Skoda Kodiaq plug-in хибрид

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Vanio2025

Шкода Новак

Мнение от Vanio2025 »

Здравейте!
Обмислям покупката на Kodiaq plug in hybrid 1.5 TSI. По характеристика дават капацитет на батерията: 25.7 kWh, над 100 км. пробег и т.н. - реални ли са?!
Може ли някой вече собственик на такъв автомобил да сподели впечатлението си, препоръки които да са ми от полза.
Благодаря предварително!
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Малко със закъснение :) Реални са, но това е при 100% батерия, което рядко ще ви се случва, освен това лято/зима е различно. При 80% батерия градско каране, колата си изкарва реално около 80-на километра. Грубо 1%=1км, но при силен климатик се губят няколко километра и по-скоро ще са към 70-на.

За зимата не мога да кажа все още, но предполагам ще е около 60-70км. Ако се затопли колата предварително и после не се прекалява с парното, вероятно ще е повече към 70, но това са предположения все още, не съм я карал зимно досега.

Миналата седмица, при извънградско и 100% заряд батерията ми свърши някъде около Български извор, което е около 110-115 км с малко въртене из София.

Досега за близо 5 месеца батерията не ни е свършвала никога в града, а работата на жена ми и училището на малкия са на другия край на София. Наливал съм бензин само 2 пъти, след извънградско. Ваканцията като няма училище батерията спокойно може да се зарежда и на 2 дни, но ние я зареждаме всяка вечер така или иначе.

П.С. Между другото имаме си тема на модела, в която има още информация, включително и за iV. Много от нас само там си следим и затова никой не ви е видял въпроса тук, освен това предполагам става дума за новия Кодиак, а не за MK1?
Vanio2025

Шкода Новак

Мнение от Vanio2025 »

Благодаря много за информацията! Нов съм във форума, затова обърках място за въпроса ми...
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”