borisfx написа: 06.08.2025, 09:55:30
А тази автомивка Рико има ли персонал вътре в нея, който да се разхожда насам, натам и да следи кой колко стои в клетката?
"Рико" е цял автокомплекс - автомивка + 2 сервиза.
Има човек в павилиона-каса, от когото се купуват жетони за мивката. Понякога на мивката съм виждал и друг човек с вид на някакъв началник, който гледа дали всичко е наред (в смисъл дали някой няма проблем с нещо, а не да следи за време). Никога не съм виждал някой там да прави на някого забележка за време. Отиди и виж, мивката е хубава.
Аз все пак не разбирам какво толкова ще правиш цял час, а камо ли пък два. Аз поливам колата с безконтантно, чакам 1 минута, после измивам с вода, после с мой шампоан и гъба (за което си нося кофа + туба с вода), след това двойно измиване с вода - всичко това ми отнема ориентировъчно 15 минути. Най-много време отива за гъбата. След това си има места за подсушаване, извън клетката, там вече на никого не пречиш, подсушавай колкото време ти трябва. Прахосмукачки и въздух под налягане са отделно, на други места, тях не ги броим във времето.
Не говоря за екзотики като ходене в 5:30 сутринта. На всичките горни мивки, които съм цитирал, съм ходил през деня.
Ако ти трябва само вода + прахосмукачка, мивката "Под моста" ще ти свърши работа. Проблемът при нея е, че няма достатъчно място за подсушаване, така че да не си близо до клетките, откъдето хвърчат пръски вода от другите миещи. Затова аз там изкарвах колата отстрани до мивката в глухата улица до моста и там си подсушавах на спокойствие. Проблемът сега е, че тази глуха улица вече я няма - там построиха второто платно на моста. Но пък на тази мивка ходят малко хора. Последния път, преди около месец, бях само аз, така че просто си останах в клетката и там си подсуших колата, защото други хора нямаше.