Шум в купето от вятър

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2001г. до 2008г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Deadleaves

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb 1, 2.8 193

Шум в купето от вятър

Мнение от Deadleaves »

Здравейте!

Имам проблем, който много ми бърка в здравето. При скорост над 110-120км започва да се появява гаден шум от вятър откъм вратите. Погледнах уплътненията, не са чак толкова захабени, но и нормално, не са първа младост. Търсих да намеря заместители за тези уплътнения, но никъде нищо. Също така, търсих някой "сервиз", който предлага подобна услуга, като подмяна на уплътнения, но никъде не намерих. Дали някой се е сблъсквал с този проблем и съответно как го е решил?

Благодаря
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Шум в купето от вятър

Мнение от zloQQ »

Първо намери от къде точно ти бърка в здравето. На Октавия 2 шуми от фиксираните прозорчета на задните врати. Съвсем скоро писа колега тук. Може да погледнеш дали и при теб не е така.
Deadleaves

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb 1, 2.8 193

Шум в купето от вятър

Мнение от Deadleaves »

zloQQ,

Шуми предимно от шофьорската врата и не мога да преценя точно дали е от уплътнението на самата врата, или от уплътнението на прозореца. Пробвах теста с хартиено тиксо и най-голям резултат имаше като запечатах и двете, така че предполагам проблемът е комплексен. В аутодок бях намерил някакви уплътнения за врата, ама на снимките въобще не ми изглеждат като правилните уплътнения. Не знам какво да правя, а зверски много ме дразни като шофирам. Все едно имам пуснат абсорбатор точно до ушите.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Шум в купето от вятър

Мнение от zzankov »

Пробвай да прибереш вратите малко, от насрещника. Около милиметър го прибери. Тествай, не пречи.
Аватар
taner91xp

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 2 VRS , 2010 2.0 TDI CR 170HP
Skoda Fabia 2, 2009, 1.4 TDI PD 80HP

Шум в купето от вятър

Мнение от taner91xp »

И при мен го има тоя шум Octavia 2 VRS 2010.
Едно силно свирене от вятъра след 110 км при наличен вятър отвън.

Някаква развръзка има ли?
Публикувай отговор

Обратно към “Superb I”