Здравейте колеги. Поздрави от Франция. Казвам се Николай, собственик съм на Шкода Октавия скаут 2.0 тди 184к.с.2016г. На 180 000км Закупих си колата преди 6 месеца. Много скоро (след 600км) ми светна лампата на мотора. Закарах колата в официален представител на Шкода за диагностика и оттам констатираха повреда на охладителна помпа No3, което по тяхно обяснение не възпрепятства функционирането на автомобила и ми поискаха 1100 eвро за смяната. Също така констатирах особено силен шум на халдекса в момент на ускорение между 80 и 120км/ч за който от Шкода ми казаха да предвидя смяна на халдекс за в бъдеще на стойност 5300евро. Видях във фактурите предоставени ми от старият собственик на колата, че последно халдекса е бил обслужен преди 20к км. На 160к км. Впоследствие шума от халдекса започна да се забелязва и при ускорение при скорост между 10 и 40км/ч. За капак забелязах, че след пасажа в Шкода (може би случайно), като оставя колата под наклон, при който задницата е в по-ниска позиция от предницата под колата остават мазни петна в задната част относително в областта на алспуха, които по аромат наподобяват грес. През уийкенда я изкарах на дълъг пробег (500км в посока) при който забелязах, че на ускорение при изкачване температурата на маслото се вдига до 105-6 градуса а максимално го видях на 108 за няколко секунди. Нормално не карам със скорост по-висока от 130-140км/ч. На връщане ми светна и лампата за нивото на маслото, та спирах да досипя един литър.
Мисля си за едно обслужване на халдекс с хубаво масло преди да тръгна да го сменям или ако се наложи смяна мисля да търся решение в България. Относно маслото виждам, че стария собственик е сложил
Eurorepar premium 5w30 c3,за обслужването преди продажба(което е вече на 6800км) , a преди това колата е била обслужвана с Mobil1, което ме навежда на мисълта, че маслото не е много качествено, та мисля да го сменя веднага, заедно с охладителната помпа.
Бих желал да получа мнение и съвети от вас по тези въпроси.
Благодаря
Skoda octavia scout 3 2016 Проблем масло и халдекс
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
ScoutNik
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Отървавай се. Много хубаво си се прецакал.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Това са нормални температури на маслото. Диференциала с халдекса може да се намери за 1000-1500лв целия и да се сложи. Слабо място им е. Не мисля че има драма.
-
ScoutNik
След въпросното доливане на литър масло реших тази сутрин да погледна пак накъде съм и забелязвам, че според пръчката за проверка на нивото маслото е над мерителната зона и има петно около зоната за доливане. До колко това е притеснително?

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Запали я,загрей я и1, 2 минути загасена тогава мери.
GUNTER SERVICE