Проблем с озвучението CANTON

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
deadmanwalking

Шкода Новак

Мнение от deadmanwalking »

Колеги изчезна ми баса в шкодата, модела е Superb 3, 2017 г., комби, L&K изпълнение с CANTON и суббуфер отзад в багажника, в момента бас има само от тонколоните във вратите, от суббуфера нищо не излиза, проверих бушончето, не е изгорял, по настройките също няма ефект , възможно ли е да изгори този суббуфер и ако е така, има ли начин да се смени? Предварително се извинявам, ако вече има подобна тема!
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

deadmanwalking написа: 09.06.2025, 20:18:15 възможно ли е да изгори този суббуфер и ако е така, има ли начин да се смени?
Няма невъзможни неща [smilie=pardon.gif]
deadmanwalking

Шкода Новак

Мнение от deadmanwalking »

Предполагам е така , надявам се да споделиш подробности?😂
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

deadmanwalking написа: 10.06.2025, 08:41:22 подробности?
deadmanwalking написа: 10.06.2025, 08:41:22 подробности?
Може да е изгоряло стъпалото, самия говорител, да се е откачила/окислила букса, самия честотен филтър да е сдал....
Това си е за сервизна диагностика.
Аватар
Peponeto

Škoda Фен

Гараж: Superb III L&K 280к.с. 4x4
Обратна връзка:

Мнение от Peponeto »

И аз ще използвам темата да попитам нещо. В два еднакви Superb 3-ки, и двата с музика Canton, баса на единия е много по-добър в сравнен с баса на другия и като диапазон на ниските и като цялостно звучене. Направо бях много изненадан, откъде може да идва тази разлика. Иначе на различни песни, този с по-нисък диапазон пак си звучи ок, без да има забележки или технически проблеми.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

Virtual surround?
Аватар
Peponeto

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от Peponeto »

joro_kem написа: 10.06.2025, 09:49:04 Virtual surround?
Не е настройка, всичко съм препипал. На една и съща песен в едната кола се тресе всичко, в другата няма никой. На друга песен баса пък е нормален, на тази, на която е било зле на предишната. Направо шаш!
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

Peponeto написа: 10.06.2025, 10:43:37 Не е настройка
А от къде пускате "контролната" песен? Ако е телефон, може неговите настройки да оказват влияние.
Аз имам FLAC файлове, които и на фабията звучат супер, заради самото им качество. В mp3 преимерно дрънчи като ВЕФ същата песен [smilie=sarcastic.gif]
И ако сравнявате ти на твоята с твоя телефон, другия с неговия си.... моя примерно, има Dolby Atmos, само от него има гигантска разлика между on-off във звука [smilie=pardon.gif]
Аватар
Peponeto

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от Peponeto »

Taratajki написа: 10.06.2025, 11:06:16 с твоя телефон, другия с неговия си
И двете коли са мой и тествам само с моя телефон :)
vv Skoda

Шкода Новак

Гараж: Шкода Супърб 3 2.0tdi

Мнение от vv Skoda »

И аз не съм много доволен от Canton-а. На старата Октавия 2 с обикновено радио звучеше по-плътно. Може ли да кажеш какви са настройките на добре звучащия?
Аватар
Peponeto

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от Peponeto »

vv Skoda написа: 10.06.2025, 16:37:17 И аз не съм много доволен от Canton-а. На старата Октавия 2 с обикновено радио звучеше по-плътно. Може ли да кажеш какви са настройките на добре звучащия?
Не е до настройки, и двата звучат изключително добре, просто има песни, на които единия кърти колата от бас, а същата песен на другия звучи като все едно баса почти липсва. Много е интересно.
Veli4ko

Шкода Новак

Мнение от Veli4ko »

Колеги и аз имах проблем със canton-a, от към липса на бас в Superb 3. Но след доста четене по форумите най-вече drive2ru, тези системи имат фабричен проблем с бас говорителя. Поради малкия му размер и големия ход, говорителя къса мустаци и след известно време се претоварна и усилвателя изключва. Решението е да се извади и презапоят, но след време пак може да спре. За жалост оригиналния говорител е много смотан като размер и параметри 6.5 инча 2х8 ohm и след звънене къде ли не в България - няма такъв. Решението ми дойде от audio system. Имат много боен говорител с тези параметри. Поръчах го, дойде от Германия и днес след като го сложих разликата в звука е феноменална. Вече мога да кажа, че колата се чува доста приятно и дори много намалих баса и от колоните и нивото на суба. Някои ако реши мога да дам подробни стъпки как да го направи, а цената на новия говорител е 65€ с включена доставка. Разхлабеното е малко смотано, но си заслужаваше!
Veli4ko

Шкода Новак

Мнение от Veli4ko »

https://masori.de/products/audio-system ... 887b&_ss=r
Даже е още намален, който иска за 100 лв. да има повече бас, от тук го поръчах аз. Дойде за 10-12 дена и през Apple Pay имах тракиянг на поръчката.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Peponeto написа: 10.06.2025, 08:58:18 И аз ще използвам темата да попитам нещо. В два еднакви Superb 3-ки, и двата с музика Canton, баса на единия е много по-добър в сравнен с баса на другия и като диапазон на ниските и като цялостно звучене. Направо бях много изненадан, откъде може да идва тази разлика. Иначе на различни песни, този с по-нисък диапазон пак си звучи ок, без да има забележки или технически проблеми.
Имах същия проблем. В новия Супърб музиката не свиреше силно като в стария. Като го взех мислех, че си въобразявам, ама след като се качих в Камика с обикновена музика и се оказа, че свири по силнно вече бях сигурен, че има проблем.
Проблема излезе в усилвателя на Кантона явно е изгоряло някое от стапалата. Решение ремонт или нов усилвател.
Аватар
Peponeto

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от Peponeto »

Архимандрит Дионисий написа: 02.12.2025, 17:11:31 Решение ремонт или нов усилвател.
Благодаря ти за коментара, със сигурност ще го взема предвид, но не мисля, че това е проблема. Като цяло си е бая силно и баса си е на ниво, но има разлика в някакъв спектър на ниските. Повече е тубса-тубса твърд, докато предишния беше по мек и сякаш диапазона на ниски беше по-широк. (наистина ми е трудно да го обясня) :)
Хубаво ще е на някоя с среща, някой с Canton да сравним.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”