Отстпъки при нов автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Konstantin
За този двигател с автоматична скоростна кутия цената на колата се вдига. Погледни хубаво, като правиш конфигурацията.
-
Konstantin
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
В конфигуратора е без отстъпката. Хубаво си гледа човека по ценова листа.
-
georgisirakov
Там в калкулатора е цената без отстъпката в ценовата листа:Konstantin написа: 08.02.2022, 22:43:43 За този двигател с автоматична скоростна кутия цената на колата се вдига. Погледни хубаво, като правиш конфигурацията.
ОТСТЪПКИ ДО 6,500 ЛЕВА ЗА VISION, ДО 6,000 ЛЕВА ЗА SELECTION,
ДО 4,900 ЛЕВА ЗА COMFORT И ОТСТЪПКА 6% ЗА ОСТАНАЛИТЕ МОДЕЛИ!
Реално от цената в калкулатора вадиш съответната отстъпка и получаваш цената на дилъра за Selection в моя случай - 6000 лв, това си е стандартна отстъпка. (всъщност в ценовата листа отстъпката е 6100 лв - 56 670 лв стават 51 570 лв)
Автоматика ми е задължителен
-
georgisirakov
Вече съм в листата на чакащи за нова кола.
Поръчах Карока днес и очаквах дилъра да разбира повече от специфични въпроси относно продаваните коли, но уви.
Каква е разликата между нормална резервна гума и патерица не знаел те попринцип ги поръчвали с нормална гума и още нямало дошъл фейслифт Карок.
Аз намерих инфо:
https://www.skoda-auto.bg/models/karoq_fl/karoq_fl
Отдолу в бутона вижте всички технически даннни.
Все пак изглежда, че нормалната резервна гума реже от багажника. От информацията трябва и патерицата да реже, но на снимката изглежда, че не е така, а и в оборудването няма опция да махнеш патерицата, т.е. тя е минимума и не реже от багажника.
Остана изненадан, че имало опция за по-голям резервоар за Карок били ги поръчвали за Камик и Скала и не знае къде се разширява (има го само в ценовата листа не и в конфигуратора).
Защо лампа за четене - отзад е опция и е безплатна (има само отпред стандартно). Пак не знае.
Ако не бях харесал колата преди да ида при дилъра едва ли щеше да ме убеди да я взема.
Поръчах Карока днес и очаквах дилъра да разбира повече от специфични въпроси относно продаваните коли, но уви.
Каква е разликата между нормална резервна гума и патерица не знаел те попринцип ги поръчвали с нормална гума и още нямало дошъл фейслифт Карок.
Аз намерих инфо:
https://www.skoda-auto.bg/models/karoq_fl/karoq_fl
Отдолу в бутона вижте всички технически даннни.
Все пак изглежда, че нормалната резервна гума реже от багажника. От информацията трябва и патерицата да реже, но на снимката изглежда, че не е така, а и в оборудването няма опция да махнеш патерицата, т.е. тя е минимума и не реже от багажника.
Остана изненадан, че имало опция за по-голям резервоар за Карок били ги поръчвали за Камик и Скала и не знае къде се разширява (има го само в ценовата листа не и в конфигуратора).
Защо лампа за четене - отзад е опция и е безплатна (има само отпред стандартно). Пак не знае.
Ако не бях харесал колата преди да ида при дилъра едва ли щеше да ме убеди да я взема.
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
От аларма няма полза - ако ще го крадат алармата няма да ги спре.georgisirakov написа: 07.02.2022, 20:22:10 Аз мисля на веднъж ще я плащам без лизинг и му казах на дилъра, но не помогна.
10% се плащат сега при поръчка и останалите като дойде колата, каза 180 работни дни около 8 месеца.
Някакво мнение за аларма?
Ако ще режат от багажника за резервоар няма да го взимам, същото се отнася и за нормална гума вместо патерица, освен ако взимат място от около самата гума под кората и не се смалява багажника.
Относно резервната гума - патерицата гълта някъде около 12см от дъното и сметнатите 521л намаляват, но пък поне можеш да държиш там разни дребни неща освен заводските инструменти. Ако си с 4х4 както съм аз пък багажникът става още по-плитък, понеже иначе на 4х2 версията е по-вдлъбнато и гумата ляга по-ниско. За пълноразмерна гума и дума да не става освен ако не искаш багажник като на Поло. Разгледай ако намериш (дори и по клипчета) как изглежда багажникът при модел само с предно и как ако е 4х4 - аз не го направих и много се ядосах колко по-плитък става така, но никой не ти го казва това разбира се...Спецификациите лъжат - 521л е ако го пълниш с вода, но реално като сложиш една детска количка и един среден куфар и си дотам (за 4х4, иначе само с предно е ОК).
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
За Амбишън, Спорт лайн, Стайл 5% върху цената от каталога, за Селекшън и Вижън 8%. На допълнителните опции, не се правят отстъпки. Това са условията в Пловдив. Предполагам навсякъде е така. Инфо от 21-ви април.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
ivooctaviavrs
Здравейте, някой има ли актуална информация за отстъпки за нов автомобил от еуратек?
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
Отстъпките са в зависимост от нивото на пакета и дали са в промоционална кампания, т. е вписват ги и в ценовата листа, като при Едишън 130, Спортлайн плюс и Монте карло плюс или ако не са ти я приспадат до размера им, ако поръчаш съответното ниво! Въпрос на маркетигови трикове и представяне на числата! Стандартно Стайл, Спортлайн, РС и Л&К са с 5% отстъпка, която никога не е вписана в ценовата листа и се прилага само върху нивото, като за цвят и допълнително добавени екстри ня важи!
Наскоро вдигнаха поетапно отново цените на всички базови нива с 2до3%, което ме навежда на мисълта, че има търсене и продажбите вървят!
За празници и при определени кампанийни поводи вписват отстъпките на промоционалните пакети, за които писах по-горе и в ценовите листи. Прави се с цел провокиране на потребителското търсене и увеличаване на обемите продажби!
Наскоро вдигнаха поетапно отново цените на всички базови нива с 2до3%, което ме навежда на мисълта, че има търсене и продажбите вървят!
За празници и при определени кампанийни поводи вписват отстъпките на промоционалните пакети, за които писах по-горе и в ценовите листи. Прави се с цел провокиране на потребителското търсене и увеличаване на обемите продажби!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Онзи ден в Дружба, София, докато чакахме да вземем колите се загледах в Скала Монте Карло - много приятна кола. Търговеца разговаряше с клиенти за нея и им каза, че има 7.000 лева отстъпка в момента. Дали обаче беше само за Монте Карло-то или инза друго модели/модификации - нямам идея. Успех с покупката!ivooctaviavrs написа: 08.08.2025, 00:18:21 Здравейте, някой има ли актуална информация за отстъпки за нов автомобил от еуратек?
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Има.ivooctaviavrs написа: 08.08.2025, 00:18:21 Здравейте, някой има ли актуална информация за отстъпки за нов автомобил от еуратек?
На сайта и при дилърите
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
zdrash
- Гараж: Kamiq 1.0tsi dsg
Touareg 7p6 3.0tdi
От ноември 24 следя цените на Камик - не мърдат. Т.е. или има перманентна отстъпка или по-вероятно - няма никаква отстъпка.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Което съм забелязал, на около 2-3 месеца сменят отстъпките или просто ги пускат-спират и редуват.ivooctaviavrs написа: 08.08.2025, 00:18:21 Здравейте, някой има ли актуална информация за отстъпки за нов автомобил от еуратек?
-
mazut
Лятото не дават кой знае какви отстъпки или много трудно. Изчакай до есента и периода преди нова година.
Друг вариант е да споменеш че имаш тест драйв на друг конкурентен автомобил и си в дилема. Тогава са по-дашни с подаръчни опции.
Друг вариант е да споменеш че имаш тест драйв на друг конкурентен автомобил и си в дилема. Тогава са по-дашни с подаръчни опции.
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Товаааа май вече не работи.Ставаше преди 5-6-7 години.Но не пречи на място да се информираш, дали скоро няма да влязат в някоя кампания.mazut написа: 11.08.2025, 10:33:59 Друг вариант е да споменеш че имаш тест драйв на друг конкурентен автомобил и си в дилема
Най-вероятно на 6 месеца вдигат с малко цените на всички модели. Като дръпнеш чертата винаги е излизало по-евтино да си вземеш по-рано каквото си харесал.
Или да чакаш да останат само налични, при вече спрян модел.
Тогава са склонни на по-големи отстъпки ''защото не може това да добавиш, пък много го искаш''