Еуратек

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
koceto1998

Шкода Новак

Еуратек

Мнение от koceto1998 »

Здравейте колеги,
ще завеждам щета, че ме надраха. Имам един въпрос - при олющена боя на задната броня (не са само драскотини), но самата броня е здрава, целият детайл ли се пребоядисва или само в областта на щетата? Все се притеснявам, че няма да я направят като хората [smilie=search.gif]
ИзображениеИзображение
(ето това са щетите от една и съща страна)
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от skodko »

Целият.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Еуратек

Мнение от FaKeR »

Можеш да попиташ в детайлинг студио за мнение относно поправка. Ако в момента боята е заводска, то по-добре би било да се коригира само щетата (за твоя сметка, но поне запазваш заводското покритие).
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от zloQQ »

koceto1998, не мога да помогна, но да попитам - имаш ли идея, как се е случила тази щета...там отдолу? Ма не предната броня ми е надрана отдолу по същия начин (дори повече) и се чудя, кой и как е сътворил това чудо...
наздраве
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от Audirulzz »

zloQQ написа: 01.08.2025, 09:12:34кой и как
Тоя въпрос лично към себе си го задай.
Формула 1 в България по улиците няма та да има кой да те ужули отдолу на бронята [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Еуратек

Мнение от DoH_KuXoT »

Audirulzz написа: 01.08.2025, 09:20:34 кой да те ужули отдолу на бронята
примерно мен са ме учили така "г-н инспектор не споря с Вас , но едни съседи казаха, че са видели едно детенце с колело, което е паднало под автомобила и най-вероятно тогава се е ожулила бронята" [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87

Еуратек

Мнение от zalmaneca »

Не се занимавяй с нищо повече. Плащаш си каското, ще ти я боядисат цялата или ако е достатъчно малко - до ръб.
Ако е сравнително нова колата/боята няма да си личи.
koceto1998

Шкода Новак

Еуратек

Мнение от koceto1998 »

Еми тояа отдолу честно си е от мене, толкова я пзя и грижа за нея и накрая - аз си я надрах [smilie=sarcastic.gif] . Предполагам е като съм паркирал на Солунска там има едни камъни и ми направи впечатление, че съм бил доста близо до бордюра така така [smilie=sarcastic.gif] . Още по-глупавото е, че щях да я водя за полиране + керамика, но сега с тази щета най -вероятно след пребоядисването ще я заведа. Иначе да, най-много ме е страх дали изобщо ще докарат цвета ама имало да става, станало. Колата е на година и малко и за 25к км горе долу я опазих [smilie=sarcastic.gif]
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Еуратек

Мнение от baijoro »

koceto1998 написа: 01.08.2025, 10:21:03 най-много ме е страх дали изобщо ще докарат цвета
Не се притеснявай, ще го докарат. Ще пребоядисат целия елемент.
А при каско няма значение, че ти сам си причинил щетата.
Освен ако не напишеш: "Нарочно я фраснах таз кола, щото ме дразнеше..." :)
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от zloQQ »

Audirulzz написа: 01.08.2025, 09:20:34
zloQQ написа: 01.08.2025, 09:12:34кой и как
Тоя въпрос лично към себе си го задай.
Формула 1 в България по улиците няма та да има кой да те ужули отдолу на бронята [smilie=sarcastic.gif]
Е, нали не очакваш да питам как се случва това и да залъгвам себе си...незнайно защо, а аз да съм си го причинил това на колата. Колата е уличница, а до нас е центъра за огледи на Булстрад. Нямаш идея, какви идиоти ежедневно има там. Веднъж ми бяха свалили бронята едни колоездачи, а за ударите от отваряне на врата - даже няма да споменавам или лапетата дето търкалят камъни от една височина и ги паркират в колите. Сега се чудя дали някой не се е пребил пак с колело/тротинетка и да се е метнал под колата. Лошото е, че камерите на Булстрад пазят малко време записите, щото HDD в DVR-a е малък. А колата чат-пат седи със седмици паркирана, дори повече.
Принципно ми е все тая - каското си е каско. Просто ми беше интересно дали е видял колегата "случката".
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от Audirulzz »

DoH_KuXoT написа: 01.08.2025, 09:41:50 г-н инспектор
Докато бачках в Бул Инс ( знаеш много добре като какъв ) най обичах ей такива неща да ми приказват [smilie=sarcastic.gif]

Хората НИКОГА няма да се научат,че като си кажеш истината пред застрахователя е в пъти по добре,отколкото да си правиш свободни съчинения
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Еуратек

Мнение от joro_kem »

Audirulzz написа: 01.08.2025, 12:15:52 Хората НИКОГА няма да се научат,че като си кажеш истината пред застрахователя е в пъти по добре,отколкото да си правиш свободни съчинения
на два! пъти съм споделял истината за щетата пред застраховател и двата! пъти бях ощетен, та знам колко по-добре е ;)
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Еуратек

Мнение от smoke »

Да споделя пресни впечатления от ЕТ:

Място:
- Еуратек Надежда, София

Дейности:
- Смяна на моторно масло
- Смяна на масло на спортен диф (VAQ diff)

Приемане-предаване на колата:
В приемната на сервиза отново се случи да попадна на приемчика Йордан Савов. Отново ще изкажа изключително положителни впечатления от работата му - внимателен, прецизен, компетентен, спокоен. Удоволствие е да се работи с него. Не ме разбирайте погрешно, другите му колеги също са на много добро ниво. Еуратек Надежда е едно добро място, с добър професионален екип!

Смяна на моторното масло
Смяната беше на 40 000 км (предишни смени на 10 000 и 24 000).
Смяната на масло беше с мои консумативи - Ravenol VSE и ОЕМ маслен филтър от @ЦецоNOL. Никакви проблеми от страна на ЕТ.
Молба от мен да налеят само 5,5 литра вместо 5,7, за да не надхвърли максимума на щеката. Никакви проблеми.
"Пробка, дихтунг?" ме попита приемчикът. Това вече ме учуди, защото предния път не ме питаха за пробката и имах разправия със сервиза след това относно ненужната смяна на пробката. Затова не възнамерявах сега пак да се разправям за пробката, нека я сменят, нека мир да има. Но щом ме питат, казах "Пробка не, дихтунг да", понеже така пише в сервизната документация на Шкода за моята кола. Той пък ми показа как в тяхната процедура на Шкода за моето шаси им дават при смяна на двигателното масло да сменят не само пробката, ами и ТРИТЕ БОЛТА НА КОРАТА под двигателя : ) Те, обаче, не сменяли болтовете, защото и на тях това им се струвало прекалено. Попитах от любопитство, WTF, защо пък да се сменят тези болтове?. Според него единственото обяснение е, че понеже болтовете били с лепило.
Божкеее, аз на тези болтове им слагам капка масло, за да се развиват лесно, а от Шкода им слагат лепило!
Разбрахме се да не сменят нито болтове, нито пробката, а само дихтунга : )

Смяна на маслото на спортния диф:
При мен спортният диф заедно със скоростната кутия бяха сменени гаранционно в края на първата година. Затова чак сега сменям маслото на VAQ diff-а - в края на 3-тата година (иначе изискванията са на 2 години или 40 000 км).

Нямах намерение да се чисти онази фамозна цедка на маслената помпа на дифа (ще я чистя на втората смяна на маслото му), но питах от любопитство дали могат да я почистят. Отговорът беше отрицателен - не било в процедурата им, а и не предлагали такава услуга отделно. Това е положението в ЕТ Надежда.

Както виждате от фактурата по-долу, при смяната на маслото на спортния диф сменят и 2 златни пробки - една източваща и една пълнеща. Обяснението за тях беше, че пробките имали на тях някакви О-пръстени, затова по процедура трябвало да се сменят. Ах тия от Шкода Чехия- не могат да сменят само О-пръстените, ами трябва да сменят целите пробки!
И халдекс-маслото е златно. Това е положението.

Изображение

---

И едно негативно нещо - когато си вземах колата, я намерих паркирана напред над бордюр, с пластмасите под бронята пред колелата задрали в бордюра.

---

И нещо любопитно накрая - да си знаете, че ако дейностите се извършват с "ваши" консумативи, а не с такива закупени от ЕТ, ЕТ ги описват подробно в системата си - това е по изискване на Шкода.
Последно промяна от smoke на 01.08.2025, 20:48:27, променено общо 1 път.
DonSkoda

Skoda Electric

Еуратек

Мнение от DonSkoda »

Описват партидни номера, количество, разфасовка и т.н
Като и за занеса 6 туби амсойл по кварта всяка, ме гледат из под вежди [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Еуратек

Мнение от krachunov »

koceto1998 написа: 01.08.2025, 01:52:49 ще завеждам щета, че ме надраха. Имам един въпрос - при олющена боя на задната броня (не са само драскотини), но самата броня е здрава, целият детайл ли се пребоядисва или само в областта на щетата? Все се притеснявам, че няма да я направят като хората [smilie=search.gif]
skodko написа: 01.08.2025, 07:07:59Целият
В тойота си бяха казали че се боядисва само мястото. На королата задната вежда беше с едно с арката над вратите и стигаше до предния капак. Това трябва половин кола да разглобят заради едно петънце. Няма кой да си играе.
Ако детайла дойде без цвят може и да боядисват цял. Но отремонтиране само на част, съмнява ме.
smoke написа: 01.08.2025, 20:20:53 Нямах намерение да се чисти онази фамозна цедка на маслената помпа на дифа (ще я чистя на втората смяна на маслото му), но питах от любопитство дали могат да я почистят. Отговорът беше отрицателен - не било в процедурата им, а и не предлагали такава услуга отделно. Това е положението в ЕТ Надежда.
Колега как ще си я чистиш? В някой сервиз предполагам?
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”