и предните стъкла
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- lyubohar
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
lyubohar,
Разликата при мен е, когато слънцето е фронтално вече не ми напича/нагрява така силно дрехите, особено когато съм с тъмни цветове. Преди се получаваше, хем ме изгаря отпред и се потя, хем климатика ме биеше студено.
Друго важно за комфорта в купето е слънцето да не напича много интериора, защото той също отдава топлина и климатика се губи.
Ако при пътуване не държиш купето охладено при спирания и то се нагрява, това също разваля комфорта.
Само на челното ли сложи или и на страничните?
Разликата при мен е, когато слънцето е фронтално вече не ми напича/нагрява така силно дрехите, особено когато съм с тъмни цветове. Преди се получаваше, хем ме изгаря отпред и се потя, хем климатика ме биеше студено.
Друго важно за комфорта в купето е слънцето да не напича много интериора, защото той също отдава топлина и климатика се губи.
Ако при пътуване не държиш купето охладено при спирания и то се нагрява, това също разваля комфорта.
Само на челното ли сложи или и на страничните?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- lyubohar
Само на челното засега, предвид колко по-голямо и по-хоризонтално е. В студиото потвърдиха същото - най-важно е челното стъкло, страничните правят малка разлика. Щях да сложа и на тах яко имаше осезаем ефект, но сега не съм сигурен.
Иначе каквото казваш на теория е така, но разликата при мен е много малка. Утре ще оставя колата няколко часа без сенник да видя колко ще се напече. Но при каране разликата е малка, макар че има някаква. Затова смятам, че защитата на оригиналните стъкла може би е добра поначало. Те самите имат синкав оттенък, точно като на фолиото.
Иначе каквото казваш на теория е така, но разликата при мен е много малка. Утре ще оставя колата няколко часа без сенник да видя колко ще се напече. Но при каране разликата е малка, макар че има някаква. Затова смятам, че защитата на оригиналните стъкла може би е добра поначало. Те самите имат синкав оттенък, точно като на фолиото.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Това няма да доведе до нищо. Вътре пак, ще стане 60+lyubohar написа: 27.08.2025, 18:16:48 Утре ще оставя колата няколко часа без сенник да видя колко ще се напече
И неработещ хладилник да сложиш цял ден на плаца, пак ще стане горещо в него.
Функцията на фолиото е да предпазва нагряването на интериора при пътуване, когато купето е климатизирано. Ако интериора излъчва топлина и слънцето те изгаря, тогава комфорта го няма.
Аз фолирах челно и предни странични. Задните са заводски затъмнени. Ами, доста по-добре е. Имам черен кожен салон и въпреки това се пътува комфортно. Винаги гледам да я паркирам с гръб към слънцето или слагам сенник при дълги престои.
Обаче имам и една много полезна функция. Мога да паля колата през телефона и така да охладя предварително купето преди тръгване.

Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- lyubohar
Ами няма огромен ефект при пътуване, съжалявам че моето усещане не отговаря на теорията
Не ми е първата кола и мисля, че мога да преценя. Малко по-малко пече през стъклото, но общото усещане не е да е много по-комфортно. Иначе и моята може да се охлади преди пътуване, но това не помага особено за комфорта на дълъг път.
Иначе моята сякаш е по-малко синя от тази на снимката. Аз честно казано се надявах на такъв ефект като на снимката, за да прилича повече на оригинално термо-стъкло като се погледне отвън, но е по-слаб синия оттенък. Може би зависи и от светлината и ъгъла на снимане.

Иначе моята сякаш е по-малко синя от тази на снимката. Аз честно казано се надявах на такъв ефект като на снимката, за да прилича повече на оригинално термо-стъкло като се погледне отвън, но е по-слаб синия оттенък. Може би зависи и от светлината и ъгъла на снимане.