И моята е 1.5 на 8 000км в момента, но за сега съм на 4 чертички. Карам я с малко над ограниченията на пътя не я настъпвам много.РАПАН написа: 22.07.2025, 00:37:03 До първите 5000км. маслото беше на 4 чертичка над мин. След последното пътуване и вече 8000км. забелязах ,че вече е на това ниво и държи температура на маслото 102/104/106 градуса.
Някой има ли подобна ситуация с 1.5 тси
Ходил ли е в еуратек да им каже ,че маслото го няма и ще се кара малко над мин. до 30 000км , и няма ли да ми долеят по гаранция![]()
Мен лично ме притеснява и ако ми кажат ,"кво да направим купи си", да ще си купя и долея сам. Няма нужда да записвам час и да вземете 50лв. за доливане![]()
На 15000км ще си го сменя иначе,но до тогава ..
Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- napsi
- Гараж: Octavia 4 FL 1.5 TSI 115 DSG
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
То маслото си е консуматив. Нормално е всеки двигател да си похапва малко. Дори в книжката пише 0,5/1000 . Една бутлка едж 0w20 не струва милиони. Към 30 лв е. Не знам дали гаранционно се полага доливане , вероятно - не.
Аз нямам такава индикация, с пвц щека съм , тя вероятно се сменя заедно с маслото...
Аз нямам такава индикация, с пвц щека съм , тя вероятно се сменя заедно с маслото...
-
PavelKovachev
- Гараж: WV Tiguan
Притеснително е ако за 10к. Не изгори масло.
-
DonSkoda
-
PavelKovachev
Всеки един двигател за 10к ще изгори определено количество масло! Кое му е толкова смешното
?
Пропускаш проблем с меизгоряло гориво попадащо в маслото.
Пропускаш проблем с меизгоряло гориво попадащо в маслото.
- РАПАН
- Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.
Питам Ви,защото съм попаднал на разговор с преимчик и собственик на нова Октавия,преди първа смяна на масло ,появила се сигнализация долейте масло/проверете нивото на маслото или нещо такова. Приемчика извади щеката ,прави каквото прави,почеса се и влязоха в сервиза.
. Не се притеснявам от нищо,ползвам е извън градско основно,имам дълги пътувания в рамките на деня от 300 до 600км . За това е най-вероятно,но пък охладителна течност не пипа.
-
DonSkoda
Всеки на VW може би.PavelKovachev написа: 23.07.2025, 16:28:23 Всеки един двигател за 10к ще изгори определено количество масло! Кое му е толкова смешното
Няколко двигателя и коли съм имал, които колкото налееш, толкова вадиш.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Моята преди фейса е със щека първото масло го смених на 30к. На няколко пъти гледах нивото и цвета поне това, което може да се обърше от щеката. Накрая беше станало кафеникаво но не съм забелязал някаква консумация.
-
PavelKovachev
Аз не съм механик, извинявам се. Но съм чел че всички двигатели имат разход на масло. Дори и няколкото на Фолксваген които сте имали. От сегменти и картерна вентилация има нормална загуба. Не е възможен вариант да се получи колкото сте налели точно толкова да извадите след пробег от 10к.км.
Най вероятно попадат микро капчици гориво в маслото.
Най вероятно попадат микро капчици гориво в маслото.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Мен ме е обвзело голямо притеснение! На предните ми два Фокуса не съм доливал никога масло за общо 300к километра пробег. Новият вече на над 20к също.
Да продължавам ли да се страхувам?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
ivo_67
На Фолксваген с 1.5 TSI от чисто нов даде разход на масло около 1 л. за 17000 км. Отидох в Порше - изток, купих и напълних с 1 л. Кастрол Едж 0w20. Същата година при техническото обслужване в Порше - запад, на около 22000 км., никой не ми е правил проблеми за доливането. Предполагам в Еуратек е същото.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
В ЕТ казват на всички, включително и на мен - сипвай каквато марка искаш, стига да е правилният вискозитет и VW стандарт за маслото.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Фокусите с какво се равняват с темата за Шкода Октавия? Не са ли в клас с МБ или дори по-добрият изборThe Hooligan написа: 24.07.2025, 09:09:54Мен ме е обвзело голямо притеснение! На предните ми два Фокуса не съм доливал никога масло за общо 300к километра пробег. Новият вече на над 20к също.
Да продължавам ли да се страхувам?
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Четири гуми, волан, фарове и двг който не гори масло.
Просто не съм съгласен с твърдението, че един двигател, ако не гори масло е притеснително.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
PavelKovachev
Дори и Форд, след 10к не е количеството масло което е налято. Може да не е разходил повече от литър за да индикира за доливане.Колко литра събира?
Ако Форда събира (примерно, не зная колко) 4 литра и загуби около литър, колкото е допуска за всички автомобили от мин.до макс преди да извади информация на таблото за доливане, следователно Вие като собственик, твърдите че не доливате от смяна на смяна и следователно разказвате че Форда не гори масло.
Същия като ващия двигател, ако е с 6 цилиндъра, следователно, логично е да изготи 2 литра за същия пробег- (има още 3 цилиндъра по които остава маслен филм).Ако събира 8,5 литра примерно ще е изгорил 11 процента от маслото си.
Вашия автомомобил с 3 цилиндъра, ако изгори 0,98 литра масло за 10к., няма да индикира да долеете, но ще е изгорил повече от 24 процента от маслото си. Тоест доста повече.Въпрос на гледна точка.
Ако Форда събира (примерно, не зная колко) 4 литра и загуби около литър, колкото е допуска за всички автомобили от мин.до макс преди да извади информация на таблото за доливане, следователно Вие като собственик, твърдите че не доливате от смяна на смяна и следователно разказвате че Форда не гори масло.
Същия като ващия двигател, ако е с 6 цилиндъра, следователно, логично е да изготи 2 литра за същия пробег- (има още 3 цилиндъра по които остава маслен филм).Ако събира 8,5 литра примерно ще е изгорил 11 процента от маслото си.
Вашия автомомобил с 3 цилиндъра, ако изгори 0,98 литра масло за 10к., няма да индикира да долеете, но ще е изгорил повече от 24 процента от маслото си. Тоест доста повече.Въпрос на гледна точка.