Вдигане на температура на маслото над 130 градуса.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Каквото и масло да слага, все тая. Щом влиза в авариен режим, колата има проблем.
Бееееее.....
- Nikolaycenov
- Гараж: '18 Skoda Superb SportLine 2.0 TDI, DSG7, 150кс
- Обратна връзка:
Провери дали твоя не е със жалюзи преди радиатора на решетката. Някой имат и им изгарят моторите и остават затворени
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Другото е масло охладителя

и накрая водната помпа да не я бива ... да не отваря докрай..... да има блокирала шапка

и на последно мясно... не правилно обезвъздушена кола...... охладителната система се зарежда под вакуум и после се пуска от диагностика обязвъздушаване
https://drive.google.com/file/d/1oIqS7G ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1cmAAsC ... sp=sharing
П.С. За да стига маслото до 130, водата е на поне 110 .... вземете си една евтина ELM327 диагностига и с CarScanner и си следете реалната темп на мотора с телефона.
П.С.2 - стрелката на таблото показва 90 от 75 до 105 имайте го на предвид
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Другото е масло охладителя

и накрая водната помпа да не я бива ... да не отваря докрай..... да има блокирала шапка

и на последно мясно... не правилно обезвъздушена кола...... охладителната система се зарежда под вакуум и после се пуска от диагностика обязвъздушаване
https://drive.google.com/file/d/1oIqS7G ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1cmAAsC ... sp=sharing
П.С. За да стига маслото до 130, водата е на поне 110 .... вземете си една евтина ELM327 диагностига и с CarScanner и си следете реалната темп на мотора с телефона.
П.С.2 - стрелката на таблото показва 90 от 75 до 105 имайте го на предвид
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Nikolaycenov, Загрява му маслото, не антифриза. Ако има проблем с водната система, първо ще кипне тя, после маслото. При него е обратното.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Точно така е.
Проблема с маслото няма общо темп.на водата.
Сменяй датчик в картера че по лесно и евтино и после топлообменика масления.
Проблема с маслото няма общо темп.на водата.
Сменяй датчик в картера че по лесно и евтино и после топлообменика масления.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Nikolaycenov
- Гараж: '18 Skoda Superb SportLine 2.0 TDI, DSG7, 150кс
- Обратна връзка:
почти съм сигурен че и водата му не е 90 градусаЦецо75 написа: 07.08.2025, 10:47:09 Nikolaycenov, Загрява му маслото, не антифриза. Ако има проблем с водната система, първо ще кипне тя, после маслото. При него е обратното.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Може и да е така, но какво от това? Колата има проблем и влиза в авариен режим, въпроса е дали е в масления или водния кръг. Според мен е първото. Естествено може и да греша, но логиката сочи натам. Обикновенно се прави това, което каза Сами - първо датчик и ако не се оправи - топлобменника.
И все пак ми е интересно - как колата е влезнала в авариен режим от прегряване на маслото и няма нищо на диагностиката.
И все пак ми е интересно - как колата е влезнала в авариен режим от прегряване на маслото и няма нищо на диагностиката.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Просто ссе лимитира. Не записва грешка. Така са. Същото ее и с температурен на егт то. Повреден е лимитира се но няма записани грешки. И чешат главите от Ко е
Никой не се сеща да покара да поразгледа живи данни туй онуй...
То реано защо да ти записва грешка - няма причина. Просто си работи датчика и софта като не са 2 за едно и също нещо не може да сравни.
Ся ако единия на водата показва 100 а другия на маслото минус 40 ще светне![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
То реано защо да ти записва грешка - няма причина. Просто си работи датчика и софта като не са 2 за едно и също нещо не може да сравни.
Ся ако единия на водата показва 100 а другия на маслото минус 40 ще светне
GUNTER SERVICE

- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Освен това не се казва дали е сменяно маслото с какво и най -вече маслен филтър.Само факта ,че масления филтър е забит води до повишаване на температурата.Сащо и с вискозитета ,колкото по-висок /по-висока температура
I ask you to judge me by the enemies I have made
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Всъщност до колко е допустимо да загрява маслото, след като температурата му на горене е над 200 градуса по Целзий ?
-
PavelKovachev
- Гараж: WV Tiguan
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Тази стойност от къде е взета?
Защото аз съм питал в Еуратек каква е нормалната/максималната t⁰C и нищо конкретно не ми казаха.
Защото аз съм питал в Еуратек каква е нормалната/максималната t⁰C и нищо конкретно не ми казаха.
-
mazut
100-120 нормален темп. режим.Инцидентно над 120 е допустимо. Над 130 е притеснително. Над 140 има сериозен проблем. Над 150 някои масла нямат вече и маслен клин. Нещо такова ми се върти в главата бе претенции за абсолютна точност.