Здравейте,
след 2000 км изминати с VW Tiguan 2025 (1.5 бенз., mild hybrid, DSG), пускам за инфо кратко ревю. Като цяло сравненията ми са най-вече с предходната кола, която беше Октавия 3, 1.4, МТ.
Първо плюсовете:
- много удобна шофьорска седалка
- много ми допада и функцията за масаж
- габаритите на колата са супер за ежедневна - достатъчно широка вътре, а в същото време лесно се паркира в града
- много добра видимост има от шофьорската позиция, както на останалите участници в движението, така и на самата кола
- при движение стои стабилно на пътя, притеснявах се, че може да се "лашка" заради това, че е по-висока, но си е стабилна и при по-големи скорости
- обезшумяването вътре е на доста по-добро ниво от Октавия 3
- IQ Light матричните фарове на VW са трепач, много съм доволен и се радвам, че не ги пропуснах при конфигурирането на колата
- автономното упраление (травел асист + адаптивен круиз контрол) - има си плюсовете, но още не мога да му се доверя на 100% (понякога като загуби линиите и те зарязва бързо бързо да се оправяш сам, което ми се вижда опасно, ако си се разсеял)
Минуси:
- този двигател (1.5 бенз.) идва слаб за извън градко каране. За града е все тая, но при движение извън града се усеща недостиг на мощност. Може би за това усещане допринася и автоматичната кутия, преди на Октавията бях със същия двигател, но с ръчка и сякаш по-динамично усещах колата
- мултимедията забива и се налага рестарт - случва се 1-2 пъти седмично, шофирам всеки ден
- отвреме навреме светват разни грешки, но след рестарт изчезват (това май си е обща болка за VW концерна в наши дни)
Обща оценка - доволен съм... но трябваше да взема по-големия двигател