Имате ли проблеми с Октавия 4 ?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
При Камик е като се пусне подгрева на огледалата. Май не на всички е така обаче.
Виж пак в ръководството, аз от там разбрах при мен как е.
Виж пак в ръководството, аз от там разбрах при мен как е.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Нищо специално не се изисква. Ръководството за експлоатация казва само това:gencho01 написа: 21.01.2025, 10:19:32 На какъв принцип работи подгрева на пръскалките? Изисква ли се нещо да е активно или колата сама преценява кога да го включва?
В зависимост от оборудването на автомобила дюзите за миене на предното стъкло могат да се отопляват автоматично.
Т.е. или подгревът си работи винаги (което е малко вероятно), или се включва автоматично при ниски температури.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Октавията май си гледа температура.
- Fab
- Гараж: 2.0 TDI 150
Здравейте, на моята О4 при ползване на Waze с глас на български, в един момент изписука нещо като микрофония и оттогава фъфли доста дразнещо (все едно грък ме упътва
). Ако включа да говори на английски- няма проблем. Забелязах, че и при телефонен разговор през Bluetooth-а има фъфлене. При слушане на музика няма отклонение в звука. Рестарт не помага.
Някакви идеи?
Някакви идеи?
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Изтеглете последната актуализация на уейз
I ask you to judge me by the enemies I have made
- Fab
- Гараж: 2.0 TDI 150
Признавам, бях скептичен, но го направих и засега изглежда, че е наред. Благодаря!
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
-
Joro kanara
Здравейте колеги! Аз имам проблем с навигацията. Каквото и да правя не мога да я накарам да зареди картите. Карах я вече в еуратек понеже имах проблем с SKODA connect и използването на приложението тъй като не можех да активирам автомобила и да бъда основен ползвател. Инсталираха ми нов софтуер и всичко се оправи, но навигацията така и не може да се стартира питах ги защо и казаха само,че при тях я дава активна и не знаят какъв е проблема. При стартиране ми дава надписа "моля изчакайте" и така стои часове. Да иначе използвам android auto и wase, но тъй като колата ми има оригиналната навигация ми се иска да я използвам понеже има следене на знаците, а пък и ще мога да я изкарам на дигиталното табло пред мен.
Колата е 2.0 TDI 150 к.с 2020 г. Закупена от представителство в Германия.
Колата е 2.0 TDI 150 к.с 2020 г. Закупена от представителство в Германия.
Octavia IV 2.0 TDI 150 к.с 2020 г
-
BatSancho
- Гараж: Skoda Octavia 4, 2.0 TDI, 150 Жиуотни, ръчен камшик
Имам чувството, че последния ъпдейт направиха бъгове и съжелявам, че го сложих... Та, колега и на мен, след ареждане на бензиностанция, не искаше да ми зарежда навигацията, както при теб. След рестарт, натискане на путона за изключване/включване за 10 секунди , мисля, се оправи. Но пък плафона с осветлението спря да работи, както и сензорните бутони за уоравлението на панорамния покрив. След 10 пъти сигурно, влючване и изключване на колата се оправи само, с магия...
.ДО преди ъпдейта съм нямал никакви проблеми. А точно след самия ъпдейт започна да си набира infocall само или пък за беше за авария, не съм сигурен вече. Мислех си, че просто този ден съм бил карък, че и един ми метна една скала на предното стъкло и остана хубава следа... Но явно не е само при мен проблемът с навигацията поне.
-
asenpopov
- Гараж: Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Някой с подобна грешка? Миналата седмица беше за боя и като ми я върнаха при всяко отваряне на шофьорската врата реве.
-
Kiko Varna
- Гараж: Градски Транспорт София
Дам, нещо софтуер на това поколение не го слуша много главата.
При мен Android Auto постоянно се разкача или понякога просто отказва да се свърже. Свалил съм всички updates, всичко е най-новите версии, но пак си прави същите проблеми.
Също като ти писне например да я чакаш и искаш да изтриеш телефона и да почнеш всичко отначало, не ти позволява да изтриеш телефона. Казва ти: грешка при изтриването и толкоз.
Най-тъпото е че като гледам нямат и намерение да ги оправят тия бъгове, защото вече работят над следващата Октавия дето трябва да дойде 2027.
При мен Android Auto постоянно се разкача или понякога просто отказва да се свърже. Свалил съм всички updates, всичко е най-новите версии, но пак си прави същите проблеми.
Също като ти писне например да я чакаш и искаш да изтриеш телефона и да почнеш всичко отначало, не ти позволява да изтриеш телефона. Казва ти: грешка при изтриването и толкоз.
Най-тъпото е че като гледам нямат и намерение да ги оправят тия бъгове, защото вече работят над следващата Октавия дето трябва да дойде 2027.
На морето колите са най-бързи!
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Това го наблюдавам и при мен, но винаги прекъсва на точно определени места, покрай които минавам. Подозирам, че там има заглушители, които блокират конкретни честоти. Докато не се отдалеча от мястото не се закача отново.Kiko Varna написа: 30.06.2025, 14:07:15 Android Auto постоянно се разкача или понякога просто отказва да се свърже.
- napsi
- Гараж: Octavia 4 FL 1.5 TSI 115 DSG
Това с разкачането на Андроид ауто в точно определен участък и на мен ми се случи преди няма и месец в Гърция. Между Кумотини и Кавала и на отиване и връщане на всеки около 2мин се разкачаше.
- strazhara
- Гараж: Шкода Октавия 1, 1.9ТДИ, ASV110к.с. 2002г. 5скорости
Шкода Октавия 4, 2.0ТДИ, DSU115к.с. 2021г. 6скорости
Привет
Искам да попитам: 1. При всяко отключване на колата и в последствие без да я паля на някакъв интервал се чува от моторния отсек звук от моторче, което бръмчи все едно се калибрира или отваря и затваря нещо?
2.В кое меню се гледа моментното състояние на Adablue?
Шкода Октавия 4 - 2.0ТДИ - 115к.с - DSU мотор 2021г.
Искам да попитам: 1. При всяко отключване на колата и в последствие без да я паля на някакъв интервал се чува от моторния отсек звук от моторче, което бръмчи все едно се калибрира или отваря и затваря нещо?
2.В кое меню се гледа моментното състояние на Adablue?
Шкода Октавия 4 - 2.0ТДИ - 115к.с - DSU мотор 2021г.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
При мен, макар и бензинов 1.0, го има същият шум, и аз не знам какво е. Подозирам клапа на дебитомер.strazhara написа: 02.07.2025, 15:53:32 1. При всяко отключване на колата и в последствие без да я паля на някакъв интервал се чува от моторния отсек звук от моторче, което бръмчи все едно се калибрира или отваря и затваря нещо?
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)