Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Октавия 3, 2.0tdi след смяна на предни накладки свири ужасно на всяко спиране. Колата я кара жена ми и е минала към 1500км, но свиренето не намалява. Отговора на сервиза е, че в новите накладки заради еко норми има по-малко азбест и всички свирят. Кажете сега вярно ли е или са сложили някакви бесни ментаци от 5лв и се оправдават, защото по кръстовищата само ние свирим, като стар влак.
stanley написа: 12.08.2025, 10:37:09
Октавия 3, 2.0tdi след смяна на предни накладки свири ужасно на всяко спиране. Колата я кара жена ми и е минала към 1500км, но свиренето не намалява. Отговора на сервиза е, че в новите накладки заради еко норми има по-малко азбест и всички свирят. Кажете сега вярно ли е или са сложили някакви бесни ментаци от 5лв и се оправдават, защото по кръстовищата само ние свирим, като стар влак.
Моят Шкода я имам от чисто нова и до ден днешен си свири, вече година и половина. Рядко се чува и е при спиране от ниска скорост.
Уж пазех спирачките първите 300-400км, но пак без резултат. Пежото ми е 1:1 като поведение.
Оправдания. Би трябвало да Ви ги подменят, ако държат на това клиентите им да остават удовлетворени от тяхната работа.
Отговора на сервиза е, че в новите накладки заради еко норми има по-малко азбест
Азбеста е забранен в ЕУ от 2005-та година. Аз бих поставил твърденито на сервиза в графата със спортните настройки на DSG-тата, олекотените купета и "не сипвай 100 октана, че ще стане проблем".
Аз имах същият казус с накладките, моята съм я взимал чисто нови и свири като локомотив. Ходих оплаках се, обясниха ми ,че това са новите накладки, които издържат повече и това беше.
PavelKovachev написа: 12.08.2025, 12:20:43
Би трябвало да Ви ги подменят, ако държат на това клиентите им да остават удовлетворени от тяхната работа
Свиренето не е технически проблем, че да ги сменят.
Ако много го дразни, колегата може да свали накладките и да им направи с ножовка по два вертикални канала, дълбоки няколко мм.
Не са те излъгали. Във фв форума Стефан беше писал на дълго и широко по темата.
На предходната ми кола бях с АТЕ PowerDisc дискове и нормални накладки ATE и след съвсем спокойно разработване 500-600км не съм чул да издадат звук. Заводските свирят (пише ZF на тях), на другата ми кола са TRW и също правят симфонии.
На Фабията също са такива, но с накладки керамик - не свирят. На Октавията предните са АТЕ, задните TRW - също не свирят. На новата Октавия на сина са TRW - не съм чул да се е оплакал от свирене.