VW
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
JMJ
VW
Слязох да проверя отново, камерата на телефона е хванала като прекъсване на лентата за мигача, там е добре. Разлика има в яркостта на четирите ленти около лупата, на десния светят видимо по-слабо, а на левия тези ленти са с еднакъв интезитет като тази, която е и мигач над тях.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
VW
@JMJ
На колко километра и години е автомобила? Предполагам е в гаранция - така че пробвай да го минеш по гаранция. Във VW не сменят отделни модули, а цял фар. За нови VW - първите 2 години са без лимит на километрите.
На колко километра и години е автомобила? Предполагам е в гаранция - така че пробвай да го минеш по гаранция. Във VW не сменят отделни модули, а цял фар. За нови VW - първите 2 години са без лимит на километрите.
-
JMJ
VW
Колата е в гаранция и силно се надявам да заменят фара с нов. Спомням си, че един колега от работа с нов Супърб 3, на който му се появи проблем със стоп светлините, единия заден фар от време на време отказваше, в Еуратек доста го въртяха преди да го сменят гарантийно.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
VW
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Peponeto
- Гараж: Superb III L&K 280к.с. 4x4
- Обратна връзка:
VW
Да, VW наблягат на промотирането на Tayron, който е нов SUV за гамата. Първоначалната идея беше да се намести между Tiguan и Touareg, но явно в последствие са взели решение да се спре, защото е нерентабилен. Освен това се опитват да се адаптират на търсенето, защото се предлага и със седем места.
Чудесен повод да споделя една фотосесия, която направих за Porsche. Има доста снимки, но тук ще споделя само колкото позволява форума за един пост.
Иначе бях три дни с Tayron-a и му навъртях 700км. Жена ми нямаше търпение да седне отново в Superb-a, защото ми бяха дали 193кс дизел и изпреварванията се случваха по различен начин. Иначе това, което много бързо свикнах с него и след 3 дни, се наложи да отвиквам беше навигацията. Брутална 15" екран. Разходих колата до Лещен, Делчево и Ковачевица. От отбивката на главния път за Лещен, оставаха 16км до хотела, а на навигацията се виждане пичнето с локацията. Истината е, че е много яко. Лошото е, че много разсейва, докато шофира човек, защото няма никакви копчета и всичко от меню в меню. Също така след всяко палене трябва да спираш Lane Assist и Start/Stop. То това май на всички е така вече. Голям багажник. Хубава семейна кола. В гамата има и мотор 272к.с Tогава ще е дорбе предполагам. Зависи от стила на каране. Има си и адаптивни амортисьори. Не е лоша колата, но според мен цената е малко завишена. Започват от 90к базовите и около 120к за R-line. На тази цена Kоdiaq по-добре.

Като ги напускат от VW/Porsche после ще пусна и линк с цялата галерия, че буквално днес им ги предадох снимките и тези вече са публикувани.
Последно промяна от Peponeto на 08.08.2025, 15:56:41, променено общо 1 път.
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
VW
Жалко за Туарега. Имах си мечта да се сдобия с един някой ден. Ще трябва да се напъвам за Q7 сега ...
За мен разположението и интеграцията на двата дисплея е най-доброто, правено някога. Не съм фен на стърчащия дисплей, при Туарега е доста по-изпипано.
За мен разположението и интеграцията на двата дисплея е най-доброто, правено някога. Не съм фен на стърчащия дисплей, при Туарега е доста по-изпипано.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
VW
Онзи ден ме изпревари един и си викам - голям камион е този Тоарег. После се сетих, че се качвах на един такъв, возих се и съм със смесени чуваства. Външно е голям джип, а вътре е по-тясно от Суперб-а. Позицията на седене е странна, една дълга и висока предница, с две думи иска си свикване. Отделно динамиката и разхода на гориво са интересни. Не бих го определил нито като семейна, нито като функционална кола. Вероятно ако живееш високо в планината или теглиш тежко ремарке или караване е супер, но иначе...
-
PavelKovachev
- Гараж: WV Tiguan
VW
Защо спират най-хубавия си модел неразбирам.
-
DonSkoda
VW
Защото в Ес натискат за "джендърски" автомобили. Те сега не покриват последните изисквания, какво остава за следващите които идват.
По същия начин убиха и Пасат. Само комби. А седана беше толкова красив. Следващата стъпка е да го приключат съвсем.
Както и в Сеат нямат аналог.
По същия начин убиха и Пасат. Само комби. А седана беше толкова красив. Следващата стъпка е да го приключат съвсем.
Както и в Сеат нямат аналог.
- Sawyer
- Гараж: ///
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
VW
Всякакви глупости измислят за пари вече
И тез сА нАсраха
GUNTER SERVICE

- Sawyer
VW
Tук е моментът потребителите да гласуват с портфейлите си и да се насочат към други производители. Ако опитът на БМВ да въведе абонамент за подгрева на седалките беше абсурден, то това да трябва да си плащаш допълнително, за да отключат пълната мощност на колата, която уж си е твоя, не знам вече как може да се определи. Лошото е, че изглежда, че основните автопроизводители не са конкуренти, а са картел, и правят всичко по силите си дружно да смъкнат всеки цент от клиентите си:
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
VW
И при МБ са същите тъпотии.
Аз съм платил за аларма най висок клас с 3 зони на контрол, 360 запис на инцидент или посегателство, с качване на видеото в облак и в колата в паметта на медията, праща ми смс и т.н. И скоро видях че има 3 г. давност. После трябва да доплатя за още 3
Халал да им са.
Аз съм платил за аларма най висок клас с 3 зони на контрол, 360 запис на инцидент или посегателство, с качване на видеото в облак и в колата в паметта на медията, праща ми смс и т.н. И скоро видях че има 3 г. давност. После трябва да доплатя за още 3
GUNTER SERVICE

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
VW
Всичко поскъпва. Няма няма.
https://autobild.bg/vw-%d0%bf%d0%be%d0% ... 7ZGzYPRc4w
https://autobild.bg/vw-%d0%bf%d0%be%d0% ... 7ZGzYPRc4w
GUNTER SERVICE

- Sawyer
VW
Аз съм окей да слагат таксички за неща като Apple CarPlay, Android Auto и разни connected услуги, които просто правят живота на собственика по-приятен. Обаче да ти кажат “Пич, колата е с мощност Х коня и ти ще ни я платиш като за тази мощност, но след като я купиш, ние ще ти позволяваме да ползваш пълната ѝ мощност, само ако ни плащаш абонаментче”. Ясно е, че най-прекрасно за всеки бизнес е да има клиенти на абонамент, но това вече става крайно
Абсурдно е основни неща в една кола да са възможни от гледна точка на хардуера ѝ, който ти уж си си купил, но да са софтуерно забранени и да се отключват срещу месечна такса. Както са тръгнали, какво ще ги спре да сложат абонамент “климатик” или пък да пускат реклами на всичките дисплеи, които наслагаха в новите коли, ако не си платил пакет “без реклами в колата”? Може би наистина идеята е в бъдеще да няма лични превозни средства или пък ще ги направят като капсулите в Minority Report - твоя е, ама не точно, само се возиш![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Абсурдно е основни неща в една кола да са възможни от гледна точка на хардуера ѝ, който ти уж си си купил, но да са софтуерно забранени и да се отключват срещу месечна такса. Както са тръгнали, какво ще ги спре да сложат абонамент “климатик” или пък да пускат реклами на всичките дисплеи, които наслагаха в новите коли, ако не си платил пакет “без реклами в колата”? Може би наистина идеята е в бъдеще да няма лични превозни средства или пък ще ги направят като капсулите в Minority Report - твоя е, ама не точно, само се возиш