Kodiaq 2 - Обсъждане на модела

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Цецо75 написа: 28.03.2025, 17:51:23
lyubohar написа: 28.03.2025, 16:39:38 Все пак обаче под цена/качество се разбира, че не можеш да купиш нещо по-добро за тези пари - и наистина не можеш
Тук съм склонен да се съглася. И все пак не мисля, че това е топа в това отношение, та да вземе кола на годината. Според мен и Октавия и Супърб имат още по-добро съотношение какво плащаш/какво получаваш за 90% от шофьорите. Но просто сега SUV са модерни, въпреки, че реално голяма част от притежателите им нямат никаква нужда от SUV, се харчат добре.
А, това е точно така. SUV-тата със сигурност са надценени и Сюпърб си заслужава още повече (той май и беше кола на годината). Но какво да се прави - мода. И аз не исках SUV, но "жената каза и ние решихме" малко беше положението :D
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Нямаме пътища за леки коли,за това. Не е до мода!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Новият Кодияк е автомобил на Годината в България 🇧🇬

https://auto.dir.bg/novini/novata-skoda ... -balgariya
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
hristo_iv_

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2, 2.0TSI

Мнение от hristo_iv_ »

Нещо странно за мен, на което обърнах внимание днес. На централния панел нямам плъзгащ капак, който да се затваря над мястото за безжично зареждане на телефони. Изглежда ето така. Поразрових се и явно е така, не е като да са го забравили :D но все пак споделям, защото ми се стори абсурдно да спестиш от това в различните нива на оборудване.

Изображение
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Мнение от PPG »

hristo_iv_ Пести се от всичко, смятай, едно евро да струва капака........ :)
yo73

Шкода Новак

Мнение от yo73 »

hristo_iv_ написа: 31.03.2025, 17:28:19 . На централния панел нямам плъзгащ капак
При мен ги има и двата капака. Наистина тъпичко това пестене.
Някой намери ли универсален лек за скърцането на огледалата - след първата мивка започна да пее едното..
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

На мен огледалата не ми скърцат, но ми скърца нещо в дясната седалка - някакъв кабел сигурно се опира вътре, при промяна на позицията на седалката изчезва. Иначе на Пасата си мажех огледалата със силиконова грес, за да не скърцат при сгъване (ако това имаш предвид).

А тоя капак го имам, но щраква много по-леко от другия и се чудя колко ще изкара преди да започне да се самоотваря :)

Имам и аз въпрос - горе най-вдясно на инфотейнмънта, в т.нар. "статус панел", преди ми излизаха иконите на безжичното зареждане, а сега вместо тях излиза [P] за паркирането, което така или иначе си го имам и не знам защо започна да се появява там с приоритет и иконите за безжичното вече не излизат, дори и когато се ползва. И при вас ли е така, някакъв ъпдейт може би е имало...
stereo_man

Шкода Новак

Мнение от stereo_man »

hristo_iv_ написа: 31.03.2025, 17:28:19 Нещо странно за мен, на което обърнах внимание днес. На централния панел нямам плъзгащ капак, който да се затваря над мястото за безжично зареждане на телефони. Изглежда ето така. Поразрових се и явно е така, не е като да са го забравили :D но все пак споделям, защото ми се стори абсурдно да спестиш от това в различните нива на оборудване.

Изображение
При едишъна е така да. И аз няколко дена след като я взех рових, светих, чудех се, но уви - не е забравен, няма си. Между другото някой има ли проблем с лампичката, която е точно над двете зарядни? При мен не мога да й хвана спатиите кога свети и кога не. Май е както дойде
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

Аз съм с Edition и си имам капак. Вероятно в Selection е така.
stereo_man

Шкода Новак

Мнение от stereo_man »

Странно, уж и аз съм с едишън. Всъщност не знам дали не е от вида на салона. Аз съм с текстилния и нямам капак.
При кожените, частта от таблото около подлакътника (централната конзола) също е облечена и не знам дали не е свързана с въпросния капак по някакъв начин
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Мнение от Lemi_ »

Да не е свързано с принудителното охлаждане на зарядното
I ask you to judge me by the enemies I have made
Аватар
digitalpr

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq II, 2.0TSI, 204hp.

Мнение от digitalpr »

Това безжично зарядно, между другото" при вас работи ли достатъчно добре? При мен зарежда толкова бавно, ще телефона трябва да седи там цял ден. Зарежда с 300-400mA.
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Мнение от Lemi_ »

Up to 15 W.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

По-скоро зависи от салона, отколкото от охлаждането на зарядното, което предполагам всички го имаме (охлаждането).

Иначе по мои наблюдения основният проблем на това зарядно е, че не може да смогне на хабенето на батерията при включен Android Auto. Просто много смуче това нещо и ми загрява телефона, не знам при вас как е. Ако е спрян зарядното си зарежда - бавно, но все пак зарежда.
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Мнение от Lemi_ »

Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”