Проблем с климатроника

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
roshko_

Шкода Новак

Проблем с климатроника

Мнение от roshko_ »

И ето, че не мина много време и пак пиша за помощ/съвет.Колата е О3 2.0tdi 4x4 2014г 150к.с..... общо взето не духа климатроника достатъчно студено, фреона е на макс, направих калибрация на клапата- ефект няма, сменен е филтър купе. Температурата е нагласена на LO сила вентилатор на макс, а като си сложиш ръката не е лед студено както би трябвало да е . Днес жената я е закарала на някакъв майстор , който се занимава само с климатични системи по автомобили, измерил е налягането в системата ( по нейно обяснение) , всичко било ок. Отговора му бил , че трябвало да се смени " терморегулиращ вентил " ( какъвто и да е той) и ако от това няма ефект, да сме продължили със следващите неща ( които си нямам на представа кои да).
Та въпроса ми е , някой ако е решил такъв проблем, би ли споделил опит и къде евентуално се намира този " винтил", защото ако трябва да се разглобява таблото или нещо подобно нещо не ми харесва тази работа
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Проблем с климатроника

Мнение от xektop »

Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Проблем с климатроника

Мнение от todor87 »

А за грешки/диагностика някой сети ли се да направи...въпреки калибрацията може да има заминала клапа/моторче, което е и масов проблем😏
Евем ти и майсторите [smilie=fool.gif]
roshko_

Шкода Новак

Проблем с климатроника

Мнение от roshko_ »

Днес след работа ще я направя, но след като каза, сега се сетих, че при последните няколко диагностики даваше някаква грешка за някаква клапа, но неглижирах проблема, защото главата ми пушеше заради придърпването, а и не се налагаше тогава да се пуска климатроника. Но би ли ми обяснил, защо те кара да мислиш така, защото когато правих калибрация, осезаемо се усещаше , че въртеше ту на топло да духа, ту на хладно. И извинявам се предварително ако въпроса е глупав, но не съм на "Ти" с устройството на автомобила, шлосер човек съм :)
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Проблем с климатроника

Мнение от Audirulzz »

Някоя от клапите може да е думнала моторче в позиция "Топло"
Тогава и компресор от хладилник да имаш пак ще си вее горещо [smilie=sarcastic.gif]
Пускай една диагностика да видиш какво ще каже.После ще го умуваме заедно
roshko_

Шкода Новак

Проблем с климатроника

Мнение от roshko_ »

Ако правилно разбирам, би трябвало да е само една клапа, в частност тази която върти на топло и студено.
roshko_

Шкода Новак

Проблем с климатроника

Мнение от roshko_ »

Ъпдейт.
Диагностика направена, грешки никакви, клапата си затваря докрай и в 2те положения. Интересното което ми направи впечатление е , че когато пипнеш тръбата която излиза от радиатора на климатика е леко студена, а до колкото знам трябва да стане лед студена ( почти да побелее от скреж/студ). Излях около 5л. Вода върху радиатора и в купето след около 10сек. Взе да духа осезаемо по студен въздух докато радиатора беше мокър, и тръбата стана доста по студена. Възможно ли е от годините радиатора да се е леко позапушил и да има по малък дебит или аз си го навивам на пръста просто
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Проблем с климатроника

Мнение от Audirulzz »

roshko_ написа: 13.06.2025, 19:47:07 Възможно ли е
Не е лошо да свалиш радиаторите и да ги измиете хубаво.Защото между тях е бербат в момента.Ако няма как да мине свободно въздух - няма да имаш нирмален клинатик.
В движение духа ли по студено или не
roshko_

Шкода Новак

Проблем с климатроника

Мнение от roshko_ »

Абсолютно не, дори си мисля ,че духа по топло
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Проблем с климатроника

Мнение от NRG »

Аз имам подобен “проблем”. Като нова правеше кочан от студ вътре, вече на 11 години, охлажда, но не както преди. От моите наблюдения и проучвания, в радиатора има едво нещо като гилза, дехидратор, (пълна глупост написах, не се сещам как се казва), който във времето се запушва. Пак по мои заключения, за да духа студ, трябва да се смени радиатора на климатика, заедно с тая хуйня. Ходих на майстор за климатици, източи газта, вакуумира системата, сипа точното количество газ, без никаква промяна.
DonSkoda

Skoda Electric

Проблем с климатроника

Мнение от DonSkoda »

Има ли как да се смени само този дехидратир без да се сменява радиатора?
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Проблем с климатроника

Мнение от bega4kata »

Защо не видите ниското и високото налягане. Те ви говорят всичко!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
roshko_

Шкода Новак

Проблем с климатроника

Мнение от roshko_ »

bega4kata написа: 14.06.2025, 12:33:26 Защо не видите ниското и високото налягане. Те ви говорят всичко!
Както писах по-горе, налягането е замерено и всичко при него е наред. Много започвам да се замислям дали да не го сменям тоя радиатор, но ако не се оправи само ще се набия с едни 300+ лв
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Проблем с климатроника

Мнение от bega4kata »

Няма как наляганията да са добре и да има проблем [smilie=sarcastic.gif] Ако не е с клапа.
Клапи рядко дефектират. При 3-ките сравнително.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Проблем с климатроника

Мнение от stanley »

И при мен на Октавия 3 и парно и клима са доста слаби. Колата е с врътки и скала от 1 до 6. Започва да се усеща нещо от 3 нагоре.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”