Първончално обслужване III фейслифт

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Genadi

Шкода Новак

Мнение от Genadi »

Здравейте,
поръчах Супърб III фейс 2021, комби 2.0 дизел 150 коня автомат. Чакам я да дойде от Германия. В момента е на 160к реални километри от първи собствник, обслужвана само в официален сервиз. Чуденето ми е относно първоначалното обслужване след регистрация и какъв съвет бихте ми дали?
Събрах оферти:
- 7cars (които ще вкарат автомобила)
- от местен сервиз тук в Ботевград
- софийски сервиз, от който съм доволен до момента
- Трансексперт (за които прочетох от форума)
- Еуратек Надежда

Местния и софийския сервизи ми предложиха в офертата си двигателно масло 5W30 с обяснението, че било по-дебело и в жегите лятото няма да става на вода, както 0W20, което е посочено от производителя. Аз обаче съм на мнение, че трябва да се слуша произодителя и автоматично те отпаднаха от надпревата.
Трансекспрес бие цените на Еуратек, което ме изненада. Към момента остана адекватния ми избор да е Еуратек или според усета ми да се доверя на 7cars, но бих се радвал на всички ваши препоръки и мнения по въпроса. Ако можете дори да кажете надежден сервиз, който работи с оригинални части ще е добър жокер.
Също интересен въпрос, на който не намерих отговор е относно филтъра за картерна вентилация. Гледам и слушах препоръки, че трябва да се смени, ако някой има повече и полезна информация по темата бих се радвал да я сподели.
DonSkoda

Skoda Electric

Мнение от DonSkoda »

Genadi написа: 01.08.2025, 13:14:55 Аз обаче съм на мнение, че трябва да се слуша произодителя и автоматично те отпаднаха от надпревата.
в този случай, послушай сервиза. После да няма, тази кола защо гори масло ...
В Трансекспрес, няма да сбъркаш ако отидеш, попитай Евгени за маслата също.
Недей да спестяваш 20-100лв от обслужване, защото цените на частите са много повече.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Лелел от 5 сервиза оферти за обслужване си събрал? Какво ще обслужваш - ангренаж, масла, филтри, водна помпа, диференциали, автоматик?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
zoovanka

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb 2 face 2014 1.8 TSI 360Hp/480Nm - STAGE3 K04-64 PORFIRIS autosport Package + E-tuners
Thessaloniki
Обратна връзка:

Мнение от zoovanka »

Spasoff Garage в Лозен.
Д-р Иван Раев
Еврозоовет Бургас
PavelKovachev

Шкода Новак

Гараж: WV Tiguan

Мнение от PavelKovachev »

Genadi написа: 01.08.2025, 13:14:55 Аз обаче съм на мнение, че трябва да се слуша произодителя и автоматично те отпаднаха от надпревата.
Това е грешка от ваша страна. Трябва да се доверявате на сервизните специалисти. Маслото и политиката на завода производител, не винаги е най доброто за автомобил втора употреба!
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Мнение от Манев »

Щом досега е обслужвана в официален сервиз "вкарай" я в ЕТ за годишна инспекция и виж какво ще намерят по колата. От там нататък си преценявай какви ремонти и какво обслужване й трябва.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Genadi написа: 01.08.2025, 13:14:55 - Трансексперт (за които прочетох от форума)
- Еуратек Надежда
Цените не коментирам, на тези двата можеш да се довериш.

Масло 0W20 - НЕ! Даже и в ЕТ да ти го препоръчват, настоявай за 0W30 или 5W30 (507.00/509.00).

Относно сервизните интервали на маслата - при кола извън гаранция - два пъти по-честа смяна от заводски препоръчаните. Важи за мотор, кутия и халдекс (ако има). На тия километри ще си за ремъци и помпа също.
Бееееее.....
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

Genadi написа: 01.08.2025, 13:14:55 Чуденето ми е относно първоначалното обслужване след регистрация и какъв съвет бихте ми дали?
Събрах оферти:
- 7cars (които ще вкарат автомобила)
Моята влезе от Германия - не съм я обслужвал на входа, защото си беше обслужена там. Минах 10к км съвсем спокойно, та няма какво да бързаш.

- 7 cars имам изключително лош опит с тях с кола за майка ми. Накрая се разделихме с псувни, защото докараха кола с очевадни проблеми, която уж била проверена и като им вдигнахме лют скандал взеха тука да я оправят. Върнаха ни я по абсолютно същия начин като шефа гордо заяви, че онзи ден е загубил 300к лв, та едни ли свещи нямало да ни подари. Не бих посъветвал с тях да се работи.
DonSkoda

Skoda Electric

Мнение от DonSkoda »

Цецо75 написа: 01.08.2025, 15:14:41 На тия километри ще си за ремъци и помпа също.
И семеринг на колянов вал, задължително.
Genadi

Шкода Новак

Мнение от Genadi »

peyopetrishki ангренаж, масло, филтри, водна помпа, течност чистачки, семеринг колянов вал, филтър картерни газове (но тук първо ми трябва повече информация).
Genadi

Шкода Новак

Мнение от Genadi »

PavelKovachev с това твърдение съм донякъде съгласен. Честа практика е да се отвори варела и докато не свърши всички коли да излизат с масло 5W30, защото майстора е голям специалист. В частни случаи, ако имам опит с майстора и знам как работи бих се доверил да се сипе друго масло.
Genadi

Шкода Новак

Мнение от Genadi »

Цецо75 благодаря за съветите. Относно интервалите съм съгласен. Относно вискозитета на какъв принцип това може да се определи, ти с кое караш?
Genadi

Шкода Новак

Мнение от Genadi »

marcas благодаря за споеделения опит. Ще отида да й проверя записаните сервизи и ще преценя. Относно 7cars до момента съм доволен, относно сервиза им не мога нищо да кажа.
Genadi

Шкода Новак

Мнение от Genadi »

А някой може ли да каже нещо повече за филтър картерна вентилация? Къде се намира, сложен ли е за смяна, скъп ли е?
Genadi

Шкода Новак

Мнение от Genadi »

DonSkoda аз просто съм объркан, защото марката е нова за мен. Освен, че не я познавам преминавам и към автомобил съвсем по-ново поколение от стария ми, който е 2000 година бензин/газ. Взимам дизел 21ва година и нищо не ми е известно. Един казва карай си с каквото казва производителя, друг не го слушай в никакъв случай, трети дава мнение, че може пък и да се покара преди да се обслужи.. Реално всеки може да е малко или много прав, но трябва по някакъв начин да се сепарират мненията.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”