Skoda Octava 3 VRS, TSI - поредното бързо комбЕ

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

През Илинден май наистина е по-добре, защото няма да има тапа заради тол-а след Кулата, понеже няма такъв. Пък и вече спокойно се минава с 80 през границата. На Нея Перамос му викат "новия Китен" от няколко години. Ние ходим там около 13.09 - когато се изпразва и цари баси спокойствието... Началото на Юни също е пусто. На Ликуид си бивакуваме от 9 до 19 обикновено.

Изображение
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Гледам бързото комбЕ е отново в продажба, разхода на гориво ли е основната причина? Какъв разход даде до морето и обратно смесено?
Следвайки форумната мантра, се замислям следващата ми кола да е бензинова, но пък при теб случаят е обратен.
Аватар
NaskoG

Škoda Фен

Гараж: ex Skoda Octavia 2 VRS tdi preface
ex Skoda Octavia 2 VRS DSG facelift
ex Skoda Octavia 3 VRS TSI
now Audi A4 b8.5 3.0tdi Sline

Мнение от NaskoG »

stanley написа: 07.07.2025, 09:50:38 Гледам бързото комбЕ е отново в продажба, разхода на гориво ли е основната причина? Какъв разход даде до морето и обратно смесено?
Следвайки форумната мантра, се замислям следващата ми кола да е бензинова, но пък при теб случаят е обратен
Здрасти, да, пуснах я отново да я продавам. До морето и обратно даде средно 8 на 100 - 7.3 беше на отоване, но наобратно карах доста бързо - 150-160 и вдигна до към 9 на 100 някъде. Бащата ще сменя неговата след някой друг месец и сигурно ще взема сегашната му октавия 3 1.5, 2019г....ако дотогава не ми изпадне някое читаво 2.0 тди. Ти продаде ли супърба?
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

NaskoG написа: 14.07.2025, 00:09:59 Здрасти, да, пуснах я отново да я продавам. До морето и обратно даде средно 8 на 100 - 7.3 беше на отоване, но наобратно карах доста бързо - 150-160 и вдигна до към 9 на 100 някъде. Бащата ще сменя неговата след някой друг месец и сигурно ще взема сегашната му октавия 3 1.5, 2019г....ако дотогава не ми изпадне някое читаво 2.0 тди. Ти продаде ли супърба?
Не, карам си я. Имам вътрешно противоречие дали искам да дам здрава, безпроблема кола, покриваща 90% от нуждите ми, само защото ми се иска нещо малко по-различно. Много голям ми се струва шанса да взема някое дърво и да си скъсам нервите после. При мен разхода на дълго е между 5.3 - 6.0 в зависимост от трафика, колко съм натоварен и колко бързам и ми е супер.
Аватар
NaskoG

Škoda Фен

Мнение от NaskoG »

stanley написа: 14.07.2025, 09:45:33 Не, карам си я. Имам вътрешно противоречие дали искам да дам здрава, безпроблема кола, покриваща 90% от нуждите ми, само защото ми се иска нещо малко по-различно. Много голям ми се струва шанса да взема някое дърво и да си скъсам нервите после. При мен разхода на дълго е между 5.3 - 6.0 в зависимост от трафика, колко съм натоварен и колко бързам и ми е супер.
Горе-долу същата дилема...в случай, че взема колата на бащата, която е купувана от тук и е на 90 хил км,няма да имам колебания, но, както казваш, има голям шанс да се нашия с некой дизелов дръгел, който да ме скъса от ремонти и тая разлика в разхода от 3 литра на 100 да ми излезе през.... Иначе да..само заради този разход ми се ще да е нещо дизелово отново или малък бензин... при моя годишен пробег от 30к+ километра разлика от 3 литра в разхода е 900 + литра на годишна база или близо 2300 лева..
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Мнение от stanley »

NaskoG написа: 14.07.2025, 11:31:01 Горе-долу същата дилема...в случай, че взема колата на бащата, която е купувана от тук и е на 90 хил км,няма да имам колебания, но, както казваш, има голям шанс да се нашия с некой дизелов дръгел, който да ме скъса от ремонти и тая разлика в разхода от 3 литра на 100 да ми излезе през.... Иначе да..само заради този разход ми се ще да е нещо дизелово отново или малък бензин... при моя годишен пробег от 30к+ километра разлика от 3 литра в разхода е 900 + литра на годишна база или близо 2300 лева..
Мисля, че в ситуации като нашите - не сме в крайна нужда - не трябва да се бърза, а да се чака правлния момент и правилната кола. Все в един момент звездите ще се наредят в правилния ред и ще си сменим колите за нещо, което повече ни устройва. До тогава си караме колите, които познаваме и си живеем живота. Плюс, минус 2000лв на годишна база не са голям проблем, обаче почнеш ли да хабиш нерви и време за глупости...
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Кола се купува, когато човек не е на зор наздраве
DonSkoda

Skoda Electric

Мнение от DonSkoda »

zloQQ написа: 14.07.2025, 12:12:10 Кола се купува, когато човек не е на зор
аз моите все когато съм имал нужда съм ги взимал, и досега нямам бомбаж. Веднъж взеха кола когато нямах нужда, и правих двигател, окачване и т.н, а я взеха от човек на приятел, уж за читава [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Мнение от stanley »

zloQQ написа: 14.07.2025, 12:12:10 Кола се купува, когато човек не е на зор
Много вярно, когато си назор е много по-вероятно да се нахендриш на нещо със проблеми, във красива обвивка.
Аватар
NaskoG

Škoda Фен

Мнение от NaskoG »

Шкодичката си замина. Едно момче, фен на ВАГ- групата, ще й раздава газ. Гледа я в сервиз, хвана, че лагер на съединител за смяна, който почна да потропва в деня на огледа...явно и съединителят скоро щеше да си отиде (беше станал доста твърд), а на тези коли трябва да е мек ако не се лъжа. Веригата беше като нова, никакви отклонения за този пробег от 260х км. С не малка тъга се разделихме с синята стрела, но вбъдеще сигурно отново ще си търся същата конфигурация, но автоматик. Междувременно миизпадна на не лоша цена (разбира се с проблем, тъй като знаем, колите без проблеми) не са евтини, Ауди а4 2012 фейслифт, 3.0 tdi 245 к.с. Stronic. Четейки марката и модела, кой ще познае, къде е проблемът...да, в Строника, то и затова цената беше добра - продавачът, съвестен шваба, си каза откровено, че има проблем с кутията, та затова я даде и на добра цена. Ако трябва да сравня с врс-а - аудито няма това пространство отзад, няма толкова голям багажник, нито този вървеж..да, 3ката върви доста, но повече субективно, отколкото реално. Идва с по скъпото обслужване и потенциални ш*тни, които могат да сгънат в един момент. Времето ще покаже. Плюсове: по тиха, по стабилна, усеща се по тежка (тя си е има няма с 400 кг отгоре), и неостаряваща визия.Изображение
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Какъв е проблемът на кутията и къде ще го правиш? Това аналог на DSG ли е, че не съм запознат?
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ти обаче имаш афинитет към коли с проблеми :)
Добре че поне е старото тройка тди че да значително по надеждни.
Честито ти премиум, много безаварийни километри.
Да сменят всички гумички и джунджурии във ве-то майсторите. Да почистят всмукателя и клапите и агр-а.
Сигурно е и за верига....Чуй я сутрешно палене.
Защото като ще сваляте кутията, тъкмо се отваря място за веригите.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

stanley написа: 17.08.2025, 16:53:25 Какъв е проблемът на кутията и къде ще го правиш? Това аналог на DSG ли е, че не съм запознат?
Kласически автомат е. Дсг не може да издържи въртящия момент на трилитров трактор :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
NaskoG

Škoda Фен

Мнение от NaskoG »

Благодаря! @bega4kata, Кутията Stronic всъщност си е баш DSG, ама за надлъжни мотори. Тя и затова си е проблемна. Колата си върви чудесно, докато не загрее и не набие грешка P17Cf- приплъзване на 1ви съединител твърде високо. Прав си, Сами, че винаги си купувам коли с проблем. И почти винаги са от частно лице...иначе ще я купя същата от някоя автокъща за 5к горница уж в перфектно състояние, а след 100 км ще разбера какъв е проблемът. До 2009г преди фейса слагат типтроник, тук вече е 7 степенно DSG ( при битурбо мотора в А6 C7 313, 320 и 326 магарета пак е типтроник, защото, както ти каза, това dsg няма да издържи оня въртящ момент на камион.. макар, че мисля, че Sката на Цецо също е stronic. От първи собственик е, на 220 хил км. Запалих я студена на автовоза, вериги не се обадиха за щастие, но..има леко омасляване във V-то, детска болест е при тях. Бонусът на работеща Stronic кутия е бързината при превключване и драстично по ниският разход в сравнение с 6 степенен класически автомат - говорим за до 3 литра градско надолу.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

bega4kata написа: 17.08.2025, 17:18:50 Kласически автомат е.
Глупости [smilie=sarcastic.gif] S-tronic-a си е кутия с два съединителя )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”