3 детски столчета в Супърб Комби?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Spafi
Здравейте колеги,
Някой събирал ли е 3 детски столчета на задната седалка на Супърб? Изофикса е доста навътре и като се сложат 2 нормални не остава много място. Чудя се дали ще трябва да сменям столчета или да влизам в някакви други схеми с изместващи шини за изофикс (не открих в бг). Като цяло ще се радвам някой да сподели опит. Мерси!
Някой събирал ли е 3 детски столчета на задната седалка на Супърб? Изофикса е доста навътре и като се сложат 2 нормални не остава много място. Чудя се дали ще трябва да сменям столчета или да влизам в някакви други схеми с изместващи шини за изофикс (не открих в бг). Като цяло ще се радвам някой да сподели опит. Мерси!
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
То като цяло Супърба няма 3 седалки отзад, а 2 седалки и тапициран подлакътник. Две столчета и 3 ти човек е почти невъзможно да се возят, какво остава за 3 столчета. Аз съм пробвал разни варианти без успех. Даже едно столче прави третия човек да пътува на една гъзна буза.
Бееееее.....
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Зависи от "столчетата". Споделете повече информация за децата, които ще се возят. Възможно е едното да е бустер(с, или без облегалка; пак зависи от стола). Три стола за малки деца ми изглежда невъзможно.
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
А няма ли може едното столче да се сложи отпред, а човек да седне между двете столчета отзад?
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Тук можеш да видиш има и за Супърб с 3 и дори 4 столчета.
https://www.multimac.com/
https://www.multimac.com/
-
Spafi
Може би трябваше да уточня малко повече, да. Децата са на 5, 2 и живот и здраве - бебе. Вариант е да преместя 5 годишния "батко" отпред и жена ми да се донамести отзад при 2те малки, но ползвайки изофикса няма как да стане. В момента когато трябва да возя 2 възрастни + 2те деца събирам https://rayatoys.com/stol-za-kola-cybex ... -61-105-sm + жена ми в средата и бустерна седалка в края (не на изофикс и изместена към вратата), но не го предпочитам за дълъг път (много луди шофьори а бустера не ми е пръв избор).
Цялостно не ми се сменя кола на 1г заради нещо такова, но не ми се дават и 5-6к за Мултимак (то няма как и яйцата цели и омлета сготвен, знам).
Варианта за човек между 2та изофикса има само ако изместя изофиксовете с нещо като от снимката.
Цялостно не ми се сменя кола на 1г заради нещо такова, но не ми се дават и 5-6к за Мултимак (то няма как и яйцата цели и омлета сготвен, знам).
Варианта за човек между 2та изофикса има само ако изместя изофиксовете с нещо като от снимката.

-
4е4о
Точно и ясно казано. С Супърба има много място за краката на пътниците, но като широчина не. Проблемът идва от големите странични опори на седалките. Дори и да се изместят седалките с изофикс адаптерите - няма да легнат хубаво гърбовете им назад. Най-важното е да сте живи и здрави и с бебето всичко да е наред. Аз тази ситуация я реших със смяна на колата. VW Sharan - три отделни седалки на вторият ред, двете са със заводски детски седалки - чудесно е. В момента на седалките има 3бр детски столчета Kiddy. Да - 3 столчета едно до друго. Това мога да споделя като личен опит.Цецо75 написа: 08.05.2025, 22:38:30 То като цяло Супърба няма 3 седалки отзад, а 2 седалки и тапициран подлакътник. Две столчета и 3 ти човек е почти невъзможно да се возят, какво остава за 3 столчета. Аз съм пробвал разни варианти без успех. Даже едно столче прави третия човек да пътува на една гъзна буза.
-
atopalov
- Гараж: служебен
Само смяна на автомобила с ван - Ford S Max, Galaxy, VW Touran, Sharan, Seat Alhambra. Всички са с отделни седалки на втори ред. Отделно, че има и 7-местни варианти, които може и никога да не ползваш, но не е лошо да ги има. Всичко останало е огромен компромис с нещо - комфорт, място, сигурност и т.н.
- redalex
- Гараж: i3
Абе ти омлета си го сготвил - поздравления за което!
Все си мисля, че с обърната седалка за бебето и 2 по-тесни седалки за другите 2 деца, може и да станат нещата. Евентуално най-голямото дете да се вози на бустер в средата...
Разбира се бебето винаги може да се вози отпред за начало, а жена ти да е наказана отзад посредата, ама ще е приключение.
edit: може да разцъкаш тук:
https://www.britax-romer.co.uk/fitfinder
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
И с 1 бустер не става, той бустера в основата е широк колкото пълнофункционално столче и третото място пак става прекалено тясно долу на самата седалка.
Може би наистина детско кошче обратно на движението може да влезне в средата, но силно зависи от модела на кошчето и захващането.
Освен всичко друго, закопчалките на коланите стават силно недостъпни при тия схеми и на бустера направо си е проблем да се закопчае/откопчае само детето.
Може би наистина детско кошче обратно на движението може да влезне в средата, но силно зависи от модела на кошчето и захващането.
Освен всичко друго, закопчалките на коланите стават силно недостъпни при тия схеми и на бустера направо си е проблем да се закопчае/откопчае само детето.
Бееееее.....
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Имам познат, който е с дете на 7, 2 и сега му се роди чисто ново. Тръгна да мисли и той схеми (кара Октавия 4), после се спря и си каза, че ще изчака да види колко изобщо ще пътуват с този състав, а после ще мисли дали да сменя колата.
Та съвета ми е - помисли си добре колко често ще пътувате и колко дискомфорт ще съзадава това. Да приемем, че успееш да намериш вариант да събереш тия столчета, то той ще е с доста услия, наместване, откачане, закачане, ще губиш доста време, нерви, кръст и т.н., то тогава по-удачния вариант е да си смениш колата и да живееш/пътуваш спокойно, с удоволствие.
Ако ще пътувате само на Великден и Коледа, ползвай си сегашната кола и все ще се нагласите някак. Успех!![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Та съвета ми е - помисли си добре колко често ще пътувате и колко дискомфорт ще съзадава това. Да приемем, че успееш да намериш вариант да събереш тия столчета, то той ще е с доста услия, наместване, откачане, закачане, ще губиш доста време, нерви, кръст и т.н., то тогава по-удачния вариант е да си смениш колата и да живееш/пътуваш спокойно, с удоволствие.
Ако ще пътувате само на Великден и Коледа, ползвай си сегашната кола и все ще се нагласите някак. Успех!
-
zakov 1
- Гараж: Peugeot 308 1.2T/130hp, Renault Clio 0.9T/90hp
ABBC3_OFFTOPIC
sonnyer написа: 09.05.2025, 10:25:39 Имам познат, който е с дете на 7, 2 и сега му се роди чисто ново.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
То детето може да е чисто ново, ама от друг баща... историята знае много такива случаи ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
По темата - ако бустерна седалка НЕ е захваната към изофикс куки има някакъв ход, колкото да може друго столче/кошче да се намести плътно до нея.
По темата - ако бустерна седалка НЕ е захваната към изофикс куки има някакъв ход, колкото да може друго столче/кошче да се намести плътно до нея.
-
atom
С деца се пътува мощно и ежедневно (ясли, ДГ, училище, курсчета, кръжоци), а малките деца са в пакетна сделка с бая багаж (колички, триколки, тротинетки, чадъри, бъгита ...). Колата рязко се превръща в закусвалня, съблекалня, занималня и т.н.
Иска си пространство.
Аз бих продал колата и бих скокнал на бус-че.
Морета, реки, балкани, поляни си има доста покрай децата. Не може единия да го оставиш бабата да го гледа пък да дойде другия път, че колата ни е малка.
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
така е, но конкретно ежедневното в града, може да се менажира с 2 коли и да са поне малко разделени ангажиментите. Или пък ако ги кара единия родител, тогава лесно за кратко разстояние ще сложиш най-голямото на пасажерската седалка или пък бебето там.
Темата според мен е за дългите пътувания.