Аз се загледах днес, кое как с DSG-то. Ами на D като карам кротко сменя нагоре на 1700 до 2000 оборота, ако я натискам на 3000. Ако карам лежерно и натисна, сваля май най много една предавка, не мога да преценя, а няма индикация на коя скорост е, когато е на D. Стои само D , без цифра след него. На S и на М има и цифри. На S сменя на 3000 и задържа на предавката по дълго, ако отпуснеш газта, все едно чака да дадеш пак газ, и ако не го направиш сменя нагоре. А когато наистина давам газ здраво и постоянно сменя на 4500. На мен си ми харесва как работи и в двата режима, все едно аз карам с ръчната кутия.
И това с лостчетата не работи- като си на N да натиснеш "минус" и да включи. Ни минус ни плюс работят. Трябва долу с палчето да дръпна и да включи на каквото е била преди. Но не е драма това.
При пускане на газта и в двата режима си сваля сама предавките с по 1000 оборота отгоре, на тези с които ги качва. Но на S някак си е по осезаема моторната спирачка, от на D. И на S точо преди да спреш напълно се чува едно много гадно изръмжаване, все едно на първа иска да слезе чак
Та може на бензиновите и на дизеловите да е различна кутия/програма и дизела да си е ОК.