Superb Sportline 2.0TSI 265 - Red Devil

Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
PavelKovachev

Шкода Новак

Гараж: WV Tiguan

Мнение от PavelKovachev »

DonSkoda написа: 22.07.2025, 12:35:48 Честито, хубава кола.
Другото което бих добавил е, че ауспусите вече са зад задната броня. Много, много глупаво решение според мен.
Такава е модата :)
@rukuku красива е
Честито.
rukuku

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb MK3 L&K 2.0TDI 190PS 4x4
Skoda Superb MK4 Sportline 2.0TSI 265PS 4x4

Мнение от rukuku »

Ето и обещаните снимки от интериора:

Изображение

Изображение
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Мноого интересни седалки ;) Не бях виждал такива в Супърб до сега! Супер са.

Алкантарените елементи по интериора също ми харесват [smilie=hunter.gif]
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Поздравления и от мен за ревюто и избора. Със здраве да си я карате :)
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Поздравления! Безаварийни километри!
За музиката - дай ѝ малко време да се "разсвири".
Аватар
ataknav

Шкода Новак

Гараж: '25 Skoda Superb Sportline 265 4x4

Мнение от ataknav »

Честито, колега! Много е яка комбинацията червено-черно (това ми беше резервният вариант)! В общи линии всичко, което си написал се препокрива с моето усещане (с едно уточнение, че не съм карал С3 и не мога да направя сравнение). Да се кара с много здраве и да навърта безпроблемни километри!
Sawyer написа: 22.07.2025, 14:31:29 Не беше ли споменал някой тук, че първоначалните впечатления от Canton-а в неговия Супърб 4 не били добри, но след малко работа по настройките положението се променило? Имам такъв спомен. Може би беше ataknav в темата за неговата кола
Да, абсолютно същото усещане! Хайде дано се "разсвири", както каза колегата по-нагоре. [smilie=sarcastic.gif]
The only thing to fear is running out of beer!!!
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia RS 245
Обратна връзка:

Мнение от SimonSez »

Честито и от мен колега браво безаварийно и да поддържаш името й [smilie=hunter.gif]
" Burn rubber not your soul "
rukuku

Шкода Новак

Мнение от rukuku »

ataknav написа: 23.07.2025, 09:42:19
Да, абсолютно същото усещане! Хайде дано се "разсвири", както каза колегата по-нагоре. [smilie=sarcastic.gif]
Абе тя че няма да се разсвири, няма... ами ние дано да посвикнем [smilie=music.gif]
DonSkoda

Skoda Electric

Мнение от DonSkoda »

И на мен Кантона не ми харесва.
Не е нещо особено, което да си заслужава парите.
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Мнение от Bobeca »

Това с "разсвирването" звучи абсурдно, но е реалност. Наблюдавах го при две нови вагаджийки последната 1 година, макар и двете да са с обикновена музика. Най-вече се усеща липсата на ниски честоти. Усилваш ги да компенсираш и след някой месец като се "разсвири" и намаляваш , че почва да дразни.

При О4 бях страшно разочарован след първото каране. Мислех си, че няма да мога да живея с тази музика, но в последствие се оправи и беше супер. Същото и с Тигуана - слизам от О4 и Тигуана изведнъж няма ниски - сиреч няма как да съм привикнал с О4-то и само да ми се струва, че се е "разсвирила". Вече знаех, че трябва "разсвирване" и нямах притеснения. Сега и при Тигуана вече нещата си дойдоха на място и ниските бяха намалени от еквалайзера!

Не знам на какво се дължи тази нужда от разработване. Предполагам е от качеството на говорителите. Но тази тенденция я забелязвам от скоро при VAG групата, защото преди 6-7 години при О3 и Голф 7 такива драми не съм виждал.
ivo_67

Шкода Новак

Мнение от ivo_67 »

Bobeca написа: 24.07.2025, 09:32:49 Не знам на какво се дължи тази нужда от разработване. Предполагам е от качеството на говорителите. Но тази тенденция я забелязвам от скоро при VAG групата, защото преди 6-7 години при О3 и Голф 7 такива драми не съм виждал.
Всички високоговорители за ниска честота, включително 12" и нагоре се разработват, до оптимална еластичност на трептилките, придържащи мембраните. Новите фабрични високоговорители имат стегнати трептилки, които не позволяват на мембраните да се отклоняват до оптималните граници за усещане за обемен и плътен бас. От личен опит с тонколони проектирани и изработени от мен, 12" бас се разработва за не повече от десетина часа работа с променливо натоварване.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Какво разсвирване и какво разработване от такива боклуци? Адекватен говорител се разработва поне 20-30 часа. Хората си купуват говорители и ги пускат по 1-2 дена да свирят за да има ефект, но говорим за истински и качествени говорители, захранени от хубави усилватели, ДАКове, захранвания, процесори и т.н. Какъв звук да извади ей това ла**о от снимката по-долу? Магнитчето е с размер на монета от 2лв. Смених ги с висок клас говорители и без да се разсвирват нещата се наредиха.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Всичко де що се слага в колите (с изключения в много скъпи премиум марки) е боклук и грам не става за слушане. Решението е едно - вади се всичко и се сменя със съответното обработване на врати, нови усилватели и задължително процесор.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Така е. Всички съвременни говорители за ниските са така. Едно време на хартията нямаше такива драми, ама съвременните найлони са така. Друга една тема е и колко им е живота на тия еко полиестери.
Бееееее.....
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Като каза скъпи премиум. При последния Туарег масово се отлепят магнитите на задните мидбаси и падат във вратите.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
rukuku

Шкода Новак

Мнение от rukuku »

Такааааа, с времето явно ще започнат да излизат разни допълнителни неща, с които ще се наложи да се свиква. Ама дразнят лекичко засега.

1. Поне аз така и не открих начин за бързо набиране на телефони от волана. При Супърб 3 беше супер. С един бутон извикваш последно набираните телефони на централния дисплей, завърташ врътката, цъкаш и си готов. Не знам аз ли нещо пропускам, но тук макар и да мога в десния кръг да избера Телефон освен да си гледам колко черти ми е обхвата друго полезно не мога да правя. Ако някой е намерил начин да набира, различен от това да рови из големия телевизор да свирка.
2. Системата за предотвратяване на сблъсък е прекалено чувствителна. При предишното поколение беше по-адекватна и не ми се е случвало да писне без да намеря причина за това. Сега доста често се случва да пищи в града без да има някаква обективна нужда от нейната намеса. Един два пъти дори и причуква спирачките, което вече не е ОК. За разлика от преди няма опция в менютата за намаляване на чувствителността й. Или поне аз не намирам такава.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb IV”