дизел и обороти
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
дизел и обороти
Колеги,
принципно питане, ако спазвам препоръките за предавките на борда ми се струва,че колата често с ниски обороти и се 'мъчи'. Често иска да я карам на 1250 оборота, на 1700-1800 макс да сменям...
Първо мога ли да го махна това подсказване да не ми излиза и да карам на усет?
Второто, нямам опит с дизели, но четох че ниските обороти не са ок за двигателя, нещо със смазване и т.н. ако някой може да обясни да се ограмотя.
Благодаря предварително!
принципно питане, ако спазвам препоръките за предавките на борда ми се струва,че колата често с ниски обороти и се 'мъчи'. Често иска да я карам на 1250 оборота, на 1700-1800 макс да сменям...
Първо мога ли да го махна това подсказване да не ми излиза и да карам на усет?
Второто, нямам опит с дизели, но четох че ниските обороти не са ок за двигателя, нещо със смазване и т.н. ако някой може да обясни да се ограмотя.
Благодаря предварително!
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
дизел и обороти
Ако сменяш бързо и не си на нагорнище не би трябвало да усетиш "мъчене"
Подсказва много точно за смяната. Аз нямам такава функция, но на тестовите, които съм карал е точно в моя стил на смяна.
Подсказва много точно за смяната. Аз нямам такава функция, но на тестовите, които съм карал е точно в моя стил на смяна.
TSI Team
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
дизел и обороти
Не го спазвай. Мното затормозява.Не са коректно настроени според мен.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Sec8200
дизел и обороти
като цяло е ок,но понякога я усещам да трябва по ниска...
а каква е историята със смазването, дизела и ниските обороти?
а каква е историята със смазването, дизела и ниските обороти?
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
дизел и обороти
Смазването няма общо! Имаш маслена помпа, която маже достатъчно във всякакви обороти.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
Sec8200
дизел и обороти
значи са ме метнали, мерси
- The Hooligan
дизел и обороти
Примерно на моята понеже имам уред за налягането на маслото, на празен ход е 2 бара и стига до 6-7 бара във високите обороти, така че мазането се определя от оборотите на мотора и е достатъчно винаги.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
дизел и обороти
A за оборотите в ск.кутия никой не мисли!masterOne написа:Примерно на моята понеже имам уред за налягането на маслото, на празен ход е 2 бара и стига до 6-7 бара във високите обороти, така че мазането се определя от оборотите на мотора и е достатъчно винаги.
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
дизел и обороти
Подсказването за превключване е за да се отговаря на каталожните данни за разход.
НО! Условията на пътя (изкачване, завой и т.н.), условията на шофиране (плавно или по-бързо), качеството на горивото (нали нашето тук е по-специално) , това са неща които самият шофьор трябва да усети или избере и да реагира спрямо тях. Тези условия немогат да е сложат в един ЕС стандарт, за това примерно при автомата има самоубочение, защото там проблема е още по изразен.
Ти като водач най-добре ще прецениш как да караш, а комп-а е за помощ.
НО! Условията на пътя (изкачване, завой и т.н.), условията на шофиране (плавно или по-бързо), качеството на горивото (нали нашето тук е по-специално) , това са неща които самият шофьор трябва да усети или избере и да реагира спрямо тях. Тези условия немогат да е сложат в един ЕС стандарт, за това примерно при автомата има самоубочение, защото там проблема е още по изразен.
Ти като водач най-добре ще прецениш как да караш, а комп-а е за помощ.
- micyri
дизел и обороти
не разбрах,кое как процедирам?VALDO написа:Я кажи ти Цецо как процедираш с DSG при студено време!
- The Hooligan
дизел и обороти
И кажи какво имаш предвид за оборотите в кутията?
-
hvp800
дизел и обороти
1300-1500 оборота на висока предавка са мъка за съединителя, особено ако се налага да настъпиш педала и да ускориш. Не че няма да държи , просто ще му съкрати живота. Това важи за почти всеки дизел, където мощноста идва взривно от ниските.
За другите части по двигател и трансмисия няма грижи.
За другите части по двигател и трансмисия няма грижи.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
- micyri
дизел и обороти
Имам в предвид примерно да не кара с 70км. на 2-ра предавкаmasterOne написа:И кажи какво имаш предвид за оборотите в кутията?
- The Hooligan
дизел и обороти
Никой не кара така, ако имаш предвид продължително?