Мини люспа на предното стъкло от малко камъче
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- taner91xp
- Гараж: Skoda Octavia 2 VRS , 2010 2.0 TDI CR 170HP
Skoda Fabia 2, 2009, 1.4 TDI PD 80HP
Привет,
От един камион изпопадаха мини камъчета и ми надраскаха предното стъкло.
Преброих две мини люспи.
Правите ли нещо или си карате така?
Освен че леко дразни все едно стъклото не е перфектно чисто друго няма.
Споделете вашия опит?
Смяна на стъкло или поправяне на оригиналното?
Имам автокаско ще опитам през автокаско.
Можете ли да препоръчате качествен атвостъклар във Варна?
Иначе за камиона явно возеше чакъл и от вибрациите изхвърляше зад себе си мини и микро камъчета, усетих се чак когато чух по предното стъкло звук от почукване чудейки се какво става защото не се забелязват в ясен слънчев ден.
От един камион изпопадаха мини камъчета и ми надраскаха предното стъкло.
Преброих две мини люспи.
Правите ли нещо или си карате така?
Освен че леко дразни все едно стъклото не е перфектно чисто друго няма.
Споделете вашия опит?
Смяна на стъкло или поправяне на оригиналното?
Имам автокаско ще опитам през автокаско.
Можете ли да препоръчате качествен атвостъклар във Варна?
Иначе за камиона явно возеше чакъл и от вибрациите изхвърляше зад себе си мини и микро камъчета, усетих се чак когато чух по предното стъкло звук от почукване чудейки се какво става защото не се забелязват в ясен слънчев ден.
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Аз лично карах 18 г с поне 30 мини и стотици микро люспи. Свикнах.
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- taner91xp
Въпроса е да не ме изненада зимата с пукане
.
Ще се възползвам от автокаското да я сменят.
Някой ако може да препоръча добър стъклар доверен на Булстрад?
Ще държа на оригинално стъкло не на китайско.
Можеби ще искам пари от застрохователя и ще си доплатя, китайски неща.
Ще се възползвам от автокаското да я сменят.
Някой ако може да препоръча добър стъклар доверен на Булстрад?
Ще държа на оригинално стъкло не на китайско.
Можеби ще искам пари от застрохователя и ще си доплатя, китайски неща.
- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
- taner91xp
Днес я огледах в детайли, много са люспите. Преброих около 15, не са само една две, просто една две бият на очи.
Дразни ме.
А и не искам все да се притеснявам кога ще се напука.
И все пак има каско защо го плащам като няма да си помогна с него?
Дразни ме.
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Заведи щета, но не бързай да го сменяш. Имаш 3 год. Изчакай да видиш дали “ще тръгне” напукване или нещо друго (ново камъче и т.н.) и го смени след 1-2 год., ако до тогава е ок да се кара.
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Най - точното мнение. 1во както е казал колегата имаш 3 години._v_ написа: 07.08.2025, 21:44:09 Заведи щета, но не бързай да го сменяш. Имаш 3 год. Изчакай да видиш дали “ще тръгне” напукване или нещо друго (ново камъче и т.н.) и го смени след 1-2 год., ако до тогава е ок да се кара.
2 ще се появят и други
3 освен тях може и др щети да имаш, поне да е накуп.
Относно смяна поправки и прочее.
Зависи колко са големи малки, отиваш при някой сервиз дето прави стъкла и ти казва дали има смисъл да пълниш или не. При много малки няма файда и си ти казват, ще ти взема парите ама нищо няма да стане.
Преди това си заведи разбира се.
И да по - добре оргинарлЪ пред китайско. Китайското със слагането ще е по - зле.
А защо бих отлагал до последно, при тойота форума бях гледал, не му бяха сложили добре около камерата и почваше конденз мъки разправии.
- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
Може и в моя телевизор да е проблема, но аз не сменям цели елементи от колата, за кеф и защото ми е "безплатно". Каското не е, за да си сменяме елементи по колата, за щяло и не щяло.taner91xp написа: 07.08.2025, 20:47:14 Днес я огледах в детайли, много са люспите. Преброих около 15, не са само една две, просто една две бият на очи.
Дразни ме.
Против съм хората да сме такива консуматори.
Не е задължително, при мен след завеждането на щетата срока беше 180 дни._v_ написа: 07.08.2025, 21:44:09 Заведи щета, но не бързай да го сменяш. Имаш 3 год. Изчакай да видиш дали “ще тръгне” напукване или нещо друго (ново камъче и т.н.) и го смени след 1-2 год., ако до тогава е ок да се кара.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
възлагателното писмо е валидно 6 месеца. Но щетата може да я отстраниш до 3 години. Просто след 1вите 6 месеца, трябва да ти издадат ново възлагателно. Не е драма, на предната съм го правил.martinp написа: 08.08.2025, 08:16:36 Не е задължително, при мен след завеждането на щетата срока беше 180 дни.
- taner91xp
martinp написа: 08.08.2025, 08:16:36Може и в моя телевизор да е проблема, но аз не сменям цели елементи от колата, за кеф и защото ми е "безплатно". Каското не е, за да си сменяме елементи по колата, за щяло и не щяло.taner91xp написа: 07.08.2025, 20:47:14 Днес я огледах в детайли, много са люспите. Преброих около 15, не са само една две, просто една две бият на очи.
Дразни ме.
Против съм хората да сме такива консуматори.
Не е задължително, при мен след завеждането на щетата срока беше 180 дни._v_ написа: 07.08.2025, 21:44:09 Заведи щета, но не бързай да го сменяш. Имаш 3 год. Изчакай да видиш дали “ще тръгне” напукване или нещо друго (ново камъче и т.н.) и го смени след 1-2 год., ако до тогава е ок да се кара.
Не е за щяло и нещяло а има около 15 до 20 микро и мини люспи. Стъклото е увредено. А колата я имам от скоро, не ми се чака да стане по зле, не ми се прави компромис, можеби проблема е в моя телевизор че искам да виждам в добро състояние.
И в никакъв случай няма да излезе безплатно. Безплатно би излязло ако е китайско до 300 лв в техен доверен сервиз. При оригинално стъклото излиза към 800. Монтажа отделно.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Ами малко си противоречиш.taner91xp написа: 08.08.2025, 12:08:15 не ми се чака да стане по зле, не ми се прави компромис, можеби проблема е в моя телевизор че искам да виждам в добро състояние
От първото ти мнение се подразбира, че би карал с накълвано стъкло, но се притесняваш от напукване през зимата.
От второто мнение - че не би карал така и си решил да го сменяш.
Аз бих постъпил така: Ще изчакам да мине зима '25 / '26. Пролетта може да се окаже, че има още поражения. Тогава бих завел щета и бих го сменил.
И няма какво да се притесняваш - спукването не става мигновено.
Пък нали знаеш, че кеф цена няма.
Независимо какво пишем тук го сменяш и това е.
П.П. В ЕТ съм сменял стъкло с оригинално и всичко беше перфектно.
- taner91xp
Да противореча защото се чудех какво да правя.
Но в крайна сметка се реших и да кеф цена няма.
Ако беше кола с която ще се разделям скоро съм съгласен но ще я карам още доста.
И понеже е VRS, явно е диагноза и най малкият недостатък по нея почва да те дразни.
Но открих добър автостъклар и оригинално чисто ново стъкло.
През септември планирам да го сменя.
Посетих застрахователя ми.
Ще отпуснат до 300 лв или около по банка до две седмици към сметката ми.
Направиха си устата че за коли от 2010-та слагат евро стъкла но пак не са оригинални.
След ремонта искат само да мина за снимки.
През 2025 оригинално стъкло за VRS Octavia 2010 втора генерация е към 750 лв а за труда ориентировъчно е 150 лв.
Следващата краста ще е сигурно боядисването изцяло в оригиналния му син цвят металик рейсинг цвят с цел освежаване ама това за до година.
Но в крайна сметка се реших и да кеф цена няма.
Ако беше кола с която ще се разделям скоро съм съгласен но ще я карам още доста.
И понеже е VRS, явно е диагноза и най малкият недостатък по нея почва да те дразни.
Но открих добър автостъклар и оригинално чисто ново стъкло.
През септември планирам да го сменя.
Посетих застрахователя ми.
Ще отпуснат до 300 лв или около по банка до две седмици към сметката ми.
Направиха си устата че за коли от 2010-та слагат евро стъкла но пак не са оригинални.
След ремонта искат само да мина за снимки.
През 2025 оригинално стъкло за VRS Octavia 2010 втора генерация е към 750 лв а за труда ориентировъчно е 150 лв.
Следващата краста ще е сигурно боядисването изцяло в оригиналния му син цвят металик рейсинг цвят с цел освежаване ама това за до година.
Последно промяна от taner91xp на 08.08.2025, 19:14:22, променено общо 3 пъти.
- taner91xp
Да попитам нещо, как изглеждат Шкода картите ви като членове на Шкода форума?
Мисля да се присъединя като фен но от януари.
Мисля да се присъединя като фен но от януари.