Първо да уточня, че не е изключено и да ми е някаква по особена и рядка предпочитаната стойка в колата, та затова и много от каращите Супърб въобще да не са се сблъсквали с такъв проблем.
На кратко ще я опиша като по спортна, още от както карам кола и си глася седалката винаги се водя по тези принципи:
- волана максимално близо до мен
- като изпъна ръката напред и я сложа върху волана, то той да се пада на нивото на китката
- краката леко сгънати така, че ако има съединител като натисна да имам свивка в коляното (естествено при последните ми коли няма съединител, но вече съм свикнал на каква дистанция обичам да са ми педалите
- седалката не обичам да е изправена, ами леко полегнала (тази последната точка ми създава проблем с много коли, защото полягането назад ме отдалечава от волана и мога само да го компенсирам с приближаване много към педалите. Някои коли просто не са предвидени за тая стойка, Супърба е от тях)
Малко още ще се отклоня. БМВ-то ми 3-ка E92 идеално ми пасваше като седалка и стойка. Там мога да го наглася точно както ми харесва и за мен е от най удобните коли. Също и че шофьора седи точно между 2-те оси, то и разпределението на тежестта между 2-те оси е 50:50.
Оказа се, че идвайки от въпросното БМВ, просто супърба в много отношения ме дразнеше страшно много като без да се замислям си бях направил седалката водейки се от същите принципи (ще стигна и до там, че тая кола просто не е за такава позиция).
Ето първите неща, които малко ме дразнеха:
- още при първото ми планинско каране все едно някак ми ставаше зле по завоите. Усещах се малко като шофьор на автобус, сякаш колата не просто се завърта около мен, ами все едно аз целия се местя като взимам завоя. Тъпо е да се обясни, може да звучи преувеличено, но наистина мигновено се усеща това
- другото, което доста време ми отне да свикна е като трябва да намаля за мина някаква голяма дупка. Намалявам и започва да "лази" колата като очаквах всеки момент да пропадне предната ос. Да, ама минавам и минавам напред и баш когато не очаквам пропадам. Бих казал, че едно 20-30 см по рано очаквам да се случи това идвайки от БМВ-то. (там предната ос е доста изнесена напред, все едно е до бронята). От цялата работа ме дразнеше това, че имах чувството, че се возя много близо до предницата на колата
- това с люлеенето като параход няма да го коментирам, няма общо със стойката
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Като заключение бих казал, че никога не бих дори повярвал, че преместването назад на седалката може да окаже такова влияние. Поне до сега не съм усещал нещо подобно при колите, които съм карал за по-дълго време. А и дори някой да ми каже такова нещо бих си казал "чак пък някаква осезаема промяна... най вероятно е внушение". Дано на някой му помогне като цяло това, може и друг да сподели дали е имал такъв опит. А може както казах в началото да съм малко от по екстремните случаи, в които седалката е прекалено напред. Ама все си мисля, че жените дори доста по напред я мърдат

Цената наистина е много добра и щеше да се засили някой да купува.
Но все пак и само за задните, цента пак е добра.