OBDeleven

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Ivo81

Шкода Новак

OBDeleven

Мнение от Ivo81 »

Здравейте колеги
Шкода Октавия 4 (2020) само с obd11 и и се четат грешките и състоянието на дпф-а или има възможност това да стане и с тия obd2-elm327
Защото пробвах вече с 2 obd2 и доста информация липва, а за дпф-а нищо. Трябва ли и аз да се снабдя с такава джаджа да мога да чета информация за състоянието на колата
Благодаря
Аватар
lanshot

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998

OBDeleven

Мнение от lanshot »

Би трябвало да стане и с OBD11 (не съм с дизелов автомобил) , със сигурност става с VCDS , сигурно искаш да четеш разлика в налягането или сензорите отделно преди и след DPF (диференциална разлика) . За OBD11 не знам обаче дали то трябва план или става и без план.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

OBDeleven

Мнение от FaKeR »

Free лиценза чете живи данни. Аз поне на бензинов мотор съм успял да видя “от пиле-млеко” по моята кола.
Ако колегата е от София няма проблем да опитаме и да видим какво чета с ОБД-то.
Ivo81

Шкода Новак

OBDeleven

Мнение от Ivo81 »

Доста далече съм от София
Интересува ме най-вече, на какво състояние е ДПФ-а и кога прави регенерация и кога свършва
Не ми се обикаля безцелно и без да знам дали си е направила регенерацията или още трябва да се мотам из улиците
Както писах пробвах с obd2 , но там само общо инфо показва (обороти, темп., и др ) но за ДПФ нищо, а пробвах поне и с няколко приложения от маркета
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

OBDeleven

Мнение от FaKeR »

Ами кажи кой по-голям град ти е наблизо и ако има някой с такова у-во имащ желание да помогне - да пробвате.
Лично според мен ако ОБД-то може да изведе тази информация, то свободният лиценз няма да е проблем. Ако някой с дизел може да потвърди дали в живите данни се чете информация за DPF-a ще бъде най-добре.
Аватар
slavikatsarov

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 2019
Skoda Rapid 1.6 TDI 90/150 h.p. 2014

OBDeleven

Мнение от slavikatsarov »

https://comauto.bg/product/profesionale ... -bluetooth
Ето този адаптер ще ти свърши работа в комбинация с CarScanner от appstore. Ще следиш всичко което искаш.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

OBDeleven

Мнение от todor87 »

Ivo81 написа: 31.03.2025, 13:37:30 Не ми се обикаля безцелно
Ами недей, това което си чел са отживелици [smilie=pardon.gif]
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

OBDeleven

Мнение от spaldingrs »

Здравейте колеги,
едно въпросче имам към колегите занимаващи се с кодиране. Разглеждайки се по менютата на "Дълго кодиране" (OBDeleven), попадам на интересни неща, които не са активирани(разбира се няма как всичко да се активира). Въпросът ми е за Easy close - като паркираш автомобила, излизаш и при отдалечаване, да се заключи. Някой успявал ли е да го направи:)?
Благодаря предварително!
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
Steels

Шкода Новак

Гараж: VW Arteon SB 280кс

OBDeleven

Мнение от Steels »

spaldingrs написа: 02.04.2025, 08:17:41 Въпросът ми е за Easy close - като паркираш автомобила,
При мен на Arteon SB го има, но трябва да имаш датчик на задната броня(ако нямаш Easy Open, няма да има и Easy close). При Easy close, работи аналогично, като Easy Open, просто като "ритнеш бронята", започва да се чува звук и вече след него трябва да се отдалечиш, когато ключа излезе от обхвата на колата и багажника се затваря.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

OBDeleven

Мнение от spaldingrs »

Steels написа: 02.04.2025, 08:49:09 багажника се затваря
Аз имам предвид, автомобилът да се заключва/отключва като излезеш/влезеш в обхват. Виртуалният педал го имам за багажника.
Аватар
Steels

Шкода Новак

Гараж: VW Arteon SB 280кс

OBDeleven

Мнение от Steels »

А, това ще е интересно. Аз Easy Close/Easy Open го свързвам с затваряне/отваряне на багажника :)
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

OBDeleven

Мнение от spaldingrs »

Един приятел си взе Санта Фе 2016 и при него го има и много ми харесва. Не, че безкчючовото не е удобно. Ама, ако може да стане, защо не [smilie=pardon.gif]
PlamenEnev

Шкода Новак

Гараж: Octavia IV 2,0 TDI /110kW/ 150 к.с. 7DSG

OBDeleven

Мнение от PlamenEnev »

Здравейте,
Да споделя малко неволи с OBD eleven. Както споменах купих пакета https://obdeleven.com/products/ultimate-pack?

С идеята, че ми трябва устройството за 60 евро, с което да следя данните наживо, най-вече за регенерациите. Спрях се на пакета, а не на само за устройството, тъй като се зарибих с тези One-Click Apps, а пакета дава възможност 12 месеца да използавам unlimited access to pre-coded upgrades called One-Click Apps, което струва 140 евро. Целия пакет включва NextGen OBDeleven device, Phone holder ,Carry pouch и ULTIMATE VAG Plan (12-month) – това последното са One-Click Apps.

Като свързах устройството с колата, обаче няма ниакви Apps. Почнах да се чудя какво не правя правилно, вкарвах, изкарвах, рестартирах, но няма резултат. Междувременно тук някой написа, че OBD имали проблеми със защитата SFD2 за колите след 2024 г. Реших все пак да ги попитам зашо нямам One-Click Apps. След два дни ми отговори някакъв бот. Общо взето същото, като ме уверява, че техните специалисти работели неуморно за решаване на проблема. Реших, че няма как да чакам такова неясно бъдеще и им писах да ми върнат парите за ULTIMATE VAG Plan (12-month), защото няма как да го ползвам. Ботът ми отговори, че няма как да ми върнат част от парите, тъй като вече съм ползвал устройството. Вървели в пакет и ако си ползавал едно нешо от пакета – край. Тогава писах да ми укажат начин да им върна всичко, тъй като съм в 14-днвния срок от получаването, да ми връщат парите и да се свършва с тази мъка. Бота написа, че някой ше се свърже с мен. И сега чакам.
Пипа тук не за да се оплаквам, а за да споделя опит. За жалост, в моя случай печален.

Тъпото е, че и към момента все още го продават този пакет, без да указват, че не може да се ползва за коли след 2024 г.
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

OBDeleven

Мнение от rts »

Реално го има описано, но трябва да се търси, не са го публикували навсякъде, за да си направи изводи човек. Направили по кофти начин, за да го купиш, пък после ако искаш, занимавай се с връщане.
Иначе ето го къде е:
https://support.obdeleven.com/en/articl ... -from-2024
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

OBDeleven

Мнение от spaldingrs »

PlamenEnev написа: 02.04.2025, 12:18:58 че не може да се ползва за коли след 2024 г.
Да, кофти е. И аз съм със същия план. Но защо не провери предварително за твоя автомобил, какво може? Аз го направих, достатъчно неща имаше за мен и скочих. Дори, програмистите им, ми направиха някои неща след запитване. Разбира се трябва регистрация в техния форум.
За колегите, които не знаят.
Има форма на запитване. Отговарят бързо(рано сутрин) и дават насоки. Ако могат, правят приложенията, за които си питал(седмица най-много). При обратна връзка, че всичко е наред и работи, слагат цена и го правят видимо за всички потребители(иначе стоят с цена "0" кредита и не могат да се ползват). За този, който е поставил въпроса, до колкото зная е безплатно(в моя случай, не ме касае). Така ми направиха лайн асистента, паметта за него, вибрацията и адаптивния режим(това още не съм го изтествал, че нямам време). Питах и за други неща, но не става всичко. Има секция за VAG, има и за останалите. Тук може да разгледате:https://forum.obdeleven.com/board/379/c ... quests-vag
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”