Kodiaq 2 - Обсъждане на модела

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Steels

Шкода Новак

Гараж: VW Arteon SB 280кс

Мнение от Steels »

Аз съм с S24Ultra, който е с другият процесор, то и за това дадох толкова пари, че не исках Exynos. Проблеми нямам.Говоря за MIB3, ако е сходна медията.
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

isstoychev написа: 07.04.2025, 12:36:33 tutorial за автоматично паркиране
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Моят грее (Galaxy 22), но напоследък не прекъсва. В началото се случваше чат-пат, но от 2-3 седмици сякаш не е прекъсвал нито веднъж. Може да е имало ъпдейт. Сега като се замисля, последните няколко дни и греенето изчезна и телефонът даже се зарежда безжично (той и преди се е зареждал, но просто хабеше твърде много батерията (и загравяше), за да се усети).

Това с коланите забрави - нищо, свързано със сигурността в тази кола, не може да се изключи :) Поне не и за постоянно. Коланите дори и за пътуването не мисля, че могат да се спрат. Но се свиква бързо, не е най-дразнещият "асистент" :)
isstoychev

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq 2gen Edition 2.0TDI 193PS 4x4

Мнение от isstoychev »

сега ще ме карате да си купувам и телефон ли :D
вярно, че е старичък вече ама не ми се сменя тъй като цяло си работи добре телефона и е все още за мене флагман:D
а дали със update на медията нещата биха се променили и как стават нещата със update на медията ако знае нещо
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Тя сама си дърпа ъпдейтите, няма нужда да правиш нищо.

Има някаква зависимост кога работи на макс телефона и грее, но не мога да я хвана. Имам чувството, че като покажа приложенията на екрана (Spotify + Waze в моя случай), почва да грее. Ако само си слушам музика (Spotify, пак през Android Auto), но не отварям самата Android Auto секция в колата, всичко е ОК. Така поне ми се струва засега, в което има логика, защото като покажеш Waze веднага започва да докладва някакви неща, което значи gps и допълнително трансфер на данни.
yo73

Шкода Новак

Мнение от yo73 »

Само да докладвам - при мен на CarPlay няма греене, нито прекъсване, използвам Waze и YouTube Music ако има някакво значение.
Да не насочвам нещата към вечния спор между Андроид и Айфон, но в случая връзката, изглежда е по-добра…
Минус на CarPlay обаче, е че не мога да пусна Waze на километража, което става само с Андроид - или поне не съм намерил как става.
Ако има компетентни да подскажат..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

И защо ви е толкова важно да е на километража?
Аз си го включвам и после си стои на фонов режим,само ако има полиция,опасност и т.н.се обажда.
За какво ви е да го гледате постоянно. :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
yo73

Шкода Новак

Мнение от yo73 »

Чак “важно” не, но любопитството ме провокира в случая.
Звуците ме дразнят - изключил съм ги.
Би било полезно, докато главния дисплей е зает с нещо - например спътника си търси някоя песен…
Zaryan85

Шкода Новак

Мнение от Zaryan85 »

Започвам вече с въпросите... има ли начин при активиран ACC и движение в колона, де не се съобразява със знаците и да ми намалява скоростта? Един вид искам само да държи дистанцията, а когато види знак 50 / 60 да речем, да не го взима предвид, а да си поддържа дистанцията с предния автомобил.
До колкото разбрах момчето от Шкода при инструктажа, каза че системата е комплексна и мисли, че не може да се махнат знаците, но все си мисля, че трябва да има някаква "врътка"?
Kodiaq Sportline 2025, 2.0 TSI
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Трябва да има опция/отметки дали да следи пътни знаци. Когато си зададеш скороста асс намаляеа само заради предната кола.
Когато цъкнеш знаци,се съобразява и с двете неща. Знаци и предна кола.
Но трябва да си задал ти някаква скорост [smilie=pardon.gif]
Иначе знаците.
GUNTER SERVICE
Изображение
yo73

Шкода Новак

Мнение от yo73 »

Zaryan85 написа: 07.04.2025, 22:21:10 де не се съобразява със знаците
Ето това е настойката, която търсиш:
Изображение
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

Zaryan85 написа: 07.04.2025, 22:21:10 Един вид искам само да държи дистанцията, а когато види знак 50 / 60 да речем, да не го взима предвид, а да си поддържа дистанцията с предния автомобил.
Може. Ето как трябва да е в Kodiaq2 и Superb4.
През медията - > асистенти -> АСС
Изображение

Реакция спрямо трасе - съобразява се с релефа на пътя и завоите - махаш отметката
Реакция спрямо позволената сорост - регулира скоростта спрямо пътните знаци - махаш отметката
Ако по време на регулиране на скоростта - натискаш педала на газтта - ограничението на скоростта не се взима под внимание

В предишното поколение на медията има само две отметки (Предварително показване на трасе и Предварително показване на разрешената скорост)
В новото поколение трябва да има и трета отметка "Съобразяване с кръстовища" или нещo такова

EDIT: @yo73 ме е изпреварил
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

kolyo b8 написа: 07.04.2025, 22:52:31 Реакция спрямо трасе - съобразява се с релефа на пътя и завоите - махаш отметката
но трябва все пак да зададеш някаква желана скорост :)
GUNTER SERVICE
Изображение
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

Да АСС да е включен. Преди ниското ниво беше с регулиране до 160км/ч и се доплащаше за до 210 км/ч.
Сега вече до 210 км/ч е стандартно и си е включено в оборудването.
На магистрала аз си ползвам предимно ограничител, за да не ми се "отпусне" много десния крак.
TA съм го "тествал" до трето предупреждение [smilie=sarcastic.gif] . Има и четвърто, но ме ми се тества
isstoychev

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq 2gen Edition 2.0TDI 193PS 4x4

Мнение от isstoychev »

а това с ACC-то и значците на всикчите автомобили ли е който са оборуджвани с ACC отпред, че аз още не съм си играл с тази отметка и не съм го изкаравла повече от околовръстното с ограничените скорости.
за разработването на мотора всичките ли спазвахте препоръката от ЕТ

Сега като я изкарам уикенда извънграда бих я пробвал с друг телефона с различен процесор да видяд дали ще има прекъсване.

иначе забелязвам, че с моя ако не го пипам и не правя нищо по екран или телефона прекъсва по малко.

според мен трябва да пуснат някакъв Update защото не можеш да накараш хората да си избират телефоните спрямо процесорите.

за сега ще си го позлвам с кабел пък да видим може ид а сменя телефона след някоя друга година :D
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”