Миризма на изгорели газове в купето
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- taner91xp
- Гараж: Skoda Octavia 2 VRS , 2010 2.0 TDI CR 170HP
Skoda Fabia 2, 2009, 1.4 TDI PD 80HP
Здравейте,
На какво може да се дължи миризмата на изгорели газове в купето?
Колата е Skoda Octavia 2010 VRS. 2.0 дизел 170 коня.
Симптомите са при спрян автомобил на едно място при запален двигател и пуснат климатик.
Ако се движи автомобила миризмата изчезва.
Ако се пусне опцията за циркулиране на въздуха само вътре в купето също изчезва мигновенно.
При отворен прозорец и циркулация на въздуха само в купето веднага се усеща силно изгорелите газове.
И това ме обърква, дали проблема е в уплътненията на вратите или нещо по сериозно с ЕГР, Клапи, маркучи, катализатор, дюзи.
От сервизната история преди мен знам че дюзите са сменяни декември 2023.
ДПФ и ЕГР са чистени.
Масло на скоростната кутия също е сменяно скоро.
До обслужване на масло по спомен имаш още 5000 км а датата беше за май месец тази година.
Колата няма промяна в поведението или производителността.
Някой борил ли е този проблем?
За момента единственото решение което открих е като запаля веднага двигателя да включа циркулацията на въздуха само вътре в купето, и да не отварям прозорците преди да потегля.
Не съм пробвал само при спрян климатик как е.
Но при спрян климатик открих друг проблем странно виене което във форума беше обсъдено и беше изяснено че е дефектен компресор и решението е да не се кара при изключен климатик и не създавало грижи. Някои сменяли компресора но пак дефектирали а други просто не карали без пуснат климатик. В случая карам постоянно с пуснат климатик за да избягам от това виене.
Притежавам я от скоро, имам едно зареждане от Лукойл със стандартен дизел от 55 литра грубо и добавка BARDAHL.
И още нещо усещам тресене на цялото купе през първите няколко минути при запалване на двигателя на свободна скорост.
Също така някой с IPhone 13 подкарвал ли е CarPlay с вградената Андроид мултимедия ? Видях че има Zlink.
На какво може да се дължи миризмата на изгорели газове в купето?
Колата е Skoda Octavia 2010 VRS. 2.0 дизел 170 коня.
Симптомите са при спрян автомобил на едно място при запален двигател и пуснат климатик.
Ако се движи автомобила миризмата изчезва.
Ако се пусне опцията за циркулиране на въздуха само вътре в купето също изчезва мигновенно.
При отворен прозорец и циркулация на въздуха само в купето веднага се усеща силно изгорелите газове.
И това ме обърква, дали проблема е в уплътненията на вратите или нещо по сериозно с ЕГР, Клапи, маркучи, катализатор, дюзи.
От сервизната история преди мен знам че дюзите са сменяни декември 2023.
ДПФ и ЕГР са чистени.
Масло на скоростната кутия също е сменяно скоро.
До обслужване на масло по спомен имаш още 5000 км а датата беше за май месец тази година.
Колата няма промяна в поведението или производителността.
Някой борил ли е този проблем?
За момента единственото решение което открих е като запаля веднага двигателя да включа циркулацията на въздуха само вътре в купето, и да не отварям прозорците преди да потегля.
Не съм пробвал само при спрян климатик как е.
Но при спрян климатик открих друг проблем странно виене което във форума беше обсъдено и беше изяснено че е дефектен компресор и решението е да не се кара при изключен климатик и не създавало грижи. Някои сменяли компресора но пак дефектирали а други просто не карали без пуснат климатик. В случая карам постоянно с пуснат климатик за да избягам от това виене.
Притежавам я от скоро, имам едно зареждане от Лукойл със стандартен дизел от 55 литра грубо и добавка BARDAHL.
И още нещо усещам тресене на цялото купе през първите няколко минути при запалване на двигателя на свободна скорост.
Също така някой с IPhone 13 подкарвал ли е CarPlay с вградената Андроид мултимедия ? Видях че има Zlink.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Колега,от толкова дълъг пост,да беше написал какъв двигател е колата.
Или поне година да се ориентираме![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Или поне година да се ориентираме
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
Sec8200
- Гараж: под наем
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
А,да. Годината не съм видял. Чичовска работа съм вече.
Значи комънрейл,но пак търво или второ поколение е. По скоро първо.
Зенека е първобитна и бавна медия. Звънни на Жоро Церовски Jorjito и той ще те уреди с медия. Аз взех от него за Тигуана и съм много доволен (и жената
)
А за миризмата,зависи от къде как духа вятъра, виж уплътнения на задната врата,добре ли приляга и може дюзите щом са ремонтирани да не правят хубава емулсия и да не изгаря ефективно нафтата и за това мирише. Щом и като е студена тресе....на там отиват нещата.
Замери и компресия, може да има леко крива биела.
Значи комънрейл,но пак търво или второ поколение е. По скоро първо.
Зенека е първобитна и бавна медия. Звънни на Жоро Церовски Jorjito и той ще те уреди с медия. Аз взех от него за Тигуана и съм много доволен (и жената
А за миризмата,зависи от къде как духа вятъра, виж уплътнения на задната врата,добре ли приляга и може дюзите щом са ремонтирани да не правят хубава емулсия и да не изгаря ефективно нафтата и за това мирише. Щом и като е студена тресе....на там отиват нещата.
Замери и компресия, може да има леко крива биела.
GUNTER SERVICE

- taner91xp
Привет,
Това е спецификацията:
https://www.ultimatespecs.com/car-specs ... 70-RS.html
С Car Play се преборих, сложих просто външен Car Play адаптер на USB-то на андроид 10 мултимедичта на Октавията.
По принцип вградената мултимедия излъчва CarPlay сигнал но не се сдвояват, чака да натисна бутон от мултиволана за гласова команда а аз нямам.
Като закача USB Wireless Car Play адаптер през същия Zlink всичко работи, сдвоявам първо блутот, после CarPlay при отворен Zlink версия 3 и нещо и от менюто на Iphone избирам CarPlay.
Андроид 10 е по пълнофинкционална от CarPlay но има досадно разкачане на Wifi от хотспот точката на Iphone 13.
За това с CarPlay e по стабилно нищо че е по орязано...
Това си взех но работи директно зад USB на медията, ако зад медията имам usb хъб неще казва ми да опитам на друг порт.
https://www.technopolis.bg/bg/Aksesoari ... 1/p/505393
За миризмата в купето ще видя, благодаря.
Това е спецификацията:
https://www.ultimatespecs.com/car-specs ... 70-RS.html
С Car Play се преборих, сложих просто външен Car Play адаптер на USB-то на андроид 10 мултимедичта на Октавията.
По принцип вградената мултимедия излъчва CarPlay сигнал но не се сдвояват, чака да натисна бутон от мултиволана за гласова команда а аз нямам.
Като закача USB Wireless Car Play адаптер през същия Zlink всичко работи, сдвоявам първо блутот, после CarPlay при отворен Zlink версия 3 и нещо и от менюто на Iphone избирам CarPlay.
Андроид 10 е по пълнофинкционална от CarPlay но има досадно разкачане на Wifi от хотспот точката на Iphone 13.
За това с CarPlay e по стабилно нищо че е по орязано...
Това си взех но работи директно зад USB на медията, ако зад медията имам usb хъб неще казва ми да опитам на друг порт.
https://www.technopolis.bg/bg/Aksesoari ... 1/p/505393
За миризмата в купето ще видя, благодаря.
-
marvel
- Гараж: OCTAVIA 2 2006 2.0 FSI
DUSTER ECO-G 2023
Погледни си меките връзки как са.
- taner91xp
Открих проблема, миризмата влиза през уплътненията на вратите, по конкретно на прозорците горе и от там в купето.
Видях че примерно едното уплътнение се е разцепило и от там пропуска.
Най осезаемо става ако се кара над 140 км в час.
Почва едно свирене.
Споделете кой може да ги смени качествено тия уплътнения?
Видях че примерно едното уплътнение се е разцепило и от там пропуска.
Най осезаемо става ако се кара над 140 км в час.
Почва едно свирене.
Споделете кой може да ги смени качествено тия уплътнения?
-
Българин
- Гараж: CIVIC IX 2.2 i-DTEC 150к.с. и Фабия III 1.4 tdi 90k.с.
Според мен и на отворени врати не трябва да усещате миризма на изгорели газове, за това не мисля, че проблемът е в уплътненията.
Както Ви е посъветвал колегата, проверете изпускателната система и за малък теч на масло и антифриз около двигателя. При изпаряване миришат също така неприятно.
Както Ви е посъветвал колегата, проверете изпускателната система и за малък теч на масло и антифриз около двигателя. При изпаряване миришат също така неприятно.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Скъсана гъвкава връзка на генерацията. Иди в някой сервиз за ауспуси и ще ти покажат от къде чади. То вероятно и ти ще видиш, чернилка след дупката в канала ма тръбите на генерацията.