Вдигане на температура на маслото над 130 градуса.

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
GeorgiKazanski1

Шкода Новак

Мнение от GeorgiKazanski1 »

Здравейте !
Преди 1год. си закупих Шкода Супърб 2017год. 2 TDI. Когато я закупувах, предишният собственик ми каза, че по колата трябва "само една водна помпа да се смени". Закарах автомобила в Автоцентър Люси в гр. Пловдив и там се смени целият ангренажен комплект. Оказа се, че не беше само водната помпа за смяна, но както и да е. С течение на карането на дълъг път и при известно натоварване (включен климатик,съчетан с известно изкачване),температурата на маслото на двигателя започна да се вдига над 130 градуса и след това автомобилът влиза в авариен режим. Карах колата 3 пъти в съответния автоцентър, където беше закачана на диагностика и никога нямаше нищо, което да индикира някакъв проблем. Карах я и на други сервизи и пак получавам отговор, че колата е супер и че няма проблем, а тя продължава да вдига температурата над 130/135 градуса. Последното нещо което е направено в опит да се отстрани евентуално проблема беше да се почисти радиатора, евентуално ако има много насъбрани боклуци по него, но уви. Моля за съвет как мога да отстраня проблема.

Благодаря предварително !
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

GeorgiKazanski1 написа: 06.08.2025, 21:19:11 температурата на маслото на двигателя започна да се вдига над 130 градуса
Здравейте! Дали не грешите, че става въпрос за температурата на маслото, а не на охладителната течност? Така, както чета, ми се струва, че проблема е в охладителната система... [smilie=pardon.gif]
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
GeorgiKazanski1

Шкода Новак

Здравейте ! Индикацията която имам в колата е за температура на маслото, не мога да кажа със сигурност. От Автоцентър Люси ми бяха казали, че е температурата на маслото, от тях това знам.
mazut

Škoda Фен

Мнение от mazut »

Тези които са я дигностицирали и на които си разказал проблема би трябвало да имат предположения. Кога вдига рязко ли вдига. Има ли някакви зависимости. Реална ли е температурата. На първо време аз ако не съм сигурен за показанията бих сменил темпер. сензор най-малко да елиминирам една причина. Също бих замерил налягането на маслото в различните режими и сменил маслото ако имам съмнения в него и едва след това задълбаване на дълбоко.
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Точно за температурата на маслото става въпрос, иначе щеше да е предала богу дух, ако беше на охладителната течност.
Не казвам, че не може да е проблем с охладителната система за да вдига такава температурата на маслото. Това за радиатора е добре, но дали между двата радиатора е почистено?
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
PavelKovachev

Шкода Новак

Гараж: WV Tiguan

Мнение от PavelKovachev »

Моят Тигуан имаше такъв проблем колега. Моят майстор смени някакъв топлообменник. Не помня точно какъв, беше преди години. Може да попитате или да насочите своите майстори към това. Без да твърдя, че вашият случай е същия. Имам някакъв спомен че вътре имало някакъв термостат, но може и да бъркам. Но факт е , че колата се оправи, а проблемът беше точно като вашия. Загряваше много маслото на магистралата и пищеше.
Последно промяна от PavelKovachev на 06.08.2025, 23:09:59, променено общо 1 път.
GeorgiKazanski1

Шкода Новак

tsb написа: 06.08.2025, 21:38:45 Точно за температурата на маслото става въпрос, иначе щеше да е предала богу дух, ако беше на охладителната течност.
Не казвам, че не може да е проблем с охладителната система за да вдига такава температурата на маслото. Това за радиатора е добре, но дали между двата радиатора е почистено?
Ами до колкото майстора днес, когато взех колата ми каза, че е свалил двата радиатора и е изчистил всичко и е имало замърсяване, което е било нормално.
GeorgiKazanski1

Шкода Новак

PavelKovachev написа: 06.08.2025, 21:39:17 Моят Тигуан имаше такъв проблем колега. Моят найстор смени някакъв топлообменник. Не помня точно какъв, беше преди години. Може да попитате или да насочите своите майстори към това. Без да твърдя, че вашият случай е същия. Имам някакъв спомен че вътре имало някакъв термостат, но може и да бъркам. Но факт е , че колата се оправи, а проблемът беше точно като вашия. Ьагряваше много маслото на магистралата и пищеше.
Много ви благодаря ! Ще говоря с майстора и ще му кажа, да видим какво ще стане.
GeorgiKazanski1

Шкода Новак

mazut написа: 06.08.2025, 21:34:03 Тези които са я дигностицирали и на които си разказал проблема би трябвало да имат предположения. Кога вдига рязко ли вдига. Има ли някакви зависимости. Реална ли е температурата. На първо време аз ако не съм сигурен за показанията бих сменил темпер. сензор най-малко да елиминирам една причина. Също бих замерил налягането на маслото в различните режими и сменил маслото ако имам съмнения в него и едва след това задълбаване на дълбоко.
Температурата не се вдига рязко, а с течение на времето при продължително каране. При равен път температурата стои в диапазона 116/123 градуса с вкл. климатик. Започне ли изкачване с вкл. климатик и положението става халифакс. Колата е 150 конски сили. Отностно дали температурата е реална, не мога да кажа, доверявам се на това, което индикира автомобила.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Топлобменника/охладителя на маслото е добро предположение. След като този майстор не се справя с проблема, сменете майстора.

Как така колата влиза в авариен режим и на диагностиката няма нищо?
Бееееее.....
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

GeorgiKazanski1 написа: 06.08.2025, 21:47:39 116/123
То и това е много, наистина сменете майстора, особено ако се е стигнало вие да му давате идеи от какво е...
PavelKovachev

Шкода Новак

Гараж: WV Tiguan

Мнение от PavelKovachev »

atanashh написа: 06.08.2025, 22:47:44 вие да му давате идеи
Не. Това може да се окаже голяма грешка. Трябва да се подходи внимателно. Като еветуална насока и подсказка трябва да го подхвърлите. Не обичат да им се дават идеи. Това сериозно го пиша.
GeorgiKazanski1

Шкода Новак

Цецо75 написа: 06.08.2025, 22:16:09 Топлобменника/охладителя на маслото е добро предположение. След като този майстор не се справя с проблема, сменете майстора.

Как така колата влиза в авариен режим и на диагностиката няма нищо?
Отворен съм за предложения за 'майстор' за гр. Пловдив.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Четейки, бих дал същите съвети.
1. Смяна на майстора
2. Да се пробва със датчика за температура на маслото
3. Охладителя на маслото
DIDOO

Škoda Фен²

Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4

Мнение от DIDOO »

Смени си маслото с 5W 30 - възможно най - тънкото
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”