Видео на екрана

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Видео на екрана

Мнение от димон »

Да попитам колегите с подобни Октавии дали са подкарвали някак си видео на големия екран.
Става дума за 10" , стандартния. Няма да гледам на път , просто ми е интересно.
И друго, откъде колата дърпа интернет?
Някакъв абонамент ли имаме включен в цената ?
Никой нищо не обяснява, все тряяя да се ровя и да питам... [smilie=pardon.gif]
svil40

Шкода Новак

Видео на екрана

Мнение от svil40 »

https://a.aliexpress.com/_EwqDCek
това си взех аз
Аватар
димон

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Видео на екрана

Мнение от димон »

Имах предвид системата дали поддържа видеоформати, примерно MP4. Ако се качи от флашка се чувса само звук, липсва изображението, дори да не е в движение...
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Видео на екрана

Мнение от nmnikolov »

Скоро (близките месеци) се очаква Google да пуснат гледане на видео в спряло положение в Android auto.
Изображение
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Видео на екрана

Мнение от smoke »

Аз пробно съм пускал видео от флаш-памет, концерт на Дейвид Гилмор в Помпей. Видеото ми беше в DVD-формат. Имаше си изображение.

В документацията на Octavia 4 пише кои са форматите, които системата възпроизвежда. Ето това е от документацията на Octavia 2020/11 относно Bolero 10" и Columbus 10":

Изображение

А ето това е от документация на Octavia 2024/11. Там изрично е указано, че се отнася за 13" мултимедия. Би трябвало обаче да е същото и при 10":

Изображение

---

Относно интернет - мултимедийното устройство има вграден eSIM, който използва за връзка с Интернет. Този eSIM е зареден с профил на Cubic Telecom, който осигурява интернет свързаност в цяла Европа + още няколко държави (в т.ч. и Турция). Не можеш да си сложиш твоя SIM-карта, не можеш и да заредеиш този eSIM с твоя си карта.

Първоначално имаш някакви мегабайти. Когато ги свършиш, можеш да си купуваш пакети с данни от Cubic Telecom, виж тук:
https://skoda.cubictelecom.com/bg
Не са евтини. Като алтернатива можеш да ползваш мобилния си телефон като го направиш WiFi hotspot, а колата да се връзва към него през WiFi. Така можеш да ползваш интернета от телефона си.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Видео на екрана

Мнение от spaldingrs »

димон написа: 20.06.2025, 19:08:28 дали са подкарвали някак си видео на големия екран.
Става дума за 10" , стандартния.
Аз не съм с Октавия и съм с Amundsen. С OBDELEVEN, си активирах приложение от тези готовите "Видео в движение"(от външен източник). Предполагам го има и за теб. Не че аз много го ползвам, но работи, Пробвал съм го.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
димон

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Видео на екрана

Мнение от димон »

При мен върви само звука от флашка, изображение никакво ...пробвано е на незапален двигател в усб-то до скоростния лост.
Да не би да става само на 13 инча?
Аватар
димон

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Видео на екрана

Мнение от димон »

Нагоре!
OctavianNot

Škoda Фен

Гараж: Škoda Karoq

Видео на екрана

Мнение от OctavianNot »

на Карок, не в движение, при запален двигател, от flash памет включена в usb-то на отделението за телефон, тръгва видео на сензорния екран на Bolero
.mkv / x264 беше видеото, някакъв сериал
Аватар
димон

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Видео на екрана

Мнение от димон »

Ттябва да пробвам с друго освен MP4
В O4 има поне 5 usb , които знам...
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Видео на екрана

Мнение от smoke »

димон написа: 09.07.2025, 21:57:56 В O4 има поне 5 usb , които знам...
Само 2-та USB порта на централната конзола пред селектора на DSG-то са за данни.
Останалите портове (отзад зад подлакътнка и горе на огледалото) са само за захранване. Там няма смисъл да пробваш видео.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Видео на екрана

Мнение от smoke »

Днес имах свободно време и седнах да погледна и пробвам по-подробно възпроизвеждането на видеа чрез мултимедията на моята O4 MY2022 (2021/11), Bolero 10", за да разбера евентуално как и защо на някои хора не им се възпроизвежда видео на техните О4.

Видео 1: Концерт на David Gilmour на Помпей 2016 г.
= Файлов формат - DVD формат, файлово разширение .vob
= Видео формат - MPEG Video
= Аудио формати - (1) DTS, (2) AC-3 Dolby Digital, (3) PCM

Видео 2: Концерт на Donna Summer - Live & More Encore
= Аудио формати - (1) AC-3 Dolby Digital, (2) PCM

Видео 3: Концерт на Judas Priest в Дортмунд 1983 г.
= Аудио формат - AC-3 Dolby Digital

Видео 4: Концерт на Electric Light Orchestra на Hyde Park 2015 г.
= Файлов формат - Matroska, файлово разширение .mkv
= Видео формат - Advanced Video Coding (AVC), известен също като H.264

Видео 5: Някакъв филм от компютъра на жена ми:
= Файлов формат - Audio Video Interleave (AVI), файлово разширение .avi
= Видео формат - MPEG-4 Visual

Въпросните видеа бяха записани на USB-флашка, която бях закачил в един от двата USB-порта на централната конзола пред DSG-селектора.

Резултат:
= При всички видеа (1, 2, 3, 4, 5) се възпроизведе картина (виж по-долу за важен детайл)
= При видео 1, 2 се възпроизведе и звук
= При видео 3, 4, 5 не се възпроизведе звук

Важно: При стартиране на видео-файла на екрана на мултимедията не се случва нищо, т.е. не се показва видео картина, а само се показва икона, че файлът е стартиран. Всъщност видеото е стартирано, но картината му стои скрита в дясната част на екрана. За да се види картината, трябва да се плъзне наляво един плъзгач, който след стартирането на видео-файла се появява в дясната страна на екрана. Предполагам, че това е бил проблемът на хората, които се оплакваха (@димон, @Joro kanara), че нямат картина - не са дръпнали наляво плъзгача, за се покаже на екрана картината.

А защо в някои от видеата не се възпроизвежда звук? Отговорът е в документацията на О4 - мултимедията не поддържа аудио формати DTS и AC3 Dolby Digital, но поддържа PCM:

Изображение

Затова при тези от моите видеа, които съдържаха audio track във формат PCM, имах звук.
А при тези, които съдържаха само track във формат AC3 Dobly Digital, нямаше звук.
[smilie=pardon.gif]
Аватар
димон

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Видео на екрана

Мнение от димон »

При О4 FL не намирам плъзгач вдясно. Търках навсякъде и не пуска картина... [smilie=sarcastic.gif]
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Видео на екрана

Мнение от xektop »

smoke, Ако моежете, качете еднас снимка с въпросния плъжгач, за да могато колегите по-лесно да се ориентират.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Видео на екрана

Мнение от smoke »

димон написа: 13.08.2025, 07:34:10 При О4 FL не намирам плъзгач вдясно.
xektop написа: 13.08.2025, 08:57:39 Ако моежете, качете еднас снимка с въпросния плъзгач
Този плъзгач ми се стори толкова прост и елементарен, че не сметнах за нужно да го снимам горе. Но, ето, заповядайте:

След навигиране в директорията с файловете и клик върху даден видео-файл, той се стартира и иконата пред него става като оградената в зелено на тази снимка:
Изображение
Вдясно се появява въпросния плъзгач (ограденото с червено на горната снимка). След издърпване на този плъзгач наляво се показва видеокартината, ето я:
Изображение
За да се затвори картината и се върне екрана обратно в директорията с файловете (като на първата снимка), се прави клик върху иконата, която съм оградил в синьо.

Това е при O4 не-FL (модел 2021/11). Ако при O4 FL потребителският интерфейс е различен, тогава потърсете там някаква подобна логика.

А не е лошо като за начало да видите и какъв е форматът на видеото, с което пробвате, за да не се окаже, че пробвате с някаква екзотика, която не е измежду официално поддържаните формати на мултимедията на О4. Нямам предвид файловото разширение (то не е определящо), а формата на видеото и формата на аудиото, които се съдържат в съответния видео-файл. За да видите какви са форматите на съдържанието във файла, можете да ползвате програмата MediaInfo от състава на K-Lite Codec Pack for Windows или някоя друга подобна.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”