Мнение за конкретна автокъща

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
tonyy

Шкода Новак

Мнение от tonyy »

Привет на всички,

Позволявам си да публикувам отделна тема, тъй като търсих из форума, но не успях да открия нищо по-конкретно, освен няколко отделни споменавания на търговеца. В нета също не се намират отзиви, с изключение на няколко във фейсбук, но и те не са особено конкретни.

Ако някой е купувал автомобил от оказиона на Порше Мобилити БГ ЕООД, бих се радвал да сподели своите впечатления и опит. Може и на лично, ако смятате, че не е уместно да се прави реклама (била тя добра или лоша) на дадената автокъща.

Като цяло съм наясно с потенциалните минуси на колите, върнати от оперативен лизинг, както и с недостатъците на дизеловия 1.6/115 (предвид, че повечето обяви за Октавия 3 там са с такива мотори) спрямо 2.0, така че това можем да го оставим настрана. :)

Благодаря на всички за отделеното време,

Поздрави и безаварийно!
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

tonyy,
Колега, освен, че темата е в грешен раздел, вие за търговеца ли ще се жените или кола, ще купувате?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

Привет,
Моето мнение: така като гледам на всички обяви пише: "върната от оперативен лизинг". Според мен на тия коли са им взели здравето. Нали знаеш в България приказката: няма нищо по-хубаво от чуждата жена и служебната кола [smilie=pardon.gif]
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

pavel31 написа: 14.08.2025, 09:08:46 няма нищо по-хубаво от чуждата жена и служебната кола
Това е така но зависи на кой е била в ръцете. Пенсионирал съм 5 лични служебни коли и към всичките отношението ми не е било по-различно от собствените. Разликите са че много по-бързо въртят голям пробег не се съхраняват в гараж и по-често ходят на автомивка. Важно е състоянието на конкретната кола, хубавото е че обикновено са относително нови обикновено последен или предпоследен модел с лесен за проследяване произход и история. Рядко се правят тънки сметки с поддръжката защото това са служебни разходи. По-скоро фокуса трябва да е върху брой и вид застрахователни щети ако има такива.
Последно промяна от oggie на 14.08.2025, 09:59:26, променено общо 1 път.
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Мнение от Bobeca »

pavel31 написа: 14.08.2025, 09:08:46 Привет,
Моето мнение: така като гледам на всички обяви пише: "върната от оперативен лизинг". Според мен на тия коли са им взели здравето. Нали знаеш в България приказката: няма нищо по-хубаво от чуждата жена и служебната кола
Всичко е до човек. Аз служебната си я пазя като лична. Имаме колеги, които им блокират двигателите на 100к на служебните, имаме и такива, които на 150к ги връщат неразличими от нови. Тези дето ги връщат на по 50к за 5 години няма да ги коментирам!

Единствено като минус мога да посоча, че се спазват заводските интервали (сиреч не се сменя маслото на 10 000 km), но пък не изпускаме всичко да им е изрядно на колите. И се правят само в сервиза на дилъра.
oggie написа: 14.08.2025, 09:43:04 не се съхраняват в гараж и по-често ходят на автомивка.
И това зависи от човека. Моята е само в гараж, мие се колкото и личната, а аз дори си я мия сам - на пук на безплатната служебна автомивка. Даже я мия с Chemical Guys и си пазя боята от надирания! За безконтактно и дума да не става!
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”