След няколко месеца с А4ката и близо 3к километра пробег, мога да кажа, че колата е доста добра. И преди съм карал такова А4, но в тази конфигурация -3.0 тди 245 коня със 7 степ. автомат е много мазно за каране, особено извънградско. Sline окачването е доста по комфортно от октавия 3 Vrs окачване. Колата е доста по тиха (не, че някой е очаквал обратното, нали), тук няма изненади. Въпреки бързия старт от 0 до 100 и субективното усещане за мощ заради въртящия момент, тази кола е доста по бавна от VRS-a. Плюсът е , че харчи по-малко, не значително, но се усеща, особено извънградско със скорост 150-160 магистрално каране не качва над 8, което е невъзможно при бенизновата VRS-ка. Разходът, разбира се, винаги може да бъде помрачен, ако се обади някой скъп ремонт по тази кола, все пак е 13годишна кошница, не е първа младост. Най много я мъчи градското каране- въпреки бързата кутия, този мотор не обича да го ръчкаш между светофарите - баавно развърта и тъкмо те залепи за седалката, и трябва да спираш... И понеже темата е все пак за октавия, да споделя какво хвана окото ми - една лекинко ударена отпред и още по леко отзад октавия 3 4х4 1.8Т Хавтомат. Колата беше в една автокъща в далечния югозападен край на Гемрания и добре, че имам добър приятел със сериозна фирма, та се нави да иде да я вземе с платформа и да докара до Бг. Ударът е неприятен, но за късмет - не скъпо поравим, а отзад тегличът е спасил положението. Отзад само броня и капак, който ще мине и само с боя. Колата я взех за "умопомрачителните" 3800 евра, на 220к пробег. В жабката си седяха разписките от посещенията в оторизиран сервиз. На 180к последно са сменили маслата на dsg и диф-а. Веднага я разкостих отпред, за да видя какво трябва да сменим, бая пластмаси изпопадаха, спукан климатичен радиатор, воден, както и кулер + около 80 -90 изядени лешника, скрити в кутията на въздушния филтър. Доста неща престои да наредим по колата. Имам един кулер от Голф R, който така и не се продаде и ще заспи на черния буркановоз.