Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Bobeca
- Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Драскането не е до гъбата или кърпата. Или не само. Две кофи с цедки трябват, отделна гъба за джанти, аератор за шампоан, предизмиване... има доста каналаи за дитейлинг и е обяснено как да я миеш без да я надереш. AMMO NYC ми е най-приятен лично на мен.
Относно гъбата и кърпата нямам впечатления, но не са на случайна фирма и надали са лоши. Дали са най-доброто или надценени, другите могат да кажат.
Относно гъбата и кърпата нямам впечатления, но не са на случайна фирма и надали са лоши. Дали са най-доброто или надценени, другите могат да кажат.
- krasimirpetrov
- Гараж: VW T-Roc R
Да, видях, че имат подобен продукт, но проблема е, че не е смола от пътя, а някаква гадост от дърво. Както и казах - купих два продукта на Sonax, които не свършиха работа и сега съм решил да е нещо друго - не казвам, че продуктите им са лоши, явно просто в случая не работят.
Благодаря за готовността да помогнеш, smoke. Оценям го. Ще пробвам първо с продукта споделен от колегите.
Със сигурност е така. Знам за така наречения метод на двете кофи - не съм сигурен колко ще мога да го спазя на автомивките на самообслужване, но ще търся поне такава с течаща вода, за да мога да мия ръкавицата след всеки детайл. Ще гледам да ходя и късно вечер, когато няма хора.
В крайна сметка май-май ще се прежаля и ще я измия контактно и каквото такова - прекалено мръсна е и не става. Ясно е, че ще се появят драскотини и т.н., то едва ли има вариант да се избяга изцяло, но след 1-2 години, просто ще се пастира/полира и готово. В крайна сметка е просто кола.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Когато казах, че препаратът чисти смоли, имах предвид точно дървесни смоли.krasimirpetrov написа: 24.08.2025, 22:49:43 но проблема е, че не е смола от пътя, а някаква гадост от дърво.
Този другият препарат (от Кушев) е същото - tar remover.
Няма значение. Пробвай с него, той също ще ти свърши работа.
- krasimirpetrov
Днес ще пробвам и ще пиша какъв е бил резултата.
Благодаря
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Да споделя имал съм такива поражения от спиране под дърво.krasimirpetrov написа: 24.08.2025, 18:55:29 Миналата седмица бях в Гърция и колата беше спряна под някакви дървета. Явно нещо е капало от тях и почти цялата беше на петна - нещо като смола, ама не точно.
Тази смола като се напече и е топло няма махане става като керамика. Та как успях да я премахна. Една сутрин случайно излизах по-рано. Беше паднала роса и по навик реших да видя какво става със смолата и се беше разкиснала от влагата през ноща. Веданга на мивката, безконтактен препарат и всико падна.
Трябва рано да отидеш на мивка да я разкиснеш хубаво и според мен ще падне.
- krasimirpetrov
Лошото е, че пробвах да разкисна онзи ден - няколко пъти я мих, но не иска да пада.Архимандрит Дионисий написа: 25.08.2025, 08:55:48 Да споделя имал съм такива поражения от спиране под дърво.
Мислех си като вали(ако вали) да я оставя хубаво да се накисне и тогава да пробвам пак.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Не става с миене. Ако трябва вечерта я покрий с нещо което може да полееш със вода да стои цяла вечер мокра отгоре и рано сутринта преди да напече трябва да се пробва. Появи ли се слънцето и стяга.krasimirpetrov написа: 25.08.2025, 09:01:54 Лошото е, че пробвах да разкисна онзи ден - няколко пъти я мих, но не иска да пада.
Мислех си като вали(ако вали) да я оставя хубаво да се накисне и тогава да пробвам пак.
-
DonSkoda
Аз бих отишъл рано на автомивката. Рано, да не се е нагряла ламарината. Пръскаш с препарат, разкисваш се, миеш с вода. После с безконтактен за да измиеш препарата.
Можеш и с това: https://www.cleanandshiny.co.uk/product ... over-500ml
Не е имало случай да не свали каквото и да било. Мия си джантите преди да ги прибирам , и да слагам зимен/летен комплект.
Можеш и с това: https://www.cleanandshiny.co.uk/product ... over-500ml
Не е имало случай да не свали каквото и да било. Мия си джантите преди да ги прибирам , и да слагам зимен/летен комплект.
- krasimirpetrov
Развитието по темата.
Купих въпросният препарат, но за момента, не съм пръскал директно на целият покрив. Пробвах на някакви малки и скрити места - безконтактно ми се струва да няма кой знае какъв ефект или просто на мен не ми стискаше да го оставя достатъчно време. С търкане се махат, ама там друг проблем - избягвам да мия контактно
. А иначе, не посмях да пръскам директно, защото ме предупредиха, че не трябва да попада на пластмаса.
Снощи реших, че поне тавана ще го измия контактно с ръкавицата която си купих - три пъти го минавах и и отново си личат въпросните гадни петна - по-малко, но ги има. Вярно, че не натисках при миенето, с цел да не го надера, ама тва е доста опорито. Предполагам, че ако се измие още два-три пъти, по-сериозно, и ще изчезне.
Друг въпрос - препоръчайте читава автомивка в София, но не на самообслужване. Много държа да не я надерат цялата
.
Купих въпросният препарат, но за момента, не съм пръскал директно на целият покрив. Пробвах на някакви малки и скрити места - безконтактно ми се струва да няма кой знае какъв ефект или просто на мен не ми стискаше да го оставя достатъчно време. С търкане се махат, ама там друг проблем - избягвам да мия контактно
Снощи реших, че поне тавана ще го измия контактно с ръкавицата която си купих - три пъти го минавах и и отново си личат въпросните гадни петна - по-малко, но ги има. Вярно, че не натисках при миенето, с цел да не го надера, ама тва е доста опорито. Предполагам, че ако се измие още два-три пъти, по-сериозно, и ще изчезне.
Друг въпрос - препоръчайте читава автомивка в София, но не на самообслужване. Много държа да не я надерат цялата
-
DonSkoda
За да не я надерат, си сложи фолио.
Каквото и да правиш, си става на паяжини. Керамика просо го отлага с малко, сайлънтите пълнят с химия лака да не се личи и т.н.
И все пак , какво е това миене на кола без да влезе ръкавиците в действие , не ми е ясно ..
Каквото и да правиш, си става на паяжини. Керамика просо го отлага с малко, сайлънтите пълнят с химия лака да не се личи и т.н.
И все пак , какво е това миене на кола без да влезе ръкавиците в действие , не ми е ясно ..
- krasimirpetrov
По-принцип фолио имам, но само на предницата - броня, калници, капак и т.н., но то и там си става паяжина. И аз стигам до това заключение, че бягане от паяжини няма, а и в крайна сметка трябва да приема, че е просто кола
-
DonSkoda
Ъъъ, каквото в тва фолио където лака и боята става на паяжина.
Аз смятах, смятах и я фолирах цялата.
И пак внимавам как и с какво я мия.
Аз смятах, смятах и я фолирах цялата.
И пак внимавам как и с какво я мия.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Вземайте светли цветове автомобили. Бели, сребърни....и няма да има увъртяно 
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- krasimirpetrov
XPell сложих, но да, пак си стана на паяжини след като го измих с неподходяща кърпа.DonSkoda написа: 26.08.2025, 19:51:08 Ъъъ, каквото в тва фолио където лака и боята става на паяжина.
Зарекал съм се следващия път да е светла. Тоя Lapitz Blue е ужасен в това отношение и в чуждите форуми всички реват от него
-
DonSkoda
Аз пак не разбирам как от миене боята и лака стават на паяжини. Моето фолио е регенериращо, и като я остава на слънце всякакви деруги изчезват.
Нали това му е идеята, да пази боята и лака.
4-5 години да ми изкара, съм повече от доволен. Нищо че му дават 10г гаранция![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Нали това му е идеята, да пази боята и лака.
4-5 години да ми изкара, съм повече от доволен. Нищо че му дават 10г гаранция