Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
smoke написа: 12.03.2025, 10:56:49
Не знам как е в новия Superb, но в Superb III системата Canton беше различна от тази в Octavia. Различни високоговорители, като в Superb имаше по 3 високоговорителя в предните врати (ниски + средни + високи), докато в Octavia бяха само 2 (ниски/средни + високи). Затова няма как звукът да е същия.
В Superb 3 префейс и Octavia 3 Canton-a е различен.
В Superb 3 фейс и Octavia 4 префейс Canton-a е еднакъв. Сравнявал съм ги по данните, които бяха в сайта на Canton (данните за Superb 3 вече ги няма). В предните врати на О4 има два говорителя, а третия (високите) е в А колоната. Има и централен говорител в таблото.
В Superb 4 Canton-a вече е по-различен от този в Octavia 4 фейс.
Сега в Superb 4 трябва да е доста по-добре с 200 мм басов говорител в предните врати.
zalmaneca написа: 12.03.2025, 10:40:49
Кантона не звучи както в супърба. Някак си го няма онзи лек, но плътен бас.
И при мен баса някак не е достатъчен, но като цяло съм доволен. Нямам база за сравнение с друг Canton, но спрямо базовата музика на Октавия 3 е мнооого по-добре.
andreev написа: 12.03.2025, 15:37:00
какво значи това, пак фейк звук, но през ауспуха?
Нямам идея.
Но щом казват, че е "без възможност за деактивация", сигурно не е с високоговорител (иначе щеше да има възможност да се включва/изключва), а най-вероятно е с нещо механично по тръбите или гърнетата.
Sawyer написа: 12.03.2025, 14:51:37
Според мен, ако ти е нужна система, за да не заспиш или за да знаеш къде точно се намираш на платното, нямаш място на пътя. Не че е лоша екстра, но и мен по-често ме дразни, отколкото ми помага съществено
Те такива дето много тазчитат на тези системи,как балъжката де блъскат
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Като ще я разчаствате си вземи и шумоизолация.Няма да е нужна за тавана и пода на колата.
Само за лесно достъпните места - врати и багажник.Би трябвало да се усети достатъчно разлика.Поне това съм чувал, че помага за не-добре шумоизолирани коли с не много готина музика.
Мисля така да направя аз
Жегов написа: 12.03.2025, 16:33:01
Много е добър Cantona в новият Superb.
Явно трябва да си играя с настройките при мен. Не съм меломан, но не ми направи някакво особено впечатление. Само на радио съм го ползвал досега.
Ще трябва да я разуча тази кола повече.
Точно така си е .
Само трябва да им се спира съраунда.И на двете.
Ама пак нямат допирни точки откъм качество.
И още нещо. Качествен звук през bluetooth не очквайте. Само на кабел!
Вчера се заиграх с Кантона, пуснах флакове и го настроих по мой вкус, свири си прекрасно.
Единствено баса можеше да е по плъген, но това може и да се оправи при направата на шумоизолация.
Лично аз съм доволен от звука, и съраунда също ми е ок.
Колата в този цвят, заедно с черните надписи и елементи е много красива, обаче според мен джантите като модел и ЕТ, доста дърпат назад цялостната визия и усещане.