Мерцедес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Мерцедес
Няма ланунчове.
100-200 ще се мери. Сейфти![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
100-200 ще се мери. Сейфти
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- odo
- Гараж: Х3 М40i
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Мерцедес
Варна Несебър,със задръстването бруталнното до нас 7 км 6,9. с климатик.
Приличен разход, спокойно каране. В прохода, за първи път го карам в проход от както съм го взел, много адекватно се държи на нормал. Винаги има тяга и винаги е на адекватна предавка в завоя. Много съм доволен.
По принцип е кола за комфортно шофиране,не е така отзивчива в реакциите по заобикаляне на дупка по пътя. Шкодата много директна реакция, това си е тежка кола. Личи и.
Ще напиша отзиви после.

Приличен разход, спокойно каране. В прохода, за първи път го карам в проход от както съм го взел, много адекватно се държи на нормал. Винаги има тяга и винаги е на адекватна предавка в завоя. Много съм доволен.
По принцип е кола за комфортно шофиране,не е така отзивчива в реакциите по заобикаляне на дупка по пътя. Шкодата много директна реакция, това си е тежка кола. Личи и.
Ще напиша отзиви после.

GUNTER SERVICE

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Мерцедес
На връщане,покарах на фарове. Не бях карал нощем извън града.
Невероятна технология. Всички коли са едни квадратчета тъмни и всичко останало е ден. Знаците се осветяват и ми намигат,по асфалта стрелки се прожектират....луда работа
Колкото по бързо караш, толкова по надалеч и по силно светят. В населените места по един начин, извън града е брутална светлина. Само излизаш от селото и фаровете ибухват брутално. На връщане с малко обикаляне из Слънчака и светофарите във Варна,НО БЕЗ ЗАДРЪСТВАНИЯТА БРУТАЛНИ (заради едни ремонти на ВиК) по пътв Варна -Златни Пясъци, вечер няма , разхода е на снимката.
Ако не те ядоса някой мухльо, по принцип колата те предласполага да я караш спокойно. Нормално. В трафика, чичарската. Много сила има при леко подаване на газ, гледам че електромотора бая помага всеки път - пълни там скалата. Не зная заради него ли е, но със страхотна лекота поема по завоите в прохода.
Много адекватно е рекуперирането на нормал и добре балансирано и координирано с пътната ситуация и педала на спирачката. На ЕКО не е така. Не е добре там. Дразни много. Единствено на нормал, когато застигам кола по надолнище преди да реша да я заобиоля, започва да намалява рекуперирайки. Ще пробвам да намаля дистанцията на фронта(дистроника) , да видя ще се промени ли това поведение - да започва по късно ,при по-близка дистанция, да започва да намалява рекуперирайки.
Не зная дали ще се получи нещо.
Возията обаче е много хубава. Единствено рязкото избягване на дупка,не както ми се иска, тоест както го правеше Октавията с Айбах и на 235/35/19
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
На едно изпреварване, малката пита,дали са станали километрите, вече за да може да дадем газ. Казах и че не са и не съм подавал много газ уж. 1400 км.станаха.
Пътуването е без багаж в колата и 4 човека и куче. Но като ги усредня, защото едното дете е слабичко,а кучето няма 2 кила, значи все едно 3 възрастни и без багаж.
Колометрите за средната са нула, защото я загасих като се прибрах и след известно време реших да гледам колко е изгорила.

Невероятна технология. Всички коли са едни квадратчета тъмни и всичко останало е ден. Знаците се осветяват и ми намигат,по асфалта стрелки се прожектират....луда работа
Ако не те ядоса някой мухльо, по принцип колата те предласполага да я караш спокойно. Нормално. В трафика, чичарската. Много сила има при леко подаване на газ, гледам че електромотора бая помага всеки път - пълни там скалата. Не зная заради него ли е, но със страхотна лекота поема по завоите в прохода.
Много адекватно е рекуперирането на нормал и добре балансирано и координирано с пътната ситуация и педала на спирачката. На ЕКО не е така. Не е добре там. Дразни много. Единствено на нормал, когато застигам кола по надолнище преди да реша да я заобиоля, започва да намалява рекуперирайки. Ще пробвам да намаля дистанцията на фронта(дистроника) , да видя ще се промени ли това поведение - да започва по късно ,при по-близка дистанция, да започва да намалява рекуперирайки.
Не зная дали ще се получи нещо.
Возията обаче е много хубава. Единствено рязкото избягване на дупка,не както ми се иска, тоест както го правеше Октавията с Айбах и на 235/35/19
На едно изпреварване, малката пита,дали са станали километрите, вече за да може да дадем газ. Казах и че не са и не съм подавал много газ уж. 1400 км.станаха.
Пътуването е без багаж в колата и 4 човека и куче. Но като ги усредня, защото едното дете е слабичко,а кучето няма 2 кила, значи все едно 3 възрастни и без багаж.
Колометрите за средната са нула, защото я загасих като се прибрах и след известно време реших да гледам колко е изгорила.

GUNTER SERVICE

- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Мерцедес
Много е пипната ей, така трябва.
Не ми пука за премиум или не аз моите коли си ги харесвам, но си направил страхотен избор в комбинация с двигателя е![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Една забележка само... карайте я тази кола бре
Това да не е бижу да седи в сейфа(пардон гаража).
Не ми пука за премиум или не аз моите коли си ги харесвам, но си направил страхотен избор в комбинация с двигателя е
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Една забележка само... карайте я тази кола бре
Това да не е бижу да седи в сейфа(пардон гаража).
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Мерцедес
Днес един колега (клиент приятел), професор по интернет
ми развива теории, как всичко вече било китайско по автомобилите. Нямало значение марката, за това най-добрите са Китайските. Особено пък електрически и хибридни, всичко се прави в Китай-батерии,мотори,контролери....
Явно е гледал във форума един колега дето снимал на Октавията батерията че пише Китай
(за това не знам де, да си признава ).
Вика и на твоя Бенц, какво мислиш, че е някаква друга ли. 100 процента е Китайска. Нееее, вика, не 100, а 1000%.
Аз я бях видял къде е, но не съм гледал каква е като производство. На лесно място е под филтъра за купето.
Ако съм искал на бас да се хванем за 1000лв. Трябваше да се хвана, ама... Пратих го до магазина за сладоледи после

Че не е и тежка. 13кг.
Кат ви казвам че е олекотен ,не ви се вярва![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Явно е гледал във форума един колега дето снимал на Октавията батерията че пише Китай
(за това не знам де, да си признава ).
Вика и на твоя Бенц, какво мислиш, че е някаква друга ли. 100 процента е Китайска. Нееее, вика, не 100, а 1000%.
Аз я бях видял къде е, но не съм гледал каква е като производство. На лесно място е под филтъра за купето.
Ако съм искал на бас да се хванем за 1000лв. Трябваше да се хвана, ама... Пратих го до магазина за сладоледи после

Че не е и тежка. 13кг.
Кат ви казвам че е олекотен ,не ви се вярва
GUNTER SERVICE

- odo
- Гараж: Х3 М40i
Мерцедес
Ей, добре че го сподели това. От година и половина я карам тая кола и чак след като го написа му обърнах внимание. При мен, ако не намалява достатъчно бързо с рекуперацията пали и двигателя.bega4kata написа: 06.05.2025, 23:11:47 Единствено на нормал, когато застигам кола по надолнище преди да реша да я заобиоля, започва да намалява рекуперирайки.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Мерцедес
Аз,малко я карам и много работи уча всеки път
Новобранка съм от всякъде при всяко качване.
Сега последното което научих е следното.
Рядко отварям стъклата, да не се драска стъклото и да не се пълнят уплътненията с прах /пазя за следващия
/ , обаче като е измита и чиста ги отварям. Направи ми впечатление, че много бавно се отварят. Плавно тръгват, яко е, но по-бавно вървят от на другите автомобили и то осезаемо. Първият тът си мисля, тез тука, що са се изложили така - тъпаци. Малко по-бързи моторчета да бяха сложили да ги... Обаче като натиснеш до долу копчето тръгват по бързо. Тоест са на две степени на скорост. Ама индианска работа съм.
Новобранка съм от всякъде при всяко качване.
Сега последното което научих е следното.
Рядко отварям стъклата, да не се драска стъклото и да не се пълнят уплътненията с прах /пазя за следващия
GUNTER SERVICE

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Мерцедес
@bega4kata
преди 6 дни (редактиран)

Very fast. Beautiful and comfortable. Is this 12.20 from 100-200km, real? Is it measured with dragy? Thanks for the review.
Връзка с отговор
@notempolimit
преди 1 ден
Yes that’s dragy measured
Относно клипа:
преди 6 дни (редактиран)
Връзка с отговор
@notempolimit
преди 1 ден
Yes that’s dragy measured
Относно клипа:
GUNTER SERVICE

- Sawyer
- Гараж: ///
Мерцедес
[/quote]
Ако се сетя някой път, ще пробвам това с монетата
Признавам си, че понякога и аз се спирам да я послушам как работи на място преди да я прибера в гаража
Да не цапаме темата за тунинга. Дори не ми е хрумвало да отворя капака при работещ двигател. Аз като цяло съм го отварял 4-5 пътиbega4kata написа: 16.05.2025, 13:38:47 @Sawyer
@odo
@coverdale
И другите с шестаците, така можете ли
Признавам си, че понякога и аз се спирам да я послушам как работи на място преди да я прибера в гаража
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Мерцедес
Супер са Баварците, чакам да пробвате, като имайте в предвид че мойто е трактор, а вашите всички са бензини.
Маджето може да не пробва, там е ясно че няа мръдне.
Маджето може да не пробва, там е ясно че няа мръдне.
GUNTER SERVICE

- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Мерцедес
Значи вибрация в купето няма, даже не се чува че работи, но ако сложа монета на мотора, ще започне да я подхвърля за ези/тура
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- Sawyer
- Гараж: ///
Мерцедес
Toва беше много доброThe Hooligan написа: 16.05.2025, 16:28:55 но ако сложа монета на мотора, ще започне да я подхвърля за ези/тура