Нов колега :) Здравейте

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
BajBor

Шкода Новак

Гараж: Superb 2 FL 2014, 2.0D 170 hp, DSG, 4x4, CFGB
Обратна връзка:

Мнение от BajBor »

Здравейте Колеги,

От вчера съм с усмивка на лицето!
Купихме със съпругата Сюпърб 2ра генерация 2014г, 2.0д 170к.с. DGS 6 (мисля) 4x4 комби CFGB двигател. Бяла
Супер приятно корабче. Децата са като арабин в пустиня на задната седалка. Върви много приятно.
Много ми харесва колата. Имаме и Аутбек 2.5 бензин 2016 , е Шкодилака му къса шортите :D

Купихме я от наш близък, който я обслужи преди да ни я даде. Всичко сменено.
Той има колата от 3г закупена от Швейцария.

Всичко обслужено, но човека не знае / не помни дали е сменян ремъка. Добре че се сетих да попитам.
Каза че не помни да го е сменял и да гледам в книжката в жабката. Е там виждам едно Zahnrimen което е маркирано на всички обслужвания [smilie=sarcastic.gif]
Според мен джамбазите са сложили Х на де що има без да си направят труда да проверят кое какво е.

Сега е на 260 000 км и според мен може и да е карал на честна дума. Има ли как да се провери дали ремъка е за смяна?
Освен това поне ориентировъчно каква е цената на това обслужване. Извинявам се че питам така без да съм изчел темите, но в момента имам да наваксам много работа преди ваканция. Ще разгледам обстойно темите, но това ме е страх да го бавя. Махнахме старта кола и тази се кара вече 2ри ден активно.
Иска ми се да мога да реагирам навреме преди да е станало късно и да няма с какво да пътуваме. Ще бъде страшен фал старт на почивката, а пък ако се скъса в Гърция ще е още по забавно.

Това ми е първия дизел и първото ДГС и първата Шкода , та още съм в небрано лозе. Не пуши грам дори като я сръчам.

Ако има такава тема вече, се извинявам и бих помолил за линк към нея. Като новобранец шофьор се чувствам.
Благодаря предварително!
Иво
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

Честит параход! Смени ремъка, да ти е мирна главата (заедно с водната помпа и ролките).
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

Честита да ти е, много безаварийни км. и добре дошъл в Шкода обществото.
Може да си попълниш профила да видим откъде си и може да качиш някоя снимка на возилото.
Както каза и колегата по-горе, сменявай. Аз също съм с двигател 170кс и обслужването ми излезе някъде около 900 лв.
Аватар
NaskoG

Škoda Фен

Гараж: ex Skoda Octavia 2 VRS tdi preface
ex Skoda Octavia 2 VRS DSG facelift
ex Skoda Octavia 3 VRS TSI
now Audi A4 b8.5 3.0tdi Sline

Мнение от NaskoG »

Честито и добре дошъл! Смени си ангренажния комплект с водната помпа, както и пистовия ремък с ролките и обтегача, за да ти е мирна главата, както каза колегата. Много хора пренебрегват пистовия с обтегачите и ролките, което е лошо. На познат не му смениха пистовия комплект, после стана голям фал..
PavelKovachev

Шкода Новак

Гараж: WV Tiguan

Мнение от PavelKovachev »

NaskoG написа: 17.07.2025, 09:27:09 На познат не му смениха пистовия комплект, после стана голям фал..
Влиза при ангренажния - на коляновия вал го намотава и къса и ангренажния. Имал съм такъв случай с моя кола 1,9 тди. Ремонта беше на стойността на автомобила.
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Честит кораб! Само хубави спомени да дава на семейството :)
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
BajBor

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от BajBor »

Благодря за посрещането ! [smilie=pleasantry.gif]

Попълвам профила,снимки ще направя като я измия :) от София съм и по колата вече сигурно може да се рисува с пръстче
Супер цени държи Шкода. Браво!
След Субаруто направо се усмихнах 900лв всичко си е топ.
А дали да ги сменям е ЕТ ? Има ли смисъл от официалния сервиз и доволни ли сте.
Досега не съм си поддържал колите при дилъра понеже Субару = НЕ, А Силвър Стар са се объркали с цените :))
Гледам, като цяло че хората са доволни.

Части пак ли от там се взимат?

Колко харчи този мотор. Виждам 10 а не я настъпвам заради гадни гуми. София - Рударци - София падна на 9

Поздрави
Иво
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

BajBor написа: 17.07.2025, 12:50:28 Колко харчи този мотор. Виждам 10 а не я настъпвам заради гадни гуми. София - Рударци - София падна на 9
Колко? Имах същата преди фейса, но същият мотор и 4х4 - над 6.5 не ми е давала извън града и то при доволно мачкане. В града е стигала 9-10 максимум и то на къси разстояния.

Колегата Миро има точно като твойта и той извън града се движи под 5 на 100. Айде той е клиничен на тема икономия, но 9 извънградско не виждам как може да направи тази кола, даже да я караш на пълна газ.

Две неща има тази кола, които са притеснителни на тези километри - DPF/EGR и помпа високо налягане. Иначе е уникално добра кола като концепция.

С този разход се подсещам - как е с регенерациите?
Бееееее.....
BajBor

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от BajBor »

Още не знам нищо за регенрации :)
Първи Жизел ми е това. Питам и чувам различни неща няд 2500 оборота, над 3500 оборота, абе ти си я карай тя си знае. Та никава идея :)
100км пробег 12.5 нафта по борд комп. Като 60 са София Перник. Не съм карал леко но в никакъв случай не прекалявам.
Взех я от тъста, каза че не харчи много. Ноооо.. я беше оставил в доверен сервиз, ще питам кой е и ЩЕ ГО НАСОЛЯ ТУК!!!
Източли са му целия резервоар докато са оправяли за боядисване детайли!!! Застрахователя му казал че е N-тата кола и вече щял да снима резервоар и км.
Та вече си мисля дали освен нафтата не са гепили и нещо друго. Иначе върви супер , има си тяга не виждам проблеми. нооо Ще видите на едната снимка киломтража. Резервоара беше пълен догоре със ОМВ скъпата нафта. 83км пробег 1/4 го няма. Ето и снимки , хубавец си е
ИзображениеИзображениеИзображение
BajBor

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от BajBor »

Може би трябва някой който има такава от повечко време да и врътне едно кръгче ;)
Или ако кажете къде да отида да ми я прегелдат основно да си знам, Мисля да си я карам... Е при 12.5 разход може и да си замине ;(

По принцип я купих от близък роднина, който я кара от почти 3г.
ДПФ беше светнал и я чистиха с някаква химия, оттогава не свети и не пуши дори като я сгазя. ОК си е, само разхода е като на 300кс

Едната врътка на управклението на волана ( лявата ) половината я няма - поръчах вчера от ТЕМУ, дано е ОК 50лв беше
Фаровете още не съм тествал но не ми се струват много силни, не знам какви са, изглеждат на халогени с лупа. Имам останали едни Osram Night breaker и ще ги пробвам. Но ако не е ок , какви опции има, ксенон или ЛЕД е по добре за тоз фар.

Амбиентното осветление също искам да изнамеря де що има крушка и да сменя каквото има изгоряло

Видях някъде по темите че има колега от форума който прави добри неща. Ще се опитам да го намеря. Ако ми вижда темата , ще се радвам да драсне един ред.
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

BajBor написа: 17.07.2025, 18:43:06 Видях някъде по темите че има колега от форума който прави добри неща
Колегата е @JORDITO
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

И на мен разхода ти ми се вижда много. Днес снимах моя разход (Ситроен) за последните 5k км.
Изображение
Вярно не е 4×4, но пък е 3 литра, на 18-ки 245 широки и тежи към 2 тона.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

BajBor написа: 17.07.2025, 18:41:33 100км пробег 12.5 нафта по борд комп.
Разхода ти е уникално зле. Аз карам 2.0тди 140 к.с. 4х4 и градско ми е макс 9, а на извън градско между 5 и 6, като най-често е около 5.3-5.5.
Спокоен шофьор съм, но често пътуваме 4 човекаи доволно багаж и разхода пак си е под 6 на дълго. Според мен занули всичко на компютъра и засечи наново. 12 разход с тази кола трябва да е тежко градско с много газ - спирачки и пак не го виждам.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

BajBor написа: 17.07.2025, 18:43:06 Или ако кажете къде да отида да ми я прегелдат
Трансексперт София, Автокомплекс РС...
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

BajBor, Засечете разхода пълен-празен резервоар и тогава да се направи извод.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”