Чукане при завой / включване на скорост.

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Vebta

Шкода Новак

Гараж: Superb 2, 170kc. 4x4 combi

Мнение от Vebta »

Здравейте колеги,

Има няма 3 седмици от както имам колата и чувам нещо което не знам до колко е нормално, а тази вечер го чух по осезаемо или поне така ми се стори от ехото. Колата е Superb 2.0 tdi 170, 2014 година автоматик и 4х4.

Та какво е то: като се включвам в кръгово и трябва да превключи към втора предавка (от почти спряло положение) се чува чукане. Тази вечер при паркиране на заден ход под по сериозен ъгъл на завиване докато даваха на зад също го чух, че и като чели беше по силно.

Това почукване е само като включва на втора от да го кажем неутрална (докато чака да се наканя да и подам газ) и при завой.

Карам ли направо няма чукане, няма придърпване, нищо при качване и сваляне на предавки.

Стана цял роман, но ще съм благодарен ако някой е имал подобен случай. Колата е на реални 200. Хил. Dsg е обслужвано редовно и се надявам да работи добре дълго време [smilie=pleasantry.gif] преди да се обади нещо, 4х4 също до момента е обслужвано в интервалите ( сега му предстои до 1-2 седмици. )

Също имате ли вибрации в купето, на моменти имам някакъв резонанс от към мотора на пластмаса а сваля ли прозореца мърка и ме дразни много че не мога да го хвана.
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Мнение от Alvin_iv »

За луфтовете и почукванията при превключвания от 1ва до 3та е изписано доста в този форум, като е и често срещано и при др. марки с ръчка! Карал съм Фабия от нова и Камик и при двете го имаше! Много зависи от начина на отпускане на съединителя!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

Почукването може да е от каретата на полуоските.
Аватар
Vebta

Шкода Новак

Мнение от Vebta »

Каретата не пукат ли при завой, понеже е еднократно почукване. Иначе това почукване е само в завой и само към 2.

Струва си все пак да видим каретата, макар че ако бяха те може би щях да имам и тресене ( знам ли). До колкото четох в форума модела е капризен от към вибрации от карета и баланс джанти.
lpetrovv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG

Мнение от lpetrovv »

Външните карета тракат най-осезаемо при потегляне със завит волан. При потегляне направо не тракат. Пробвай от място да тръгнеш с навит наляво и след това с навит надясно волан. Ще ти даде отговор дали е каре или ще търсиш нещо друго.
Аватар
Vebta

Шкода Новак

Мнение от Vebta »

Малко развитие, май ще се окаже Маховика че е тръгнал. Случи ми се два пъти при спиране да го чуя това почукване, едното по рязко заради трафика и беше доста ясно че не е каре. Отделно като че ли на моменти докато съм на светофар на D и има малко по силни вибрации от колкото трябва.

Преди няколко дни като бях при Пепи за махане на Дизел Гейт софтуера и връщане на първия се разбрахме скоро до края на месеца да обслужим и 4х4. Та като я оставя ще го помоля да я види и да каже финална диагноза и да го сменям ако трябва, не мисля да го чакам. За сега се кара повече извънградско, градското е малко но преди зимата ще трябва да се оправи.
lpetrovv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG

Мнение от lpetrovv »

Маховика, ако се е разтропал, се чува доста отчетливо при гасене на двигателя.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”