Ретрофит на сайд асист, TPMS и door Edge protect на Кодиак

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Да приключа темата и с успешното финализиране и активиране на ТПМС-а. Днес сложих датчиците на гумите, изключихме пасивната система по абс и включихме активната. След няма и 500 метра, модула опозна датчиците, регистрира си ги и подаде данни. Много съм доволен. От снимката се вижда, защо исках активна система - гумите днес бяха напомпани на 2,4, лично го видях от манометъра на гумаджията. Явно е колко са точно тези манометри, разликата е смущавща.
И дългоочакваните екрани в медията:
Изображение
както и екрана във виртуалния кокпит:
Изображение
(rock)
Между другото ако някой му трябват датчици и не му се плащат 400+ лева за комплект ОЕМ, това са тези които закупих аз - даже ги бях взел за 23 долара, но сега са "поскъпнали" на 30:
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 1802ZLQQgm
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Поздравления за успешното приключване на проекта [smilie=thank_you2.gif]
Донякъде малко ме смущава, че китайските изделия не са ми любими напоследък, но пък това не означава непременно да са лоши.

Лично мнение - топ тема, ако може да се закачи като sticky да седи ще е хубаво.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
rts

Škoda Фен²

Мнение от rts »

Продължавам с лек визуален ъпгрейд. Още при конфигурирането на колата го исках, но нямаше никакъв начин да се сложи, дилърът даже прави запитване в Шкода, но било само за РС версията. Става въпрос за цялата светроотразителна лента, която е над бронята/под задния капак. Освен че изглежда добре и придава някак си по-завършен вид се вижда и много по-добре. Цялата процедура е точно "ПЛЪГ енд ПЛЕЙ" и отнема не повече от 5 мин., като няма никакво преправяне. Необходимите компоненти и цените им по ЕТ са следнитеи са САМО за FACELIFT модела, за по-старата версия има други номера:
565807423C9B9 ДЪРЖАЧ ЗАДНА БРОНЯ FL 168.64 лв.
565945103A СВЕТЛООТРАЗИТЕЛ ВЪТР.ЛЯВ FL 41.71 лв.
565945104A СВЕТЛООТРАЗИТЕЛ ВЪТР.ДЕСЕН FL 41.71 лв.
или общо 252 лв. От месец ги бях видял, че са на намалена цена в Копачек от 110 евро за комплекта и преди седмица когато пуснаха черен петък не се замислих да ги взема на 88 евро или на 173 лв всичко.
Вчера пристигнаха:
Изображение
Изглед на колата със старата гадна черна пластмаса:
Изображение
За да се махне в двата и края има оставени два технологични отвора, използвах някакво инструментче, като кука, приложено към инструментите на колата и с него я разкарах:
Изображение
Изображение
Изображение
След това се поставя новата пластмаса-държач на мястото на старата и светлоотразителите:
Изображение
Изображение
И най-накрая финалният резултат - много по-завършен и добре изглеждащо - поне според мен:
Изображение
rts

Škoda Фен²

Мнение от rts »

Ще споделя още един ъпгрейд - къп холдер за задните седалки от Супърб. Води се висока версия, с капак е и може стойките за таблет/телефон също да се ползват, докато при стандартния има само отвори за чаши. Този къп холдер, поради особеностите на MQB платформата (съвместимост) може да се ползва на редица модели и не е необходимо никакво преправяне. Маха се стария и се слага новия. Махането е малко трудно, може да се строши някое и друго краче на стария къп холдер. Състои се от две части долна, прикрепена за седалката и горна, която се закрепя за горната част.
Номерът на новия чисто нов къп холдер е 3V0885995C9B9 с цена в ЕТ 63 лв и доставен ми с любезното съдействие на @ЦецоNOL
Изображение
Тук стария все още монтиран и новият (двете му части):
Изображение
Изображение
Премахнатата горна част на стария къп холдер:
Изображение
Изцяло премахнат:
Изображение
Монтирана долната част на новия къп холдер:
Изображение
И финално с горната част:
Изображение
Изображение
rts

Škoda Фен²

Мнение от rts »

Идеята не е моя, попаднах на този ъпгрейд в drive2, прилагам линкове с две полезни теми, в които подробно е указано как се разглобява ако някой реши да си го прави:
https://www.drive2.ru/l/606921073757265126/
https://www.drive2.ru/l/584938537783148745/

Тук пък съм снимал с монтирана стойка за таблет/телефон:
Изображение
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Евала!
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

rts написа: 07.12.2024, 09:56:06 използвах някакво инструментче, като кука, приложено към инструментите на колата
Това служи да се бръкне в дупчицата на декоративния панел, който прикрива отвора за завиване на куката за теглене.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

И не само. Става и за вадене на декоративните капачки от болтовете на джантите.
Bra1nSicK

Шкода Новак

Мнение от Bra1nSicK »

Чудесна тема! Аз съм с vision+, но нямам door edge protection. В ЕТ ми цитираха цена от ~160 лв за всеки от механизмите + 20-30 лв за пластмасата, т.е. близо 200 лв на врата без работата. Това в супер много и се отказах, при положение че при конфигурация този фемили пакет е бил около 300-350лв.

При вас колко излязоха всички части и от къде ги поръчахте?

Също така, имате ли идея дали може да се ретрофитне USB-C вход горе при огледалото за обратно виждане. При мен стои очертание в пластмасата зад огледалото, където трябва да е входа, но липсва такъв. Не знам дали е просто добавяне само на USB-то или като цяло липсва окабеляване към огледалото и няма как да стане.
rts

Škoda Фен²

Мнение от rts »

Bra1nSicK написа: 27.04.2025, 09:51:04 При вас колко излязоха всички части и от къде ги поръчахте?

Също така, имате ли идея дали може да се ретрофитне USB-C вход горе при огледалото за обратно виждане. При мен стои очертание в пластмасата зад огледалото, където трябва да е входа, но липсва такъв. Не знам дали е просто добавяне само на USB-то или като цяло липсва окабеляване към огледалото и няма как да стане.
На първия въпрос - това, което са казали от ЕТ е така - цената на нови е горе-долу толкова. Аз ги намерих доста по-евтино от ebay. 1-2 от предпазителите купих от ЕТ - тогава бяха по около 25 лв. Всичко ми излезе около 250-300 лв доколкото си спомням.
На втория - да, може да се ретрофитне УСБ-c, трябва и модул и инсталация - аз си го правих, а тук в тази моя тема за продажба на модул, който беше за октавия съм приложил описание как става, номера на оригиналния модул за кодиак е 5E3035954A, както и два файла - на немски и превод с гугъл на английски. Не е сложно. (ако може @admin да ми премести началото на темата от раздел продажби тук, за да не се губи ще е много добре) :
viewtopic.php?t=5965
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”