Здравейте колеги,
Днес забелязах че под колата имам мокро петно (15-20см) .
Ситуацията беше следната. Карах ма климатик 10тина км градско , паркирах и се качих фо вкъщи за 20 мин и след това се качих на колата и давай назад да изляза от паркомястото видях петното. Пипнах течността не беше мазна ( антифриз или
Масло).
- проверих нивото на антифриза : Ок е
- нивото на маслото : Ок е
Легнаха отдолу но нали имам кора нищо не видях да е мокро, влажно или някакви следи.
Реших до отскоча до Икеа и паркирайки пак видях мокри следи по посока на паркирането ми и докато сваля детето от колата от предна дясната страна близо до предна дясна гума имаше локвичка ( капеше си) 10-15 см.
Карах пак на климатик да кажа.
От какво може да е?
Мисля да отскоча до Шкода сервиза да погледнат ,
Че ме чака път след ден два.
Колата е Шкода супърб мк3 фейслифт /2024/2.0 бе зум 190 коня на 14к км( година).
Теч под колата
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bobrock
- Гараж: Superb Combi MK3 FL L&K 2.0 TSI/140 kW/DSG7
Теч под колата
Superb Combi MK3 FL L&K 2.0 TSI/140 kW/DSG7
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Теч под колата
Конденз, нищо притеснително.
- bobrock
Теч под колата

Сега погледнах на паркинга
Ето това е петното и още капе:)
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Теч под колата
Щом казваш, че не е мазно, няма страшно. При мен се е случвало да спра пред банкомат и докато тегля пари, под колата се образува и по-голяма локвичка, и то за някакви 2-3 минутки.
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
Теч под колата
След като не е мазно е конденза на климатика.
- bobrock
Теч под колата
Привет,
Минах през ЕТ (беше ми на път) и приемчика също сподели, че е конденз от климатика.
Обясни ми, че колата има датчици за всички течности и ако е нещо има теч и тн друго, таблото щяло да ме информира.
Особено щом течността се изпарява лесно и няма следи (мазни)- проверен факт.
Използвах случая да си взема ваучер Online Care и бидонче за велосипеда и си тръгнах.
Благодаря ви много за съдействието и хубав уикенд![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Минах през ЕТ (беше ми на път) и приемчика също сподели, че е конденз от климатика.
Обясни ми, че колата има датчици за всички течности и ако е нещо има теч и тн друго, таблото щяло да ме информира.
Особено щом течността се изпарява лесно и няма следи (мазни)- проверен факт.
Използвах случая да си взема ваучер Online Care и бидонче за велосипеда и си тръгнах.
Благодаря ви много за съдействието и хубав уикенд
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)