Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Днес по случай юбилея (50 000км) един камък изхвръкнал от самосвал ми спука предното стъкло.
Та стъклото е атермично, с подгряващо фолио, а ако опцията за акустични стъкла важи и за поредното, то е и такова. Какво да очаквам при евентуална смяна, най ме притеснява да не оплескат нещо по уплътненията, и да ми свири вятъра после..
Не трябва да се притесняваш. Ще го сменят със същия тип както и старото и ще е добре монтирано. Заведи си щета и виж кога могат да го сменят в ЕТ. Ако ти се занимава, звънни и на "Спукано стъкло" да ти каже подлежи ли на лепене. Малко ме съмнява с тези тръгнали цепки. Може да бележиш края на цепката с перманентен маркер и да видиш как ще напредва. Ако не си доволен от ремонта - винаги ще се намери един "услужлив" камион
Баща ми на Ладата имаше подобна. Седя си число години без да мръдне. Консултирай се с фирма/хора, които ремонтират такива неща. Специално във Варна знам, че тия ги запълват и не мърдат.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
baijoro написа: 12.05.2025, 14:20:20
Автомобил на 50000км със сигурност има КАСКО, какви ремонти да мисли...
В ЕТ съм сменял предно стъкло и всичко беше безупречно.
@ЦецоNOL също беше сменял в ЕТ Бургас и беше доволен.
Мартин често ходи натам, а там хората са още по-доверени заради Цецо, бихте могли да се кооперирате при желание
Да, колата е с каско, и стъклото ще се смени. Ремонт изобщо не се разглежда.
Просто ме притеснява изпълнението, понеже доста истории съм чувал точно за предни стъкла..
martinp написа: 12.05.2025, 15:25:49
Просто ме притеснява изпълнението
Не се притеснявай, просто ги помоли, ако е възможно да го сменят в петък следобед и колата да остане при тях в събота и неделя.
Става неразличимо от ново. Впечатленията ми са от ЕТ Горна Оряховица.
И аз днес установих подобна пукнатина от камък, само че при мен все още е без "цепката". Ще го заведа тези дни като щета и другият месец ще комбинирам смяната му с предстоящото ми обслужване в ЕТ Бургас.
И аз като теб имам притеснения как ще е после, понеже съм чел и за пропускане на вода при първият дъжд, та след смяната е най-хубаво да се тества с един маркуч и хубаво да се полива с вода, за да се види за пролука (ако има такива).
Споко, аз в рамките на 3 години смених 3 стъкла и все в ЕТ-Надежда. Нямам забележки. Не знам защо, от материала ли, от наклона на стъклото ли, но много лесно се пукат. Сменяй без да се притесняваш и дано да нямаш повече такива проблеми!
Челните стъкла са изключително меки... и поради този факт спрях да ползвам още след първият опит бърсалките по бензиностанциите. Чистя с мокра кърпичка там, където минават чистачките, и после повечко вода изпръсквам стъклото.
Сменял съм и аз предно стъкло(с подгрев) в Еуратек и нямах никави проблеми или забележки. Сигурен съм, че доста хора сменят съдейки по моят опит и по това колко лесно правят шупли от камъчета, и се дерат от чистачките.