Следващият ни семеен автомобил - Кодиак 2

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

mazut написа: 20.08.2025, 09:54:15 Да бе, другите марки са с добри сърца пък Шкода са гадняри. Сметни едни 500лв. по 100 000х.бр. и кажи кои са тези добри хора които ще ти подарят тази хубава сума та да се наредим и ние.
Няма нужда да ми я подаряват, сложи я в цената, дори да я умнижиш по 2 и да я сложиш в цената,пак никой няма да усети. Ще ти дам конкретен пример съвсем на скоро- един познат отива и тества БМВ X5 в магазина, одобрява го,почти се стига до продажба и хоп като чува- гаранция 2г и се отказва....сложи 10хилки при цена 200 хилки и сложи адекватна гаранция....=загубен клиент!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

той който е фен пак ще го вземе бавареца
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

Eager, Честито . Супер е . До моята спира един нов черен RS на паркинга но там сякаш се губи малко от визията ,че всичко е черно . А при теб ,червено и черно е мнооого добре . Трябва да ги съберем някой път и сравним "стария" FL RS и новия RS ;) .
mazut написа: 20.08.2025, 08:38:50 Не знам защо всеки си мисли че като си купи Шкода вътре трябва да намери Ауди и започва едно мрънкане че тук пестили там икономисли ией там орязали.
На предишния FL РС а и на VISION ако не се лъжа ,всичко това го имаше : И кеси на задните врати, и мокет отзад да не дрънка ,гумирана основа на горната жабка ,опция за "хладилна" долна / на най-първите си я имало фабрично / ,220V/150w . Още и разни други опционални благинки отзад : по-специални подглавници за сън ,одеалце :) , някакви доп. поставки за краката , много повече затъмняване задни стъкла и т н т / . Нормално е да се чуди човек защо тук на новия модел ги няма а и не могат май и да се допоръчат :(
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

glorious написа: 20.08.2025, 13:37:22 Ще ти дам конкретен пример съвсем на скоро- един познат отива и тества БМВ X5 в магазина, одобрява го,почти се стига до продажба и хоп като чува- гаранция 2г и се отказва
Да де, ама гаранцията заводски е 3/три/ години и после можеш да я удължиш.
Така че нещо друго го е отказало ;)
yo73

Шкода Новак

Мнение от yo73 »

Eager написа: 20.08.2025, 00:06:48 Липса на KESSY в задните дръжки на вратите
Честито и безаварийно!
Датчиците в дръжките за кеси, като цяло се обезмислят при наличието на kessy advanced. Щом ключа е в теб и се приближиш на разстояние по-малко от 1,5м от вратите - те се отключват. При отдалечаване от автомобила, респективно се заключват. Няма нужда да пипаш дръжките нито отпред, нито отзад. Трябва да го разрешиш в менюто.
lpetrovv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG

Мнение от lpetrovv »

И моята О4 ниво Style plus нямаше хладилна жабка, но за 70лв и 30мин работа стана.... Може и при мечока да има заготовка и да стане сравнително лесно.
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Мнение от Eager »

mazut написа: 20.08.2025, 08:38:50 Не знам защо всеки си мисли че като си купи Шкода вътре трябва да намери Ауди и започва едно мрънкане че тук пестили там икономисли ией там орязали.
Аз разбирам да бях купил базова Фабия, или дори базов Кодиак - има логика да пестят. Обаче това е най-високия им трим, плащам си едни 20 000 - 30 000 отгоре на базовия, и затова прави лошо впечатление. Ако си бях купил Дачия Спрингер щях наопаки да се учудя, че изобщо има нещо във вратите. Някои елементи сравнявам със своята предишна Октавия, от 2021-ва, по поръчка беше Едишън, но в Конект винаги излазаше Стайл. Защо за средна хубост Октавия да може, а за двойно по-скъп Кодиак - не?

Както и да е, не е голяма драма. Забелязвам - споделям, на вниманието на евентуални бъдещи купувачи.
Tuscany написа: 20.08.2025, 08:55:21 Аз не разбирам защо няма Kessy отзад, пълен абсурд е.
Абе посягам още към задните дръжки по навик, но ще ѝ свикна. Тъй като са на един метър и това не е огромна драма, просто се усеща като.. downgrade.
ataknav написа: 20.08.2025, 10:09:31 Комбинацията червено-черно стои прекрасно!
Благодаря за пожеланията, и да, мисля, че изглежда чудесно. Интересно ми е с тази боя как ще изглеждат удари от камъчета, какъв цвят ще се разкрие. Така де, надявам се дълги години да не научавам, но онзи ден я бърсах с микрофибър на едно място и се зачудих.
slavkoff написа: 20.08.2025, 10:14:17 Много ме дразни факта, че не се събира лист А4 формат в жабката.
Да, нали? Почудих се малко и подгънах горния край на застраховката. Благодаря!
bega4kata написа: 20.08.2025, 11:17:22 Ако това ще те успокои и при Мерцедес Бенц, графиката на автомобила винаги е сив, с АМГ пакет и хром пакет и 20 цола джанти на спици.
Хаха, така ли? Не е голяма драма, просто съм живял под заблуда, защото на стария автомобил просто съвпадаше и не правеше впечатление. Някой ден ще го подобрят, виждам например, че РГБ цветовете са повече от предишната (мисля).
bega4kata написа: 20.08.2025, 11:17:22 При всички марки се правят икономии.
Това ясно, не е драма. Просто исках да споделя за да спестя на някой бъдещ собственик, на когото му пука, евентуално разочарование.
storm1st написа: 20.08.2025, 16:23:38 До моята спира един нов черен RS на паркинга но там сякаш се губи малко от визията ,че всичко е черно . А при теб ,червено и черно е мнооого добре .
Абе това си говорих с колеги - за мен е до автомобил. Шефът ми си взе БМВ Х7М или там както се води, черно, и доста добре седи. На вкус всеки е прав за себе си, но за мен лично по-разчупен цвят седи по-добре. Като например бронзовия на колегата от съседната тема.
storm1st написа: 20.08.2025, 16:23:38 Трябва да ги съберем някой път и сравним "стария" FL RS и новия RS .
С удоволствие! Мисля да я водя по срещи, стига да измисля графика.
yo73 написа: 20.08.2025, 22:36:44 Датчиците в дръжките за кеси, като цяло се обезмислят при наличието на kessy advanced. Щом ключа е в теб и се приближиш на разстояние по-малко от 1,5м от вратите - те се отключват.
Един колега си взе буквално същия като моя, пристигна му седмици по-рано, и ми го показа това. Исках първо да проуча дали имам каквото и да е значение за автоджамбазите, но не съм имал време да я карам, камо ли да чета още. Планирам да си прегледам целия наръчник, за да се запозная с новото.

А после е въпрос на навик. Както с автопилота на Октавията - трябваше да му свикна и да му се доверя. На тази съм така със самопаркирането, рано е още за инфарктни състояния, нека мина някоя хилядарка километри първо, и да ѝ свикна на габаритите, както и на градуса на обратния завой.

И така, като гледам трябва да си сменя аватара :-) Ще пиша пак ако имам нови впечатления или въпроси, или някой попита нещо.
Изображение
yo73

Шкода Новак

Мнение от yo73 »

Eager написа: 20.08.2025, 23:36:29 дали имам каквото и да е значение за автоджамбазите
Не съм експерт, но когато отключваш от дръжките, стига да искат джамбазите ще прихванат също толкова лесно сигнала, колкото и от функцията kessy advanced.
За щастие Шкода не представляват голям интерес, особено при наличие на X7M паркирана в близост ;)
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Честито возило! Само положителни емоции да носи!
Относно цени и оборудване - спестили са това-онова, но, няма как. Дори да се поръча топ Кодияк и да се сложат абсолютно всички позиции от листата с допълнителни екстри - 150 хиляди да стане дори... Пак няма човек да седне в Ауди. Все пак и "имиджовите" марки имат нужда от продажби.
OctavianNot

Škoda Фен

Гараж: Škoda Karoq

Мнение от OctavianNot »

Честита нова кола и безаварийно!
А може ли да разкажеш 'за частта от задния стоп, която не свети' и за коментара им, че ми е интересно.
Само ако е удобно и не причинява излишни негативни емоции!
Аватар
Eager

Škoda Фен

Мнение от Eager »

zloQQ написа: 21.08.2025, 08:32:11 Пак няма човек да седне в Ауди.
Абе понеже честно се повдига сравнението с Ауди (иронично, и в следващия ми коментар) - ще ходя да видя няколко съвременни Ауди-та за да видя каква пластмаса слагат в тях.
OctavianNot написа: 21.08.2025, 09:15:44 коментара им, че ми е интересно
Що да не е удобно, просто няма да назова човека по име :) Отговориха ми просто - нещо от сорта на "все пак и Ауди-та трябва да се продават" :)
Изображение
Аватар
Eager

Škoda Фен

Мнение от Eager »

Както се зарекох по-рано - реших да проверя колко по-хубаво или може би по-различно е едно Ауди. Така се случи, че имам колежка със семеен автомобил Ауди Q8 RS, от лятото на миналата година.

Изображение

Изображение

Помолих да я ми покаже въпросната пластмаса, тя нямаше нищо против. Аз гледах тази на нейния автомобил, тя от любопитство погледна в моя, и констатирахме, че пластмасата е една и съща. Поне гледана с просто око. Аз имам усещането, че моята отзад бие по-кухо, но тя поспори с мен, че според нея е еднаква и на дебелина, и на качество.

И двата автомобила нямат уплътнение отзад, а нейният - няма мокет отпред, а стори ми се само е гумирано.

Изображение

Изображение

Нещо повече, тя сподели, че много я дразни, че в премиум автомобил на предните облегалки има мрежи, които ѝ изглеждат евтино, и че няма USB портове отзад, а само този 12 волтов. Сега, не знам дали това не е някакъв пакет на Q8, както беше на моята Октавия Едишън, за който се доплаща.

Изображение

Без да разбирам от автомобили, според мен има разлика и в поколенията, защото конзолата изглежда ето така:

Изображение

От друга страна, според мен дизайнерите на Шкода са искали средния стоп на задната врата да свети, но не са им разрешили. Защото Ауди-то изглежда много подобно като идея, и нейният изглежда така, което на мен лично много ми харесва.

Изображение

В заключение, цената, нали това уж прави разликата. Моят автомобил, наконфен, излиза 108 000 лв. мисля, и ми го дадоха намален на 104 000 и нещо мисля. Мога да намеря конфигурацията и фактурата от февруари. Ауди-то, в този си трим, е било изложено за 216 000 лв., и са им го дали на 186 000 лв. Мисля, чисто ново, забравих да попитам.

Изведнъж моите кори ми допаднаха страшно повече, но е факт, че ВАГ са маскари в това отношение.
Изображение
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87

Мнение от zalmaneca »

Това е s8, rs q8 е друга бира.
Но за цената на rsq8 можеш да вземеш 2 рс кодияка и един обикновен.
Там само двг струва колкото кодиак [smilie=sarcastic.gif]
Сега, свиркай си и си карай новата кола.Винаги ще има нещо което не ни се харесва [smilie=pardon.gif]
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

В семейството имаме RSQ8, колата е гръм с 600+ заводска кончета. Може би ако финансите не ми бяха проблем, бих взел едно такова семейно. Но да, там връщат рестото в шкоди.
Тази от снимките също ме кефи, изобщо моделът Q8 е много добре пипнат.
OctavianNot

Škoda Фен

Гараж: Škoda Karoq

Мнение от OctavianNot »

Благодаря. [smilie=kiss3.gif]
В началото разбрах, че гаранционен проблем някакъв.. и си представих как, и на всичко отгоре служителя ми казва, че при Ауди ще си работи по начало - такъв словесен шамар щях да му отвъртя!
При тея цени на Ауди - да си ги карат, не ми пречат [smilie=sarcastic.gif]
Шкода на мен ми е екстра!
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”