![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Dacia
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Dacia
Някой има ли преки впечатления от автоматиците на Дачия по-специално за бензиновите двигатели.Dacia Sandero Stepway последното поколение гледам конкретно.
Аз имам непряко наблюдение над хибридния агрегат в новия Дъстър (от Клио), но гледам по-компактна градска опция.
Аз имам непряко наблюдение над хибридния агрегат в новия Дъстър (от Клио), но гледам по-компактна градска опция.
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Dacia
Да де, ама тия хора коли от салона ли са изкарали или n-ти собственик?DonSkoda написа: 24.07.2025, 20:45:14 Не познавам човек, който да не се е оплаквал от френска кола с автоматик
Аз днес с моята Сандеро Степуей на газ, с куфар отгоре и пълна кола и багажник се дотътрих до морето за 3 часа с почти 1 резервоар газ! Аз съм ръчка, автоматика е cvt, доколкото знам, и за града е повече от ОК... Тук говорим за фабрично нов автомобил... Иди и покарай!
- audiman
- Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби
Dacia
Аз имам много малко впечатление от дизелово таково купувано чисто ново на един комшия. Автомата превключва много грубо (с ритане) от покой на задна или на директна. Отделно за 3 години втори път сменя алтернатор.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Dacia
Sec8200, Тоше, покарай някоя оборотна. Бензин 1.3 избягвай - не са оферта. Дизелите им са доста ОК. За 1.0 двигателя не знам нищо. Фабията е добро решение според мен. Макар всички франсета (и Дачия) да имат добри алтернативи. Ама само дизела е ОК.
- deas
- Гараж: Octavia 1.9
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
- idbeast
- Гараж: Škoda Superb III 2.0 TDI 110 kW 2019
Škoda Kamiq FL 1.0 TSI 85 kW 2024
Dacia
От 1.3 tCe има предимно дребни оплаквания,като цяло се смята за сполучлив двигател. 1.0 е базиран на него,само че с 1 цилиндър по-малко. Предшественикът му с обем 0.9 е със славата на маслояд,както и 1.2 от същите години,но са съвсем различни мотори от 1.0 и 1.3 . Преди да вземем Камика,и аз гледах Степуей,ама много дървен отвътре,иначе сравнително просторен за размерите си. Автоматикът е CVT,нямам наблюдения върху него.
"Chance favours the prepared mind."
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Dacia
3 броя 1.3 по 150 коня на приятел служебни Дъстър-и. 2 блокираха двигатели след изтичане на гаранцията. Смени на масло на 10К. Единия на под 80К, другия на почти 100К. Третия имаше проблеми с охлаждането и турбото.
Друг приятел - също с такъв Дъстър - блокира двигател някъде около 100К - пак след гаранция. Абсолютно педантично гледан и обслужване през 8К. Ходи да взима нов подобен, но продавача го е посъветвал да избягва този мотор поради много оплаквания.
Това са ми впечатленията, като изрично говоря за старите двигатели. Сега, новите, нямам идея как са. Факт е, че около 5 години изкарват. Като са гледани добре.
-
mazut
Dacia
Статистически погледнато четейки до тук почти 75% от 1,3 блокират малко след гаранция. За да увеличите евентуално малко % трябва да не сте приятел или познат на колегата писал преди мен.
Инак аз за чак толкова чести и такива проблеми с този мотор не съм чувал, но да като цяло по-добре дизел ако е Дачия и в частност 1,5 е приличен мотор като до към 200-250 нямат съществени проблеми.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)