Избор на доверен сервиз на Булстрад

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
choki4a

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3 vRS 2.0 TSI 230 2016

Мнение от choki4a »

Здравейте колеги, може да бъркам мястото на темата, ако се наложи ще я преместя или махна.

Преди 2 дни участвах в ПТП (всички са добре само ламарини), имам каско в Булстрад и имам право на избор експертна оценка или доверен сервиз. Удара на автомобила е преден, броня, решетка, десен фар държачи от към решетката ,ляв фар изместен но до колкото видях няма счупени елементи(на пръв поглед), изместен преден капак(панти), парктроници 2 и може би ACC радар. Автомобила е Шкода Октавия 3 2016-та година комби, 2.0 TSI.
След първия оглед от моя страна и от страна на Булстрад техния протокол е както следва елементите и щетите по тях според тях : Боя предна броня, ремонт на единия фар, пантите на капака и решетка.

Понеже за първи път участвам в ПТП и за първи път ми се налага да ползвам услугите на Каското, кое е по добрия вариант Експертна оценка и да си я оправя в сервиз който не им е доверен или доверен техен сервиз. Като доверен техен сервиз кой бихте ми препоръчали ?

Като цяло колата не е зле, няма спуквания по бронята( на пръв поглед), решектата горната е заминала, долната решекта където е ACC радара тя е откачена ня няколко места, предните 2 парктроника те дават грешка, ACC радара след известно време каране дава грешка(гасиш колата и палиш и няма грешка), десния фар се виждат 2 винта където е спукана пластмаста, другия не мога да видя нещо нередно освен позицията му.

Бих се радвал някой да ме посъветва какво да направя в случая. Благодаря предварително.
Снимки на колата освен в момента на удара нямам но не са много детайлни и не се вижда много.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Ветек сервиз са нелош вариант, правил съм при тях на няколко пъти. Като цяло съм доволен, с малка забележка в един от пътите, в които бях.
Не знам дали работят с Булстрад, ползвах ги през ДЗИ.
Чувал съм добри отзиви за Лазурит сервиз, отделно знам, че ЕТ Надежда работят и с ТДК-65. В двора им съм виждал чисто нови коли със защитни фолиа, което вероятно значи, че им дават да коригират транспортни щети.
Задължително втори, дори трети оглед, защото модерните коли при удар са много чупливи и често пъти има скрити щети. За Булстрад обаче нямам никакъв опит, та да те посъветвам дали да си в доверен сервиз или по експертна оценка.
Факт е, че аз винаги съм ползвал доверен сервиз, защото ако нещо не ми хареса винаги имах опцията да НЕ се подпиша на протокола при издване на автомобила.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Здравейте,

@_v_ e Вашият човек.
От моят опит иначе - доверен сервиз.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

задължително доверен сервиз, нямам поглед на списъка им с доверени сервизи , но ако имат Lazurit сервиз избирай без да се колебаеш, аз си правя колите само там. Доволен съм. Лошото , е че последно записах час за средата на септември, но навсякъде са доста натоварени и записват за доста време напред. На място си правят допълнителен оглед, после се допоръчват части и се чакат, въоръжи се с търпение, с ДО колите престояват от 2 до 4 седмици в сервизите
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Мнение от PPG »

Избери доверен сервиз, когато разглобяват и видят, че има и още нещо, си викат застрахователя за втори оглед.
Аз съм за Ветек, Лазурит за мен са греда.
atopalov

Шкода Новак

Гараж: служебен

Мнение от atopalov »

Доверен сврвиз задължително.
Не пише за кой град търсиш, но ако е за София - П и Р 6 и Планивекс 2004 също са вариант.
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

Здравей,

аз лично бих те посъветвал да ползваш доверен сервиз, щом имаш тази опция по каското. Както казаха и други обаче, напоследък сервизите са пълни и записват часове за края на годината (пример - Тойота София записват за средата на декември 2025 год.)

Другият ти вариант е, ако имаш конкретен сервиз, в който искаш да ремонтираш колата да вземеш проформа за ремонта от тях, да я одобрят пимено Булстрад и да си я ремонтираш в твоя си сервиз - има го като вариант.

Имай предвид, че ако ремонтираш колата в техен доверен сервиз няма нужда след ремонта да предоставяш автомобила за снимки (за да се удостовери, че е ремонтиран), но ако избереш експертна оценка или външен сервиз - задължително след ремонта представи автомобила за нови снимки в Булстрад.

Ако имаш нужда от допълнителна информация - пиши или звънни. [smilie=pardon.gif]
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”